Τις τουρκικές προκλητικές δηλώσεις, με τις οποίες αμφισβητείται ευθέως η Συνθήκη της Λωζάνης υποβαθμίζει το Βερολίνο
Την ώρα που η Κομισιόν ζητούσε από την Άγκυρα να σέβεται την Ελλάδα και να αποφεύγει απειλές και τριβές, η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σασουάν Σεμπλί, απέφευγε να σχολιάσει άμεσα τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, που έχουν κοινό παρονομαστή την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης.
Χαρακτηριστικά, η εκπρόσωπος επισήμανε μεν ότι δεν μπορεί να σχολιάσει μεμονωμένες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, ωστόσο, σύμφωνα με την Deutsche Welle, παρέπεμψε σε παλαιότερο σχόλιο του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, που είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις αυτές γίνονται περισσότερο για εσωτερική κατανάλωση και έχουν παραλήπτη πρωτίστως τους ίδιους τους Τούρκους πολίτες.
«Πρόκειται για μια γλώσσα που απευθύνεται κυρίως στο εσωτερικό της Τουρκίας» υπογράμμισε η εκπρόσωπος του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προαναγγέλλοντας ότι το ζήτημα θα απασχολήσει και τις επαφές του Γερμανού ΥΠΕΞ κατά την επικείμενη επίσκεψή του στην Ελλάδα, την Κυριακή.
Tις επαφές Σταϊνμάιερ στην Αθήνα θα απασχολήσουν επίσης η προσφυγική κρίση και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο Κυπριακό. Στην ελληνική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει επαφές τόσο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, όσο και με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά.
crashonline.gr
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Η Γερμανια προωθει και στηριζει τα τουρκικα συμφεροντα στην ΕΕ ειναι βασικος επενδυτης στην τουρκια και σημερα ερχεται ο υπεξ της στην Ελλαδα να κανει τι ? να στηριξει τα Ελληνικα-Ευρωπαικα συμφεροντα Η τα Γερμανικα-Τουρκικα ? Μην περιμενετε βοηθεια απο τους Γερμανους εμας θα πιεσουν ΞΑΝΑ……νομιζω.
Ο γερμανος ευθυγραμιζεται με την ελληνικη νοοτροπια ότι αυτά τα λενε οι τουρκοι για εσωτερικη καταναλωση.
Ο Γερμανός ευθυγραμμίζεται με την ελληνική άποψη ή οι υπνώτοντες πολιτικοί μας ευθυγραμμίζονται με την γερμανική θεώρηση των πραγμάτων στην στρατηγική του ” άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε”;