Μπορεί να σκέφτεστε, ότι αυτή η εγκαταλελειμμένη πόλη είναι γεμάτη πυρηνικά απόβλητα ή ραδιενέργεια ή ακόμα χειρότερα στοιχειωμένη. Αλλά στην πραγματικότητα δεν συμβαίνει τίποτα κακό με αυτή την πόλη, απλά είναι θύμα της αλλαγής.
Τι συμβαίνει με αυτή την πόλη και οι άνθρωποι την αποφεύγουν;
Η Naypydaw είναι μια τεράστια πόλη που εκτείνεται σε περίπου 4.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Οι τεράστιες λεωφόροι έχουν έως και 20 λωρίδες κυκλοφορίας και λέγεται, ότι έχουν σχεδιαστεί για να μπορούν να προσγειώνονται σε αυτές ακόμα και αεροπλάνα.
Οι δρόμοι έχουν σχεδιαστεί για 20 λωρίδες κυκλοφορίας.
Αλλά οι λεωφόροι είναι σχεδόν άδειες.
Υπάρχουν ατέλειωτες σειρές από μονοκατοικίες βαμμένες ροζ, γαλάζιες και άσπρες. Οι αυλές των σπιτιών περιποιούνται σχολαστικά, συνθέτοντας ένα όμορφο σκηνικό.
Όλα διατηρούνται στην εντέλεια, αλλά για ποιον;
Η πόλη έχει το δικό της πάρκο για σαφάρι, ζωολογικό κήπο με ειδικά κλιματιζόμενο χώρο για πιγκουίνους και 4 γήπεδα γκολφ. Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας που υποφέρει από φτώχεια, το Naypydaw έχει αξιόπιστο ηλεκτρικό σύστημα και γρήγορο wi-fi.
Το μόνο πράγμα που λείπει από αυτή την πόλη είναι οι άνθρωποι. Η Naypydaw μοιάζει βγαλμένη από σκηνικό Αποκάλυψης, που δεν υπάρχει χάος και οι άνθρωποι απλά εξαφανίστηκαν.
Οι εργαζόμενοι σκουπίζουν τις τεράστιες λεωφόρους που χρησιμοποιούνται ελάχιστα.
Μπορεί να αναρωτιέστε, γιατί οι άνθρωποι αποφεύγουν τόσο πολύ αυτή την πόλη. Όπως αναφέραμε παραπάνω δεν έχει καμία σχέση με πυρηνικά απόβλητα.
Υπήρξαν αναφορές, ότι η Βιρμανία πήρε τεχνικούς από την Νότια Κορέα για να χτίσει ένα άγνωστο δίκτυο σηράγγων.
Προφανώς, η Naypydaw έγινε η επίσημη πρωτεύουσα της Μιανμάρ (ή Βιρμανία) μια δεκαετία πριν η κυβέρνηση αποφασίσει να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Γιανγκόν για άγνωστους λόγους. Από τότε, η κυβέρνηση ξοδεύει χρήματα για την ανάπτυξη της περιοχής της Naypydaw.
Πριν από αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια, η συγκεκριμένη περιοχή βρισκόταν στην μέση της ζούγκλας και ήταν ακατοίκητοι από ανθρώπους πάνω από 2.000 χρόνια.
Εργάτες δουλεύουν στους δρόμους της Naypydaw.
Ορισμένοι εργαζόμενοι της κυβέρνησης μετακόμισαν στην νέα πρωτεύουσα το 2005, αλλά πολλοί είναι διστακτικοί στο να αποχωριστούν τις οικογένειές τους, λόγω της έλλειψης σχολείων στην νέα πρωτεύουσα. Επίσης, τα χρώματα των σπιτιών βασίζονται στην θέση εργασίας των κατοίκων.
Αυτός ο άντρας μπορεί να κάνει βόλτα με το ποδήλατο του χωρίς κράνος, όντας σίγουρος, ότι δεν θα τον χτυπήσει κανένα αυτοκίνητο.
Οι τουρίστες αποφεύγουν να επισκεφθούν αυτή την πόλη φάντασμα και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν, ότι μπορεί να είναι “επικίνδυνη.”
Αυτή η πόλη χτίστηκε στην μέση μιας επικίνδυνης ζούγκλας.
Παρόλο που τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία είναι εντελώς άδεια…
Υπάρχει παντού Wi-fi.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Ta galaksiaka aderfia den tha meinoun kairo sta ohimata tous,kapoia stigmi tha prepei na prosedafistoun kai logika kapou prepei na meinoun.Eseis pou nomizete na tous valete,sta ksenodoheia i sta olumpiaka horia?
σίγουρα χωράει τους προσφυγες απο τα χοτ σποτς ολης της ευρωπης….
Αυτό το άρθρο πρέπει να είναι παλιό και οι φωτογραφίες πρέπει να είναι από τότε που δημιουργούσαν την πόλη, πριν δηλαδή κατοικηθεί. Σήμερα το Νέπιντο (έτσι προφέρεται) είναι η επίσημη πρωτεύουσα της Μιανμάρ (πρώην Βιρμανίας ή Μπούρμα) από τις 6 Νοεμβρίου 2005, μετά την μεταφορά της πρωτεύουσας από την Ρανγκούν που ήταν η παλιά πρωτεύουσα. Η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002 και σήμερα ο πληθυσμός της πρέπει να ξεπερνά τα 2.000.000 κατοίκους (ίσως και τα τρία) και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Έχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση με άλλες πόλεις της χώρας και διεθνές αεροδρόμιο.
Τίποτε το περίεργο.Απλά είναι μια ελιτίστικη πόλη για τους κυβερνώντες και αξιωματούχους της χώρας.Επίσης ο πληθυσμός της είναι 925.000 κάτοικοι.
Το 2009 είχαν τόσους κατοίκους. Τώρα έχουν ξεπεράσει τα 2.000.000