Διαφημίσεις

Οι γύρω βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που εκκενώθηκαν.

Διαβάζουμε από το viadiplomacy.gr:”Μία από τις σημαντικότερες επενδύσεις στον τομέα της εξερεύνησης των ενεργειακών πόρων της χώρας ξεκίνησε αυτές της ημέρες στην Ήπειρο. Πιο αναλυτικά η ελληνική εταιρεία Energean Oil & Gas ξεκίνησε τις προπαρασκευαστικές ενέργειες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα. Πρόκειται για μια από τις πλέον υποσχόμενες μαζί με τον Πατραϊκό Κόλπο περιοχές όπου εκτιμάται ότι στις αρχές της επόμενης δεκαετίας θα μπορεί να αποδώσει σημαντικές ποσότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου. Όπως είχε δηλώσει πέρσι ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας οι εκτιμήσεις της εταιρείας με βάση τις σεισμικές έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν του δείχνουν πιθανότητες για ανακαλύψεις 100 εκατομμυρίων βαρελιών ή 2 τρισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου στην περιοχή των Ιωαννίνων”.

Τι συνέβη ξαφνικά στην ιστορική πόλη η οποία “κάθεται” πάνω σε μια θάλασσα από πετρέλαιο; Ποια είναι η πραγματική αιτία του σεισμού που σκόρπισε τον τρόμο στους κατοίκους και τους έβγαλε στους δρόμους; Είναι αλήθεια ότι στην περιοχή πανίσχυροι πολυεθνικού κολοσσοί έχουν ήδη αρχίσει ανεπίσημα τις έρευνες ώστε να εντοπίσουν τα πιο πλούσιο σε κοιτάσματα οικόπεδο; Πως γίνονται αυτές οι έρευνες;

Εχουν ενημερωθεί οι οξυδερκείς τοπικές αρχές για τις αγοραπωλησίες εκτάσεων στην περιοχή; Τι κρύβεται πίσω από αυτόν τον “ανεξήγητο” σεισμό; Μήπως δεν ήταν ακριβώς φυσικό φαινόμενο αλλά προήλθε από ανθρωπογενή δραστηριότητα;

Οι επιστήμονες στο Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) δηλώνουν ότι η παραγωγή πετρελαίου μπορεί να προκαλέσει σεισμούς , αλλά όχι στο μέγεθος που αναφέρονται και με τον τρόπο που παρουσιάζονται συχνά στις ειδήσεις. Το πετρέλαιο γενικά βρίσκεται σε διαπερατά ιζήματα που είναι μαλακά και όχι σε σκληρά πετρώματα. Όταν αφαιρείται το πετρέλαιο μπορεί να κινηθεί η γη, απελευθερώνοντας μια μικρή ποσότητα ενέργειας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ένα “μίνι-σεισμικό γεγονός”- που όμως είναι κάποιων λίγων βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Πώς αυτό γίνεται; Με εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας, οι εταιρείες πετρελαιοειδών εντοπίζουν τις πλούσιες σε πετρέλαιο περιοχές και χρησιμοποιούν ειδικές τεχνικές για να σπάσει η επιφάνεια κάτω από τη θάλασσα και να πάρουν το πολυπόθητο υγρό, μερικές φορές τρυπώντας τόσο βαθιά όσο 3000 μέτρα. Καθώς αυτό το πετρέλαιο αναρροφείται από τους πόρους του ιζήματος που το περιέχει, οι γύρω βράχοι μετατοπίζουν τις θέσεις τους για να συμπληρώσουν τους χώρους που μόλις εκκενώθηκαν.

Σε μεγάλη κλίμακα, για παράδειγμα, ο όγκος των εκτοπισμένων-όταν παράγονται εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου- παράγει κίνηση της γης που μπορεί πράγματι να προκαλέσει ένα μίνι-σεισμικό γεγονός, σύμφωνα με τον Robert Morton, θαλάσσιο γεωλόγο του USGS.

unpolitical



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

7 σχόλια στο “Οι μυστικές γεωτρήσεις και ο “ανεξήγητος” σεισμός στα Ιωάννινα”
  1. TOTE MIA ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ,,,,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΡΟΥΦΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΛΠ ΒΟΡΕΙΑ,, ΑΛΑΣΚΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΣΑΥΔΙΚΗ ΑΡΑΠΙΑ,,,ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΕΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΟΤΕ,,,,,,,?????????????ΕΚΕΙ ΔΕ ΤΟ ΠΕΤΡΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΝ

    1. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΕΙΣΜΟΓΕΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΡΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΧΝΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ..ΝΟΜΙΖΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ (ΝΟ.1) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΠΙΟ ΣΕΙΣΜΙΚΟΙ..(ΔΥΣΤΗΧΩΣ)
      ΟΠΟΤΕ Η ΑΝΤΛΗΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ-Φ.ΑΕΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΣ ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ – ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΙ ΡΗΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΝΤΟΜΙΝΟ…
      ΒΑΣΙΚΑ, ΔΙΧΩΣ ΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΠΑΝΤΑ ΗΜΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΟΡΥΞΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ-Φ.ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΟΡΘΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ….
      ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΟ 2011, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΗ, ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ…
      http://energypress.gr/news/mathios-rigas-i-energean-oil-gas-i-proti-diethnis-elliniki-etairia-ereynas-kai-paragogis

  2. Καλησπερα! Απο το iphone μου μπηκα στην εφαρμογη earthquake και βλεποντας τον πανικο απο σεισμους που γινονται στη περιοχη διαπυστωσα ζουμαροντας στο χαρτη οτι ολα τα επικεντρα των σεισμων φερουν μια απολυτη συστοιχιση σε παλλαληλες και καθετες γραμμες με ομοια αποσταση μεταξυ τους.
    Αναμενω τη γνωμη σας μηπως κανω λαθος.
    Παντως ειναι η πρωτη φορα που βλεπω κατι παρομοιο !!!!!!

  3. δηλαδη ρε μαγκες τοσοι σεισμοι που γινοντουσαν τοσα χρονια σε κοζανη γρεβενα κλπ τι σημαινε? οτι ρουφουσαν πετρελαια κατω απο την μυτη μασ?

  4. Τα ίδια που έγιναν στην Κεφαλλονιά. ΜΕτά από γεωτρήσεις είχαμε τους σεισμούς τον Ιανουαριο του`15

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *