Διαφημίσεις
Στο παρελθόν υπήρξε μια μεγάλη πιθανότητα ότι οι πρόγονοι της οικογένειας Τραμπ δεν θα είχαν εγκατασταθεί ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αποδήμων παππούς του Donald Trump ήθελε να επιστρέψει μετά το γάμο του πάλι  στην πατρίδα του Γερμανία, αλλά του το απαγόρευσαν.
 
Ο Friedrich Trump, ο παππούς του Donald Trump, γεννήθηκε το 1869 στο Kallstadt στο τότε Βασίλειο της Βαυαρίας. Στα 16 του αναχώρησε ο παππούς του προέδρου για τις Ηνωμένες Πολιτείες ελπίζοντας να βρει καλύτερη τύχη. Τον τράβηξε ο λεγόμενος «πυρετός του χρυσού». Αντί όμως να αρχίσει να ψάχνει για χρυσό νοίκιαζε δωμάτια στους χρυσοθήρες στην Αλάσκα. Αργότερα λέγεται ότι άνοιξε ένα οίκο ανοχής.
 
Ο Friedrich έστελνε το χρυσό που κέρδιζε απο τους πελάτες του στις αδελφές του, οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη και έκαναν μεσιτεία στην αγορά ακινήτων.
 
Όταν επισκέφτηκε την Kallstadt το 1901, ερωτεύτηκε την Elisabeth , με την οποία παντρεύτηκε ένα χρόνο αργότερα. Το ζευγάρι επέστρεψε στις ΗΠΑ, αλλά η Ελισάβετ επιθύμησε την χώρα της και ήθελε να επιστρέψει στη Γερμανία.
 
 
 
Η επιστολή που έστειλε ο παππούς Trump ανεπιτυχώς στον πρίγκιπα Regent Luitpold. © AP
 
Οι γερμανικές αρχές όμως δεν ήταν με το μέρος του γιατί όταν ο Friedrich Trump αναχώρησε το 1885, δεν είχε ζήτησε άδεια. Διέφυγε από την Γερμανία χωρίς να εκπληρώσει  την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του. Ο παππούς Trump εκδιώχθηκε για το εν λόγω αδίκημα, σύμφωνα με το βασιλικό διάταγμα που βρήκε ο Γερμανός ιστορικός Roland Paul σε τοπικά αρχεία. Το διάταγμα συνιστούσε το εξής: “ο πολίτης των ΗΠΑ Friedrich Trump θα πρέπει να αποχωρίσει από την Γερμανία, το αργότερο στις 1η Μαΐου”  “ή αλλιώς θα απελαύνονταν.”
 
Σε μια προσπάθεια να παρακάμψει το διάταγμα, ο παππούς Trump, έγραψε μια επιστολή προς τον πρίγκιπα Regent Luitpold τον οποίο παρακάλεσε να μην απελαθεί, αλλά ο Luitpold δεν υποχώρησε. Οι Friedrich και Elisabeth επέστρεψαν πίσω στις ΗΠΑ στις 1 Ιούλη 1905. Η Elisabeth την εποχή εκείνη ήταν έγκυος τριών μηνών, στον πατέρα του εκλεγμένου Προέδρου, τον Fred Trump.
 
Πηγή: The Guardian


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *