Διαφημίσεις

Η Λέξη Παγανισμός χρησιμοποιείται όταν κάποιος αναφέρεται σε Προ-Χριστιανικές Θρησκείες και πεποιθήσεις που άνηκαν στους Αρχαίους Πολιτισμούς – του Ελληνικού, του Ρωμαικού, του Σκανδιναβικού κ.ο.κ. Η Έννοια αντιπροσωπεύει επίσης σε μερικούς κύκλους την σύγχρονη ιδεολογία της Γουίκα (Wicca) και τους ακόλουθους των αρχαίων πρακτικών.

Η Αλήθεια για τον παγανισμό όμως είναι πως η έννοια αφορά μία ιστορικά ανακριβή φράση στο πλαίσιο αυτών των αρχαίων Θρησκειών. Αν και πλέον η λέξη Παγανισμός είναι μία αποδεκτή έννοια και σχεδόν καθορίζει αυτές τις θρησκείες, θα πρέπει να εξετάσουμε από που προήλθε πραγματικά η λέξη και ποιά ήταν η σημασία της, προσπαθώντας να κατανοήσουμε λίγο περισσότερο το θρησκευτικό σύστημα πεποιθήσεων της Αρχαιότητας.

Ο Όρος Παγανισμός αναβίωσε κατά την διάρκεια της Αναγέννησης όταν οι συγγραφείς προσπαθούσαν να ανακαθορίσουν τις αρχαίες παραδόσεις μέσα από την συμβατική Χριστιανική πίστη τους. Η Λέξη προέρχεται από την Λατινική λέξη Paganus που μεταφράστηκε ανακριβώς ως «κάτοικος της χώρας» και «χωριάτης» και έτσι η λέξη αρχικά περιέγραφε καταγωγή και όχι την θρησκεία του ατόμου.

Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης - Εικόνα0

Όμως λόγω της χρήσης της στα Αρχαία Κείμενα οι Μεσαιωνικοί Συγγραφείς λανθασμένα θεώρησαν πως αναφέρεται σε κάποια θρησκευτική σέκτα και έτσι της προσέδωσαν τις κατάλληλες συνδέσεις με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις της Αρχαιότητας. Στην πραγματικότητα υπήρχε διαφορετική λέξη που περιέγραφε τους «Παγανιστές» με την έννοια που περιγράφονται σήμερα και αυτή η λέξη προήλθε από την τοποθεσία των ανθρώπων της θρησκείας.

Σύμφωνα με τον Λόγιο Peter Brown του πανεπιστημίου του Princeton, η Λέξη «Έλλην» χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να περιγράψει τον Παγανιστή. Η λέξη φυσικά περιγράφει τον Αρχαίο Έλληνα, και με αυτό τον διαχωρισμό ο Χριστιανισμός που εμφανίστηκε σιγά σιγά εκείνη την εποχή ξεχώριζε τους Χριστιανούς από τους Μη Χριστιανούς. Όσοι ήταν από την Ελλάδα παρέμεναν πιστοί στις αρχαίες θρησκευτικές τους πεποιθήσεις και την λατρεία τους στον Πολυθεϊσμό μέσα από την πλούσια Φιλοσοφία και παράδοση του Δωδεκαθεισμού, όμως με την απαρχή του Ιουδαϊσμού και του Χριστιανισμού, οι λάτρεις της νέας θρησκείας ήθελαν να σιγουρευτούν πως κανείς δεν θα τους μπέρδευε με τους «Παγανιστές».Και αφού δεν ήταν Έλληνες, ο όρος τους εξυπηρέτησε άψογα.

Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης - Εικόνα1

Στην Λατινική Δύση ήταν κοινή πρακτική για τις διάφορες θρησκείες να αναφέρονται με εθνικές καταβολές παρά με τους θεούς τους οποίους λάτρευαν. Καθόριζαν τον εαυτό τους (και στην δική τους Γλώσσα) ως Ρωμαίοι, Έλληνες, Αιγύπτιοι κ.ο.κ. Αυτή η «ταυτότητα» χρησιμοποιήθηκε λόγω των κοινωνικών και πολιτικών πτυχών που ήταν ενιαίες εκείνη την εποχή στον κόσμο. Έτσι αυτή η παράδοση «ταυτοποίησης» συνεχίστηκε από τους ΠρωτοΧριστιανούς. Έτσι η λέξη Παγανισμός αντικατέστησε αυτή την αναγνώριση κατά την διάρκεια της τελευταίας Ρωμαικής Αυτοκρατορίας, καθώς ήταν ευκολότερο να ενσωματωθούν σε αυτή την έννοια όλοι η μη Χριστιανοί.

Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός πως ο Παγανισμός δεν διαφοροποιεί τις Πολυθειστικές θρησκείες από τις Μονοθειστικές. Ο αριθμός των θεών δεν εμπεριέχεται στον όρο αφού αρκετοί αποκαλούμενοι παγανιστές δεν θεωρούσαν σημαντικό να ξεχωρίζουν λόγω του αριθμού των θεοτήτων που λάτρευαν.

Οι ακόλουθοι των αρχαίων θρησκειών δεν είχαν εναντιωθεί στην νέα θρησκεία του Χριστιανισμού people-gather-at-stonehenge-to-celebrate-the-summer-solsticeβασισμένοι στην προτίμησή της στην λατρεία ενός και μοναδικού θεού ( εξάλλου αρκετές πολυθειστικές παραδόσεις προέκριναν μία πρωταρχική θεότητα ως το επίκεντρο της θρησκείας τους). Ο Παγανισμός ως τίτλος χρησιμοποιήθηκε μονάχα για να διαχωρίσει εκείνους που δεν ήταν Χριστιανοί ή Εβραίοι, απομονώνοντάς τους σε μία και μοναδική κατηγορία που εύκολα θα μπορούσε να καταστραφεί και να αντικατασταθεί.

Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης - Εικόνα2

Αυτή η προσπάθεια συνδυασμού όλων των Μη- Χριστιανικών Θρησκειών κάτω από μία ορολογία ήταν στην ουσία μία έξυπνη στρατηγική που χρησιμοποιήθηκε από τους πρώιμους Χριστιανούς έτσι ώστε να «εξολοθρεύσουν» όλες τις Παγανιστικές Θρησκείες μονομιάς. Αν χρησιμοποιήσουμε τις Σκανδιναβικές παραδόσεις για παράδειγμα θα διαπιστώσουμε πως οι Βίκινγκς της πρώιμης μεσαιωνικής Περιόδου δεν είχαν κάποιο συγκεκριμένο όνομα για την θρησκεία τους.

Στην πραγματικότητα η λέξη Θρησκεία θα ήταν μία άγνωστη λέξη για εκείνους. Οι Σκανδιναβικές φυλές χρησιμοποιούσαν την λέξη «Έθιμα» – Όπως οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι – και τα τελετουργικά, οι πεποιθήσεις και οι παραδόσεις ήταν απροσδιόριστες και περνούσαν στις συνειδήσεις του λαού τους μέσα από τα έθιμα παρά από τις διδαχές.

Έτσι αν και η Λέξη Παγανισμός χρησιμοποιείται ευρέως για να περιγράψει τους ακόλουθους των διάφορων αρχαίων Θρησκειών, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από που προήλθε η ορολογία και τον λανθασμένο τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται. Έχουν περάσει πάρα πολλοί αιώνες και ο Παγανισμός συνεχίζει ακόμη και τώρα να προσθέτει Ταμπέλα σε εκείνους τους λάτρεις παρά την διαφορετική σημασία της λέξης.

Η Γνώση αυτών των ορισμών όμως μας κάνει να κατανοήσουμε καλύτερα τις τακτικές μίας θρησκείας που εδραιώθηκε με στρατηγικό τρόπο, επιχειρώντας να ανακατασκευάσει κάθε είδους πρότερης πεποίθησης, στιγματίζοντας τους ανθρώπους που δεν υιοθετούσαν την νέα Δογματική Πεποίθηση…

mindhack
apocalypsejohn.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

23 σχόλια στο “Παγανισμός: Η σημασία της Πολυθειστικής αντίληψης”
  1. “Tolkien learned Latin, French, and German from his mother, and while at school he learned Middle English, Old English, Finnish, Gothic, Greek, Italian, Old Norse, Spanish, Welsh, and Medieval Welsh. He was also familiar with Danish, Dutch, Lombardic, Norwegian, Icelandic, Russian, Swedish, Middle Dutch, Middle High German, Middle Low German, Old High German, Old Slavonic, and Lithuanian.”
    Όταν ο “τρελός” ο Στρέιτζερ κάθεται και σας μιλάει για Πεδία,συγχρονικότητες,επιρροές,διανύσματα και λούπες να δίνετε λίγο βάση γατάκια.

  2. Κικιρίκου βρε γειτόνοι, σηκωθείτε ξημερώνει! Εποχή της γνώσης, εποχή της επαναξιολόγησης του παρελθόντος και εποχή της αφυπνησης! Αλάζει η εποχή όπως πάντα, μέσα όχι μόνο στην ανθρώπινη ιστορία άλλα και στο κύκλο της ζωής του πλανήτη και αυτόματα όλων των παραγώγων του αλλά ίσως και σε έναν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο που αφορά την αέναη ανανέωση του σύμπαντος και της λειτουργίας τους! Δύο μόνο συμβουλές με αγάπη στους εκπροσώπους και των ΔΥΟ ΠΟΛΩΝ που επιφέρουν τελικά την ισοροπία…… α). Στους μεν πρωτοπόρους να… ΜΗΝ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ, να μην προτρέχουν και να μην υπερενθουσιάζονται, γιατί το ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για το σύμπαν, τη Γή, όλα τα είδη της και κατά συνέπεια για τον άνθρωπο θα προχωρήσει, όποια και να… ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να είναι η παρέμβαση της ανθρωπότητας για την ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ του. β)Στους δε συντηρητικούς να… ΜΗΝ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ, να μην αγχώνονται και κυρίως να μην φοβούνται, γιατί το ΘΕΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για το σύμπαν, τη Γή, όλα τα είδη της και κατά συνέπεια για τον άνθρωπο θα προχωρήσει, όποια και να… ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι μπορεί να είναι η παρέμβαση της ανθρωπότητας για την ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ του. Αφήστε τη ζωή να λειτουργήσει και να θυμάστε πως ότι και να γίνει θα είναι ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ των πάντων και πως επίσης την καταστροφή διαδέχεται πάντα η αναγέννηση και η αναδόμηση, αλλά κυρίως πως η ανθρώπινη παρέμβαση είναι από ελάχιστη ως μηδαμινή σε όλο αυτό. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑΣΥΝΗ, ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΠΕΙΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ. Ευοί Ευάν!!!

    1. Η μετάβαση πρός την αρμονία όντως είναι αυτό πού βιώνουμε η οποία ναί είναι συνήθως τραυματική. Αυτή την μετάβαση την δημιουργούν οι ίδιοι οι άνθρωποι (είναι θεός ο άνθρωπος) με την ενέργειά τους, όχι τόσο με την δραστηριότητά τους. Η αποδοχή τού εαυτούς σου οπότε καί, των άλλων είναι εργαλείο να ξεπερνάς τις δυσκολίες. Εμπιστεύσου τον εαυτό σου καί, άφησε όλα τα πράγματα να ρέουν.

      Ηλίας Α. Λυμπέρης

  3. 2016 χρόνια μετά την γέννηση του Ιησού Χριστού, και αντί να στραφούμε σε Εκείνον, ασχολούμαστε με ηλιθιότητες. Πρέπει να πέσει φωτιά να μας κάψει!

      1. Η σιωπή του Θεού…

        Συχνά ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές μας. Σιωπά. Πολλοί εκλαμβάνουν τη σιωπή Του ως ένδειξη τού ότι ο Θεός “δεν υπάρχει”, “πέθανε”. Αν όμως σκαφτόμαστε σε ποιά θέση φέρνουμε το Θεό με τα πάθη μας, τότε θα βλέπαμε ότι Αυτός δεν έχει άλλη επιλογή, παρά μόνο να σιωπήσει. Ζητάμε από Αυτόν να μας υποστηρίξει στις αδικίες μας. Δεν μας ενοχοποιεί φανερά. Μας αφήνει να πορευτούμε στους πονηρούς δρόμους μας και να θερίσουμε τους καρπούς των προσωπικών μας αμαρτιών. Αν όμως στραφούμε προς Αυτόν με μετάνοια, τότε έρχεται γρήγορα, γρηγορότερα από όσο περιμέναμε.

        Γνωρίζοντας τις ανάγκες μας, πολύ συχνά τις προλαμβάνει. Μόλις προφέρουμε στην προσευχή τα αιτήματά μας, που δικαιολογούνται με την πραγματικότητα της ζωής μας μέσα στον κόσμο, Αυτός ήδη τα έχει εκπληρώσει.

        Συνεπώς, η σιωπή του Θεού είναι απάντηση στις αδικίες μας η πιο εύγλωττη, η πιο ευγενική. Διώξαμε από τη ζωή μας το Θεό – Λόγο, τον λόγο του Θεού. Παραμελήσαμε το λόγο αυτό, και να! Θερίζουμε τις συνέπειες του έργου μας.

        Γέροντος Σωφρονίου του Essex
        http://synaxipalaiochoriou.blogspot.gr/2016/11/blog-post_86.html

        1. ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΑΜΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΧΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΑΡΩ 10 ΚΙΛΑ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΞΕΜΕΙΝΕΙΣ…

      2. ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΕΣΥ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ .
        Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΠΕ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΛΘΕΙΝ . ΔΕΝ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ . ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ Ν ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΟ Η ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Η ΤΟ ΠΙΟ ΑΠΛΟ ΠΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΜΕ ΑΙΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ Ο ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ .
        ΜΕΡΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΛΥΣΟΥΝ ΠΕΡΙ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΝΕΥΜΑ . ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ…..

  4. Παγανιστές, Νεο-παγανιστές, Σατανιστές κ.τ.λ. δεν είναι τίποτε άλλο από Εβραιο-Προτεσταντικά παραμάγαζα. ΜΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΤΕ!

  5. Η αποψη μου ειναι καπως αιρετικη. Ο Ιησους ειναι θεος και κανει θαυματα.Ο Αλλαχ ειναι επισης θεος και κανει θαυματα. Το ιδιο και ο Ιεχωβα και ο Κρισνα. Τα ενεργειακα τους πεδια ειναι πανισχυρα γιατι εκατομμυρια ανθρωποι ανα τους αιωνες τους εχουμε λατρεψει. Εχουμε διαβασει τα ιερα τους κειμενα, εχουμε προσευχηθει με αυτα, ειναι πλεον υπερβατικα κειμενα,”μαγικα”, ιερα. Οταν ενας πιστος διαβαζει τη Καινη Διαθηκη,συντονιζεται με ολους τους πιστους που κανουν και εκαναν το ιδιο πραγμα. Συντονιζεται με τον θεο του και τους λατρεις του θεου του. Ετσι το ιερο κειμενο εχει επιδραση πανω του,τον θεραπευει και τον αναγεννα. Το ιδιο ισχυει και για το Κορανι,την Τορα τωνΕβραιων κ.λ.π.
    Η αναβιωση των αρχαιων θεων ειναι σχεδον ανεφικτη.τα πεδια τους εχουν παραμεινει ανενεργα για μεγαλο χρονικο διαστημα. Χρειαζεται μια μαζα ανθρωπων για να τους λατρεψει για τακτικα χρονικα διαστηματα προκειμενου να αναγεννηθουν……

    1. Καλύτερα να μην εμπιστεύεσαι την αιρετική όπως εσύ είπες, γνώμη σου.
      Δεν είναι όλα ένας αχταρμάς. Ορθοδοξία ή πονηρός.

      1. Μηπως σε εχουν μαθει να εισαι ρομποτ τελικα;
        Εχεις παρει εργολαβια τον θεο εσυ και η ορθοδοξια αποκλειστικα; οι αλλες θρησκειες δεν εχουν θαυματα;
        για ριξε δυο τρεις ματιες γυρω σου…..

        1. Μόνο Ορθοδοξία φίλε. Έχουμε την αλήθεια και την περιφρονούμε. Περπατάς σε σκοτεινά μονοπάτια. Στο ξαναλέω. Όλα τα άλλα είναι παγίδες του πονηρού για να πλανά ψυχές. Και αυτό στο λέει ένας πρώην πλανεμένος.

    2. Η βιασθείσα η οποία έχει μείνει έγκυος μετά τον βιασμό και λόγω σεβασμού προς τη νέα ζωή που έρχεται και δεν φταίει σε τίποτε, αποφασίζει να κρατήσει το παιδί με συνέπεια να ζήσει με το παράγωγο της ανίερης πράξης για όλη την υπόλοιπη ζωή της! Συμφωνώ ότι δεν μπορεί να αποφευχθεί άμεσα το να ζήσει κάποιος άνθρωπος ή κατ’ επέκταση λαός με τα απότελέσματα – τραύματα του όποιου καταστροφικού γεγονότος – ατυχήματος που τον στιγμάτισε! Πρέπει όμως επιτέλους να αναγνωρίσουμε τι μας συνέβει πραγματικά, να μην κλείνουμε τα μάτια στα πραγματικά γεγονότα της ιστορίας, να κάνουμε παραδοχή της αλήθειας και μετά να προσπαθήσουμε σταδιακά να αφαιρέσουμε ΌΛΑ τα στοιχεία του βιαστή από τη ζωή μας. Καμία βιασμένη δεν αγαπά τον βιαστή της, δεν διατηρεί σχέσεις με τους γονείς και την οικογένειά του, δεν του τηλεφωνεί για ευχές στη γιορτή του, δεν γιρτάζει την επέτειο του βιασμού της! ΝΑΙ πρέπει να απαλαχθούμε σταδιακά από ότι έχει σχέση με αυτό που μας επιβλήθηκε με τη βία και μέχρι τότε πρέπει να ζήσουμε μαζί του αλλά… αλλά…. πρέπει να πετάξουμε όλα τα ιουδαικά στοιχεία από την Ορθοδοξία, όλες τις εβραικές παραδόσεις, την εβραική μυθιστορία (παλιά διαθήκη), τους εβραίους ήρωες που θεωρούμε προπάτορες και ότι άλλο ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ έχει αυτή η ιστορία! πρέπει να σταματήσουμε να αρνούμαστε τους προγόνους μας, να σταματήσουμε να τους καθυβρίζουμε και να τους απαξιώνουμε, να διαβάζουμε για τους Έλληνες αρχαίους ήρωες αντί να βλέπουμε κάθε Πεσάχ τον Μπεν Χουρ και να νομίζουμε ότι ήταν ήρωας της δικής μας ιστορίας και άλλα πολλά! Για αρχή όμως ας κάνουμε μία ΠΑΡΑΔΟΧΗ για το ποιος είναι τι για εμάς, για την αλήθεια των γεγονότων της ιστορίας μας και για το ποιοί είμαστε και από ποιούς προερχόμαστε και κυρίως να σεβόμαστε τα πιστεύω των αρχαίων προγόνων μας!

    3. (Η αναβιωση των αρχαιων θεων ειναι σχεδον ανεφικτη.τα πεδια τους εχουν παραμεινει ανενεργα για μεγαλο χρονικο διαστημα. Χρειαζεται μια μαζα ανθρωπων για να τους λατρεψει για τακτικα χρονικα διαστηματα προκειμενου να αναγεννηθουν…)

      Ωμά δηλαδή καλείς τους ανθρώπους να λατρέψουν τους Αρχαίους Δαιμονες και τον Εωσφόρο-Αντίχριστο; Χαίρομαι που ξεσκεπάζεστε μέσα απο τα εντόσθια της μασονίας και βγαίνετε στην επιφάνεια για να υμνήσετε τον αφεντικό σας!!!
      Αυτό δεν κάνετε εδώ μέσα; Πολεμάτε με προπαγάνδα την Ορθοδοξία και προωθείται τον Εωσφορισμό.
      Προσωπικά το θεωρώ επιλογή σας και έχετε κάθε δικαίωμα, αλλά αυτά να τα βλέπουν ο κόσμος, και όταν λέω ο κόσμος εννοώ Άπαντες.

      1. Εσυ αυτο καταλαβες οτι ειπα?!!!!!!! Μιλησα εγω για κανεναν εωσφορο και να παςνα τον λατρεψεις???? Εχεις θεμα αντιληψης μαλλον

      2. Όταν μιλάει για τις θεότητες των προγόνων του αναφέρεται στον Ελλαδικό χώρο με τον οποίο δεν έχει καμιά σχέση η μασονία παρά μόνο το λατρευτό σου Ισραήλ. Οι τέκτονες που δημιούργησαν τις στοές πίστευαν στον μύθο του αρχιμάστορα Χιράμ του ναού του Σολομώντα που βρισκόταν στην Ιερουσαλήμ. Η Μασονία και η ιουδαϊκή σέκτα στην οποία πιστεύεις εσύ, ο εβραιοχριστιανισμός δηλαδή, είναι αδέρφια με κοινή καταγωγή και κοινούς προγόνους και η Ελλάς με τις παραδόσεις, τη θεολογία και την κοσμοθεωρία της ήταν πάντα ο μεγάλος τους εχθρός! Μπράβο τους που κατάφεραν και πήραν μαζί τους εσένα και άλλους Ελληνες αλλά τα ψωμιά τους είναι λίγα και οι δοσίλογοι σαν κι εσάς δεν θα βρίσκουν στέγη στη γη μετά την καταρευση των αφεντάδων σας!

  6. συμφωνω απολυτα με τον ΛΑΚΩΝΑ….και θα προσθεσω πως μαλλον αυτοι οι τυποι που προσευχονται δεν ειναι θεοι…αλλα μαλλον δαιμονες με τον πλατωνικο αλλα και τον επικουρειο-γιατι οχι – τροπο σκεψης… ο πλατωνας ελεγε πως οι θεοι ειναι αιωνια μαστουρωμενοι στον ουρανιο θολο βλεποντας τη αντανακλαση του Νου ,και ολη την λατζα την κανουν οι δαιμονες σαν μεσαζοντες μεταξυ θεων και ανθρωπων ——δεν μας ειπε βεβαια το πως γινεται αυτο….!!!——….και ο επικουρος ελεγε …[και αυτος ελεγε σχεδον τα ιδια…]οτι ναι, υπαρχουν θεοι, αλλα δεν ασχολουνται με μας γιατι θα χασουν την αιωνια μαστουρα τους……… Δεν θα ειναι ασχημα να κανουμε μια συζητηση αν οι θεοι της αρχαιας ελλαδας οπως τους ξερουμε, σημερα ειναι δαιμονες η σκεπτομορφες,δηλαδη φτιαγμενοι θεοι απο τα ιερατεια….. το ιδιο ισχυει και για τον χριστο τον βουδα τον κρισνα και οτι αλλον θεο υπαρχει στον κοσμο…/////ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

    1. Αχ βρε ΠΑΝΔΑΡΕ, τι σχεση εχουν τα ιερατιεα με την ψυχη,τοση γνωση,τοση σκεψη για να καταληξεις στο μηδεν……
      Τα ιερατεια ξερουμε ολοι λιγο ως πολυ τι ρολο επαιξαν και συνεχιζουν να παιζουν σ’ολοκληρη τη γη….
      Οσο για την μακαριοτητα …… των θεων επισης ολοι ξερουμε οτι αλλο οι μυθολογια των Ελληνων και αλλο η πραγματικη θρησκεια τους!!(εσυ τα ξερεις αυτα)

      Υπαρχει μια αληθεια πανω απο τα κτιστα και φθαρτα αυτου του κοσμου,εκει λαχταρα η ψυχη να βρεθει…
      Νομιζω οτι ο Ελυτης τα ειπε ολα σ’αυτο το στιχο…

      “Θεε μου τι μπλε ξοδευεις για να μη σε βλεπουμε..!”

      Αθηνα

  7. O Μωυσής όταν πήγε να πάρει τις Δέκα Εντολές, την ίδια στιγμή οι ισραηλίτες κάτω κάνανε μοσχάρια, τράγους κ.α ακριβώς όπως στην εικόνα όταν ο Θεός λίγο π΄ριν τους έβγαλε μεσα απο την δουλεία με απίστευτο τρόπο. Αυτός δυστυχώς είναι και ο σημερινός άνθρωπος. Ίδιος και απαράλλαχτος!!! Οι δαίμονες πάντα λατρέυόντουσαν απο την ανθρωπότητα και νομίζω οτι και μόνο η εικόνα μαρτυρεί τί είδους λατρείες ήταν.
    Σήμερα ορισμένοι, δεν είναι πολλοί, που απλά συνηδειτά και φανατικά αντιμάχονται τον Λόγο του Χριστού και την Ορθοδοξία προσπαθούνε να παρουσιάσουν ώς τους “κακούς” της υπόθεσης (Χριστός και Ορθοδοξία) και να εξυψώσουν την Σατανολατρεία. Το βλέπουμε και στο εξωτερικό μέσω της μασονίας η οποία κάθε τί Νεοπαγανιστικό το αγκαλίαζει με θέρμη.
    Όχι απλά τυφλός θα πρέπει να είναι κάποιος ώστε να μην το δεί, αλλά να είναι ο ίδιος που σχολιάζει και το υποστηρίζει. Ο βασιλιάς Σολομώντας τα ίδια έκανε. Την ημέρα μιλούσε με τον Θεό και τον λάτρευε και την νύχτα λάτρευε τον Εωσφόρο. Αμέτρητα παραδέιγματα…
    Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση η κατάπτωση της ανθρωπότητας και πάλι μπροστά στα μάτια του Θεού, του μοναδικού Τριαδικού Θεού. Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που τώρα όμως η Ήρα απο το Στάχυ θα ξεχωρίσει. Ο Εωσφόρος με τους οπαδούς του, ακόμη και εδώ μέσα το μόνο που προσπαθεί να προκαλέσει είναι τον Θεό. Θέλει την επίσπευση της Αποκάλυψης και την ανταμοιβή του για όσους πάρει με το μέρος του.
    Σε αυτούς λοιπόν τους εύχομαι καλή επιτυχία, και προσέυχομαι ο Θεός να είναι κοντά μας και να αποδόσει την δικαιοσύνη του. Ελευθερία έχει ο καθένας μας. Άς αναλάβει τις συνέπειες των επιλογών του. όλοι γνωρίσανε τον Λόγο του Θεού.
    Κανείς δεν έχει δικαιολογία…αλλά αντιθέτως επιλέγουν το σκότος συνειδητά.

    1. Δύο παραδείγματα έφερες και το ένα ήταν με τον Μωυσή και το άλλο με τον Σολωμόντα! Από τον Εβραίο στον Ιουδαίο και μετα εκδρομή στη στέπα! Ρίξε κι έναν Αβραάμ να δέσει το γλυκό! Κρίμα που γράφεις στα ελληνικά και μαγαρίζεις και τη γλώσσα μας! Τέτοια αγάπη που τους έχεις τους μεσανατολίτες γιατί δεν μαθαίνεις και εβραϊκα να γράφεις και σε κανένα δικό τους site; Αυτοί σε αντίθεση με εμάς αισθάνονται υπερήφανοι όταν ακούνε για Μωϋση Αβραάμ και Σολομώντα, δικοί τους είναι εξάλλου (και δικοί σου από ότι καταλαβαίνω τελικά).

      1. https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/prologos
        https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/o-aigyptios–ioudaios—aphrikanos-oros-apollon
        https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/e-schese-tes-athenas-kai-tes-thebas-me-ten-aigypto
        https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/home/prologos
        https://sites.google.com/site/archaiaelladaealetheia/
        https://pneymatiko.wordpress.com/2012/03/24/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%B8%CF%81%CE%B7%CF%83%CE%BA%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CE%B7%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3/

        https://www.youtube.com/watch?v=8lE3jGYBm8w

        Ακόμη και ο Ηρόδοτος το είπε. Αιγυπτιακό το Δωδεκάθεο. Έξ΄’ανατολάς και αυτό…οπότε γιατί σκούζεις άδικα. Προσωπικά σέβομαι την επιθυμία σου να προσδιορίζεσαι Αιγύπτιος. Εσύ γιατί δεν σέβεσαι τα δικά μου πιστέυω; Η Δημοκρατία των Προγόνων μας δεν θυμάμαι να περιοριζόταν σε τέτοιου είδους τακτικές. Μήπως δεν έχεις καμία σχέση με το Αρχαίο Φιλοσοφικό Πνευμα και έχεις με κάτι άλλο; Λεώ…Μήπως;

  8. Τα θαυματα του εβραικου λαου πολυ περιληπτικα(λαμβανοντας υποψη οτι η Τορα δηλ.ηΠαλαια Διαθηκη του χριστιανισμου ειναι αξιοπιστη πηγη):
    1800 π.Χ εξοδος απο την σκλαβια της Αιγυπτου
    2.ιδρυση του ισραηλ και ακμη για πολλα χρονια
    3.αιχμαλωσια απο τους βαβυλωνιους
    4. 70μ.Χ.δευτερη καταστροφη του ναου του Σολομωντα και οριστικη εξορια των εβραιων στην διασπορα.
    5. 1948 μ.Χ. ιδρυση του ισραηλ και αναδειξη του σε ισχυρη δυναμη στην Μεση Ανατολη.
    6.2016 υπαρχουν 10 εκατομ. Εβραιοι στον κοσμο οι οποιοικατεχουν το μεγαλυτερο ποσοστο του παγκοσμιου πλουτου, αν και οι αραβες εχουν ολα τα πετρελαια και ειναι περισσοτεροι. Ετοιμαζουν την ανοικοδομηση του μοναδικου ναου τους και περιμενουν τον μεσσια τους.
    χμμμ μαλλον ο θεος τους κανει πολλα θαυματα τελικα… τα ελεγαν και οι προφητες τους,αλλα συγγνωμη ξεχασα, θαυματα εχει μονο ο χριστιανισμος…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek