ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Γερμανικά “αντίποινα” στην Ελλάδα! Γιατί έγινε η ανθελληνική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά

· Κατοχικά Νέα

Γερμανικά “αντίποινα” στην Ελλάδα αποτελούν οι απαράδεκτες δηλώσεις του γερμανικού ΥΠΕΞ Μάρτιν Σέφερ,σύμφωνα με τις οποίες η Γερμανία θέλει “να επιλυθούν ειρηνικά οι διαχρονικές διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”.Η δήλωση δεν μπορεί να αποδοθεί ούτε σε …έλλειψη γνώσεων για το τι συμβαίνει στην περιοχή μας,ούτε σε ανοησία.Αποτελεί προφανώς επίσημη “γραμμή” του Βερολίνου που έχει δείξει ότι είναι στρατηγική επιλογή να “παίξει” με την Τουρκία και το καθεστώς της Άγκυρας για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Γερμανία δεν έχει δει με καθόλου καλό μάτι την επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να πρωτοστατήσει στο λεγόμενο “μέτωπο των νοτίων χωρών της ΕΕ”,οι ηγέτες των οποίων συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Συνεπώς μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι η χθεσινή δήλωση Σέφερ.

Και νομίζουμε ότι το Βερολίνο δεν θα μείνει μόνο σ΄ αυτή τη δήλωση.Νομίζουμε ότι θα το βρούμε μπροστά μας σ΄ όλα τα θέματα που μας “ταλαιπωρούν”.Στο Σκοπιανό,στις σχέσεις με την Αλβανία,παντού…Η Γερμανία προσπαθεί κι έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό να “διεισδύσει” στα Βαλκάνια κι αυτό είναι ένα από τα αντικείμενα αντιπαράθεσης που έχει με τους Αμερικανούς.Η Ουάσινγκτον έχει με πολλούς τρόπους στείλει το μήνυμα ότι η “βαλκανική γειτονιά” θεωρεί πως ανήκει αποκλειστικά στην δική της σφαίρα επιρροής. Η Γερμανία δεν δέχεται αυτή την θέση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ένας ακόμη λόγος που η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να στηρίξει όπου και όπως μπορεί την Τουρκία είναι βέβαια και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που έχει.Οι …δουλειές πάνε καλά για την Γερμανία στην Τουρκία.Για παράδειγμα για να μείνουμε μόνο στο χώρο της άμυνας είναι γνωστό ότι η Γερμανία ναυπηγεί τα νέα τουρκικά υποβρύχια.

Συνεπώς η δήλωση Σέφερ δεν ήταν καθόλου τυχαία.Και δεν θα ΄ναι η μόνη ανθελληνική κίνηση που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε από τη Γερμανία.

militaire.gr

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κτίριο στο Παρίσι – φωτογραφία αρχείου, όχι το φερόμενο καταφύγιοΔΙΕΘΝΗ

ΜΑΚΡΟΝ: ΒΙΒΛΙΟ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ – ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Βιομηχανικές δεξαμενές – συμβολική φωτογραφία, όχι συγκεκριμένη ευρωπαϊκή εγκατάσταση αερίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΥΡΩΠΗ: ΜΕ ΜΟΛΙΣ 73% ΓΕΜΑΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΕΡΙΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΟ 59,5%

Κάμερα ελέγχου ταχύτητας – συμβολική φωτογραφία, όχι από τη σύλληψη στην ΚηφισιάΕΛΛΑΔΑ

ΚΗΦΙΣΙΑ: 15ΧΡΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕ 187 ΧΛΜ./ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ

4 απαντήσεις στο “Γερμανικά “αντίποινα” στην Ελλάδα! Γιατί έγινε η ανθελληνική δήλωση για τα ελληνοτουρκικά”

      • δεν θυμαμαι που το διαβασα, ας το βρει καποιος… “Η Ρωσια θα ριξει 8 πυραυλους, και ο πρωτος θα ειναι για τη Ρωμη, λογω Βατικανου… οι επομενοι 3 σε Παρισι, Λονδινο, και Μοναχο” Για τους υπολοιπους 4, δεν ελεγε κατι… Αλλο κειμενο : “Το Παρισι θα καταστραφειη Γαλλια θα καει”. Απο ενα τριτο κειμενο : “Μεσα απο τα χαλασματα, οσοι γερμανοι θα εχουν απομεινει ζωντανοι, θα αναθεματιζουν τους ηγετες τους που τους εφεραν σε αυτη τη κατασταση, και θα αναρωτιουνται το γιατι”… Αγιος Παισιος, απο το “Μαρτυριες Προσκυνητων” τομος πρωτος : “Θα γινουν πολλα… Οι πολιτειες θα καταντησουν σαν παραγκες”. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ… Οποιος δεν θελει, δεν τα πιστευει… Προφητειες, ξε-προφητειες, για δειτε λιγο την κατασταση του πλανητη, δεν ειναι και η πλειον ροδινη… ΦΤΟΥ ! ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ !!! ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ !!!

  1. Σιγα σιγα θα μας βγάλετε πάλι τον Cipr ass αντιστασιακό !!!!!! τι λέτε μωρεεεεεε…… Η Γερμανία αυτή τη στιγμη μας βλέπει σαν επένδυση – προτεκτοράτο όποτε δεν την συμφέρει η διάλυση του ’’μαγαζιού’’ και ειδικά όταν έχει πρόθυμους πολιτικούς….. Από την άλλη ειδικά η Μερκελ έχει αυτή τη στιγμη απόλυτη ανάγκη την Τουρκία λόγο μεταναστευτικού που την απειλή πολιτικά – προεκλογικά έντονα….. Οπότε δε θέλει σε καμία περίπτωση να ερεθίσει την Τουρκία…… Η Γερμανία θα επέτρεπε επίθεση στην Ελλάδα μόνο αν έχανε τον έλεγχο εδώ άρα και την επένδυση της…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *