Republican presidential candidate Donald Trump speaks to supporters as he takes the stage for a campaign event in Dallas, Monday, Sept. 14, 2015. (AP Photo/LM Otero)
Διαφημίσεις

Συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες – Το όριο για τη νίκη ήταν 270 – Επικράτησε στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι και επίσημα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς συγκέντρωσε τουλάχιστον 276 εκλέκτορες στις αμερικανικές εκλογές ενώ χρειαζόταν 270 για να αναδείχθει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Πρώτο τη νίκη του Τραμπ ανακοίνωσε λίγο πριν τις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) το Associated Press μέσω Twitter.

Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ - Εικόνα 0

O υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κατέκτησε τη νίκη εξασφαλίζοντας την πρωτιά στις περισσότερες πολιτείες-κλειδιά όπως το Οχάιο, η Φλόριντα, η Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν.

Οι Ρεπουμπλικανοί εξασφάλισαν επίσης την κυριαρχία τους τόσο στη Γερουσία όσο και στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Αν και η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε να κάνει επίσημα δηλώσεις από το εκλογικό της «στρατηγείο», σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του NBC Κέλι Ο’ Ντόνελ, η υποψήφια των Δημοκρατικών επικοινώνησε με τον Τραμπ και αναγνώρισε την επικράτησή του.

Ποιοι παράγοντες συνετέλεσαν στο εκλογικό αποτέλεσμα
Oι Αμερικανοί έκαναν την έκπληξη και εμπιστεύτηκαν το άγνωστο ανατρέποντας όχι μόνο τις δημοσκοπήσεις αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που προέβλεπαν την νίκη, έστω και οριακά, της Χίλαρι Κλίντον στις αμερικανικές εκλογές.  

Ποιοι ήταν όμως οι παράγοντες που συντέλεσαν στην πανωλεθρία της Χίλαρι; Για ποιο λόγο ο αμερικανικός λαός επέλεξε τον άγνωστο πολιτικά και χειμαρρώδη στο λόγο του αντισυστημικό, Nτόναλντ Τραμπ, τον υποψήφιο που ενώ διατυμπάνιζε ότι τα βάζει με το κατεστημένο, είναι ο ίδιος άνθρωπος του κατεστημένου;
 
Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ:  

1. Η Χίλαρι δεν κατάφερε να επικρατήσει στις κρίσιμες “swing states” , όπως είναι η Φλόριντα, η Αιόβα και το Ουισκόνσιν. Παρά το γεγονός ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υποστήριξε με θέρμη την πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι Αμερικανοί γύρισαν την πλάτη στους Δημοκρατικούς που βρίσκονταν στην εξουσία επί οκτώ χρόνια (δύο θητείες) και αποφάσισαν να δώσουν την ευκαιρία σ΄έναν άνθρωπο που δεν έχει πολιτικό παρελθόν.    

2. Μετά τις δύο προεδρικές θητείες των Δημοκρατικών θα ήταν επανάσταση να είχε και τρίτη θητεία το Δημοκρατικό Κόμμα. 

3. Οι μαύροι φέρεται να μην προτίμησαν την υποψήφια των Δημοκρατικών για το χρίσμα όπως επίσης οι λευκοί, χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, όπως για παράδειγμα οι ανθρακωρύχοι, ψήφισαν δαγκωτό Τραμπ. Όμως, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, υπήρξε και σημαντικό ποσοστό των λευκών που ήθελε αλλαγή. 

5. Το γεγονός ότι στο πάρα… πέντε της κάλπης, ο επικεφαλής του FBI , Τζέιμς Κόμεϊ, ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου έρευνα για την προσωπική αλληλογραφία της Χίλαρι, ήταν ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για την πρώην “Πρώτη Κυρία” των ΗΠΑ.

6.Οι Αμερικανοί που δεν είχαν ψηφίσει τις τελευταίες εκλογές αλλά αυτή τη φορά κινητοποιήθηκαν, φαίνεται πως προτίμησαν τον Αμερικανό Μίδα.   

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

11 σχόλια στο “Νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ”
  1. Τουλάχιστον από τα λεγόμενα του προς το παρόν έχει δείξει πως έχει διάθεση συνεννόησης και όχι σύγκρουσης με την έτερη υπερδύναμη, Ρωσία.
    Για να δούμε…

    1. Διοτι καθε σοβαρος μπιζνεςμαν, εχει μαθει αυτοματα και αυναισθητα να υπολογιζει το κοστος ! Οχι σαν το καθε πολιτικο παρασιτο κηφηνα, που το ταιζουνε / δωροδοκουνε οι απο πισω του, για να τα κανει μανταρα, και μετα “νομος περι ευθυνης υπουργων” !!!

  2. Αυτός ο λαός έπειτα από τόσες μαλακίες πού έχει κάνει έπραξε και μια φορά το σωστό…. κόντρα στο Χόλιγουντ στη μουσική βιομηχανία… και ΜΜΕ …
    Άντε και στα δικά μας!!!!!

  3. Χαχαχαα ……τον κοροιδεψανε !!!!δειτε τη φατσα του……ουτε ο ιδιος δεν το περιμενε να βγει…….του ειχαν πει απλα οτι θα κανει τον λαγο……κ ομως βγηκε προεδρος χαχαχχαα……….δειτε το υφος του………σκεφτεται…….τωρα τι αλλο μου ετοιμαζουν;;χαχαχαχα

  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ.Ο ΔΑΥΙΔ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΓΟΛΙΑΘ. ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ(ΧΙΛΑΡΙ) ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.Η ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΣΑΥΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΤΟΣΟ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ,ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΝΤΡΟΠΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΩΣΦΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΓΩΓΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ. Ο ΘΕΟΣ ΛΥΠΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΤΡΑΜΠ.

  5. ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΚΆΤΙ ΣΥΝΟΜΩΔΙΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΚΆΤΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΟΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΕΊΧΑΝ ΠΡΉΞΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΆ ΌΤΙ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΧΊΛΑΡΙ? ?ΑΝΤΕ ΣΥΝΕΧΊΣΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ ΣΤΟ ΓΙΟΥΤΟΥΜΠ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΑΠΌ ΑΛΛΟΎ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΉ ΒΛΑΚΏΔΩΝ ΑΘΡΩΝ.ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΠΡΟΣΠΑΘΉΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΊΞΕΤΕ ΠΟΛΥΞΕΡΟΙ ΚΑΙ INSIDERS

  6. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 9|11,ΠΟΥ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕ Η ΧΙΛΛΑΡΥ.ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΚΟΥΤΣΟ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ.ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗ ΧΙΛΛΑΡΥ;ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΕΙ ΟΛΟ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΕΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek