Διαφημίσεις

Η προφητεία των Pink Floyd τώρα εκπληρώνεται!

Του Στρατή Μαζίδη.

Βλέποντας κανείς τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία όπου ένα παιδί με 6 ή 7 σε κάποια μαθήματα μπορεί να πάρει απολυτήριο Γυμνασίου
ενώ παράλληλα συστήνεται στους καθηγητές της Ιστορίας κάποια κεφάλαια να διδάσκονται, δε θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ήσυχος.

Σημειώστε τα κεφάλαια προς εξαίρεση ή συνοπτική διδασκαλία στην Α’ Λυκείου:

Κυκλαδικός Πολιτισμός, Μινωικός Πολιτισμός, Μυκηναϊκός Πολιτισμός, Η σημασία των Περσικών Πολέμων, ο Πελοποννησιακός Πόλεμος, ο Φίλιππος Β’ και το Οικουμενικό Κράτος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Με λίγα λόγια, ολόκληρη η αρχαία ελληνική ιστορία!

Ποια θεμέλια; Ποιες αξίες θα στηρίξουν τους αυριανούς πολίτες; Οικοδομείται μια μελλοντική Ελλάδα η οποία δε θα πατά σε γερές βάσεις αλλά θα ομοιάζει με παλάτι στην άμμο. Ένα παλάτι που γύρω του έχει μαζευτεί ικανός μουσουλμανικός πληθυσμός. Απρόσωποι ιθαγενείς δίχως ταυτότητα, χωρίς πίστη και άνευ προγόνων.

Την ίδια στιγμή βλέπω τα μαθήματα των παιδιών μου στο Δημοτικό.
Θρησκευτικά της πλάκας.
Μαθηματικά πολύπλοκα και δυσνόητα. Τα παιδιά καλούνται να κάνουν απλές πράξεις μέσω Λαμίας για να σκέπτονται σύνθετα.
Ή μήπως για να βραχυκυκλώνουν;

Φυσική λες και απευθύνεσαι σε επιστήμονες της ΝΑΣΑ. Παιδάκια της Ε’ Δημοτικού καλούνται να αποστηθίσουν πράγματα που θα ξεχάσουν σε 15 ημέρες.
Γιατί το “Εμείς και ο Κόσμος” έδωσε τη θέση του στη Φυσική και με αυτό τον απαιτητικό τρόπο;

Για ποιο λόγο αφού έπρεπε να εισαχθεί από τόσο νωρίς, δεν έγινε σε ένα επίπεδο γνωριμίας και αγάπης για την επιστήμη; Δεύτερη γλώσσα από την Ε Δημοτικού όπου καλείσαι να επιλέξεις ανάμεσα στα ξεπερασμένα γαλλικά και τα γερμανικά. Την ίδια στιγμή οι γλώσσες της εποχής όπως τα ρώσικα, τα κινέζικα και τα αραβικά ή δημοφιλείς γλώσσες που πολύ αρέσκονται να τις μάθουν λόγω του ήχου τους, σαν τα ιταλικά και τα ισπανικά είναι εκτός κάδρου.

Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα, λυπάμαι που το λέω, αλλά παράγει τούβλα. Μπερδεύει τα παιδιά εκεί που δεν πρέπει, τα αφήνει ανερμάτιστα στους τομείς που οφείλει να τα θωρακίσει και τα βομβαρδίζει με πλήθος άχρηστων γνώσεων που καλούνται να παπαγαλίσουν, για να θεωρηθούν μορφωμένοι.

Συνεπώς η προφητεία των Pink Floyd τώρα εκπληρώνεται! Another Brick in the Wall. Σε όποιο σημείο ή πλευρά του εκπαιδευτικού συστήματος κι αν βρίσκεσαι.

freepen.gr
kapistrinews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “Η προφητεία των Pink Floyd τώρα εκπληρώνεται!”
  1. Σωστος……και καλουνται οι νορμαλ γονεις…γιατι (υπαρχουν και εκεινοι, που ειναι περηφανοι σαν Ευρω πεοι οποτε τους βγαζω απο το καδρρο)…..να διδαξουν μονοι τους τα παιδια τους ….γιατι οι καθηγητες και οι δασκαλοι …συνεχιζουν τις διακοπες του καλοκαιριου ….αλλωστε ολοι Συριζα ψηφισαν ….
    Δεν θα απαντησω σε σχολια…ξερω οτι καποιοι θα αντιδρασουν….βλεπεις η αληθεια …παντα ποναει…
    Καλημερα σας…

  2. gia να λες την αριθμητική του δημοτικού πολύπλοκα μαθηματικά καταλαβαίνω το επίπεδο σου. Αναφέρεσαι μετά στην ξένη γλώσσα η οποία με τον τρόπο που το λες θέλεις να αποσκοπεί η έστω να βοηθάει σε επαγγελματική αποκατάσταση αλλά παρόλα αυτά δεν θέλεις υψηλό επίπεδο σε μαθηματικά και φυσική που είναι οι βάσεις των επιστημών. Α και το σύστημα είναι έτσι εδώ και 10 χρόνια που έχω τελειώσει και εγώ. Τέλος δεν είναι προφητεία απλά είναι ένα τραγούδι- κραξιμο στο εκπαιδευτικό σύστημα που υπάρχει εδώ και 40 χρόνια…

  3. Το σημερινο εκπαιδευτικο συστημα παραγει τουβλα,σε αντιθεση με το χθεσινο,που παρηγαγε τσιμεντολιθους…
    Ρε που,ναι η μπαλα λεμε!

  4. Ωραια,τελειωσαν οι καλογεροι και πιασαμε τα συγκροτηματα
    /Οσοι γενουν πρωθυπουργοι ολοι τους θα πεθανουν
    τους κυνηγαει ο λαος για τα κακα που κανουν/
    Αυτο ποτε θα το δουμε

  5. ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ,ΘΕΛΟΥΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΕΙΣΤΟΥ,ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ.
    ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ,ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΤΠ(ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ).
    ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ?
    ΧΑΟΣ!!! ΑΥΤΟ ΣΜΑΙΝΕΙ,ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΚΕΨΗΣ.

  6. ΒΕΒΑΙΑ !!!! Τα ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ,τα σπουδαζουν σημερα ,ΑΛΛΕΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ παιδιων , ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ που οταν διαβαζουν αρχαιοελληνικο κειμενο ,νομιζουν οτι διαβαζουν Κινεζικα !!
    ΤΥΧΑΙΟ ; ..ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *