Διαφημίσεις

Η ιταλική οικονομία κλυδωνίζεται ενόψει του δημοψηφίσματος της 4ης Δεκεμβρίου. Το χρηματιστήριο καταρρέει και σύμφωνα με τους Financial Times, 8 τράπεζες κινδυνεύουν με χρεοκοπία αν επικρατήσει το «όχι».Οι μέχρι τώρα απώλειες στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, αγγίζουν το 1,8%. Σε σημερινό άρθρο τους οι Financial Times αναφέρονται στους κινδύνους τυχόν επικράτησης του «όχι» στο δημοψήφισμα. «Σε μια τέτοια περίπτωση, μέχρι και οκτώ ιταλικές τράπεζες, εκείνες με τα μεγαλύτερα προβλήματα, κινδυνεύουν να χρεοκοπήσουν» γράφει η εφημερίδα του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι, αν δεν επικρατήσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, οι επενδυτές πιθανότατα δεν θα θελήσουν να πάρουν μέρος σε ανακεφαλαιοποιήσεις.

Οι Financial Times αναφέρονται και στην «παρατεταμένη φάση αβεβαιότητας» που θα μπορούσε να προκύψει, σε περίπτωση που επικρατήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, μέχρι τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών. Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσιπροειδοποιεί ότι, «αν υπερισχύσει το «όχι», δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ο ίδιος, αλλά το σύνολο του ιταλικού λαού, διότι θα έχει χάσει μια μεγάλη ευκαιρία».

Σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, τέλος, ο Ιταλός κεντροαριστερός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος να ταυτίσει την όλη έκβαση της συνταγματικής μεταρρύθμισης με το μέλλον της πολιτικής του σταδιοδρομίας και δήλωσε βέβαιος ότι η χώρα του μπορεί να αποκτήσει μεγάλη δυναμική ανάπτυξης, αν εγκρίνει τις μεταρρυθμίσεις.

makeleio.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Ιταλία δημοψήφισμα: Καταρρέουν οι τράπεζες – 8 απειλούνται με χρεοκοπία!”
  1. Ε ρε γλέντια που έρχονται εκεί στην ιταλία ,και εκεί δεν είναι ελλάδα όπως εδώ . Εκεί έχει όργανα κλπ . 16 ,άντε ώς 17 το ευρώ και άμα ,ο κολοκοτρώνης μας κλείνει το μάτι κακά τα ψέματα ,άντε ρε Θεόδωρε ,μας έλειψες 15 χρόνια και βάλε ,σε περιμένουμε…

    1. Λίαν συντόμως αυτά τα κράτη θα καταρρεύσουν οικονομικά και τα δικά μας χρέη προς αυτά θα διαγραφούν! Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ. Από πνευματικό τέκνο σπουδαίου ασκητή του Αγίου Όρους μάθαμε πληροφορίες που ανατρέπουν όλο το σκηνικό στα οικονομικά της χώρας μας και της Ευρώπης γενικότερα. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες αναφέρουν : «οι δανειστές μας με δόλο σχεδίασαν και πέτυχαν την μετατροπή του χρέους της χώρας μας, από χρέος σε ιδιώτες – σε ομόλογα-, σε χρέος προς κράτη. Αυτό όμως τους βγήκε μπούμερανγκ γιατί πλέον υπάρχει η Ιταλία με χρέος 1,3 τρις €, η Ισπανία με χρέος 1,4 τρις € και κυρίως, η Γερμανία με χρέος στο απίστευτο νούμερο των 4 τρις € το οποίο όμως είναι χρέος σε ιδιώτες! Λίαν συντόμως αυτά τα κράτη θα καταρρεύσουν οικονομικά και τα δικά μας χρέη προς αυτά θα διαγραφούν! Έτσι θα προκύψει μία Ευρώπη όπου η Ελλάδα θα είναι ίση μεταξύ ίσων – ίσως και με συγκριτικό πλεονέκτημα-, σε μία ευρωπαϊκή οικονομία που θα έχει μετατραπεί σε …αγροτική!» Ο ίδιος ο γέροντας όταν του πρότειναν να πάει στην Γερμανία αρνήθηκε λέγοντας πως «σε λίγο καιρό στην Γερμανία θα επέλθει μεγάλη αναταραχή»! profitiesorthodoxias1.blogspot.gr/2013/02/blog-post_3185.html

    2. ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ !!! ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΤΡΟΦΙΜΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟ
      !!! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ! ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΓΩ, ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ! ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΟ 6,5 ΔΙΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ 5ΟΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ !!!

  2. Γερων Ιωσηφ Βατοπεδινος : “ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ, ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΛΑΪΚΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ…
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ… ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΞΑΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ… ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΙ ΑΛΥΠΗΤΑ… ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΑ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ…
    ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΦΟΡΟΙ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΙΚΟΣΙΤΑ ΖΩΑ….”
    anargyros61.blogspot.gr/2013/06/blog-post_21.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *