Διαφημίσεις

Μέσα σε δύο μήνες συνταξιθούχος έχασε 124 ευρώ – Θα εισπράττει αυτά τα… ψίχουλα για τους επόμενους 4-5 μήνεςΠοσά ακόμα και έως 20 ευρώ βλέπουν πιστωμένα στους λογαριασμούς τους οι 248.000 δικαιούχοι επικουρικών συντάξεων που άρχισαν να πληρώνονται από χθες το απόγευμα καθώς άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών.  

Η αφαίμαξη είναι εξοντωτική αφού η ελάχιστη δόση των αναδρομικών θα είναι 50 ευρώ εκτός εάν τα αναδρομικά που οφείλει να επιστρέψει ο συνταξιούχος είναι λιγότερα.

Στο εκκαθαριστικό σημείωμα που δημοσιεύει το protothema.gr φαίνεται ότι δικαιούχος επικουρικής του ΙΚΑ που έπαιρνε  σύνταξη 158 ευρώ, μετά τις περικοπές του Σεπτεμβρίου λαμβάνει σύνταξη  94,27 ευρώ. Σήμερα, που άρχισε η παρακράτηση των αναδρομικών, είδε στο λογαριασμό του 34,75 ευρώ τα οποία θα παίρνει για 4-5 μήνες καθώς οφείλει να επιστρέψει 223,72 ευρώ.

Άλλος συνταξιούχος παίρνει μεικτή επικουρική 270 ευρώ από το ΤΕΑΔΥ και 216 ευρώ καθαρό ποσό (μετά τις μνημονιακές περικοπές). Μετά τον επανυπολογισμό η σύνταξή του αναπροσαρμόζεται στα 166 ευρώ καθαρά. Για τις επικουρικές Ιουνίου – Ιουλίου θα πρέπει να του παρακρατηθούν 100 ευρώ, που θα εξοφληθούν σε 2 δόσεις των 50 ευρώ από τις συντάξεις Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου. Η επικουρική που θα λάβει τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο θα ανέρχεται σε 116€. Από τον Γενάρη θα παίρνει ξανά 166 ευρώ.

Σφαγή στις συντάξεις: Αντί για 158, πήρε επικουρική 34 ευρώ - Εικόνα 0

Ξεμπλοκάρουν τα μερίσματα-ψιχία του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων Μερίσματα-ψιχία λαμβάνουν εντωμεταξύ και οι δικαιούχοι του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων εξαιτίας της  παρακράτηση των αναδρομικών. Πολλοί είναι οι νέοι συνταξιούχοι που περιμένουν στην ουρά καθώς δεν έχουν πάρει ούτε αυτά τα ψιχία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της διοίκησης του ΜΤΠΥ «το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων έλαβε 85.000.000 ευρώ για την καταβολή μερισμάτων στους δικαιούχους-συνταξιούχους του Δημοσίου μέχρι τον Ιούνιο του 2016. Έτσι θα ανακουφιστούν, έστω και μερικά, οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να εισπράξουν τις ήδη συντριπτικά μειωμένες συντάξεις, κύριες και επικουρικές μαζί με το μέρισμά τους, για να αντιμετωπίσουν με λίγη  αξιοπρέπεια τις βιοτικές τους ανάγκες, ατομικές και οικογενειακές».

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Σφαγή στις συντάξεις: Αντί για 158, πήρε επικουρική 34 ευρώ”
  1. Την ίδια ώρα δείτε τις δημοσκοπήσεις εδώ στην Ελλάδα! Και για να σας προλάβω, θα δείτε ότι πάλι τους ίδιους θα ξαναψηφίσουν! Και όταν λέω τους ίδιους, αυτό ισχύει και για την αντιπολίτευση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *