epa05530790 A handout image released by the Italian Alpine Resuce shows a helicopter of the Italian Alpine Rescue deployed in an evacuation of people stuck in cable carsat Mont Blanc mountain, French-Italian border, 08 September 2016. according to reports, some 110 people are stuck on a series of cable cars over the Mont Blanc massif in the French Alps. EPA/ITALIAN ALPINE RESCUE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES
Διαφημίσεις

Εκατόν δέκα άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε καμπίνες του τελεφερίκ που ακινητοποιήθηκαν πάνω από τους παγετώνες του Λευκού Όρους, στις γαλλικές Άλπεις, σε ύψος 3.800 μέτρων. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης και μεταφοράς τους με ελικόπτερα στα πεδινά, μετέδωσαν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το τελεφερίκ συνδέει το Αιγκίγ ντι Μιντί (3.842 μέτρα), σε γαλλικό έδαφος, με το Πουάντ Ελμπρονέ (3.462 μέτρα) στα σύνορα με την Ιταλία.

Κάποια καλώδια μπλέχτηκαν μεταξύ τους γύρω στις 17.00 ώρα Ελλάδας «για αδιευκρίνιστους λόγους» και οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία του Λευκού Όρους δεν μπόρεσαν να επιδιορθώσουν τη ζημιά, εξήγησε στο AFP ο Ματιέ Ντεσαβάν, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

Από την πλευρά του το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3 έκανε λόγο για ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή κι είχαν ως αποτέλεσμα να μπλέξουν τα καλώδια.

Οι αρχές αποφάσισαν να οργανώσουν μια επιχείρηση απεγκλωβισμού και μεταφοράς των επιβαινόντων από αέρος, όπου συμμετέχουν τρία ελικόπτερα από την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Η επιχείρηση θα διαρκέσει κάποιο χρόνο όμως ο καιρός είναι καλός» διευκρίνισε ο Ντεσαβάν.

«Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους πελάτες. Διαθέτουν νερό και μέσα επικοινωνίας όμως αρχίζουν να δυσανασχετούν καθώς έχει περάσει πολλή ώρα» πρόσθεσε ο υπεύθυνος.

Η διαδρομή με το τελεφερίκ «Panoramique Mont-Blanc» είναι μήκους 5 χιλιομέτρων και διαρκεί περίπου 35 λεπτά.

Πηγή ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

ert



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Πάνω από 100 άνθρωποι εγκλωβισμένοι σε τελεφερίκ στις Άλπεις”
  1. ΠΑΡΑΔΟΞΩΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΩΡΑ ΕΓΩ ΠΩΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΔΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΙΔΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΑΙΤ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΕΡΙΞΑ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΡΙΝ 4 ΜΕ 5 ΜΕΡΕΣ ΕΚΤΟΤΕ ΤΗΝ ΕΙΧΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΜΕΡΕΣ ΣΑΝ ΤΩΡΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΠΟΡΙΑ

  2. ΚΟΙΤΑ ΤΩΡΑ ΝΟΥΜΕΡΑ [ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΚΑΛΕ ] …

    110 [ = 11 = 23 ]…
    35 [ = 8 = 2 ΕΙΣ ΤΗΝ 3 = 23 ]…
    8 [ 2 ΕΙΣ ΤΗΝ 3 = 23 ]…
    17 [ 2 ΕΙΣ ΤΗΝ 3 ΣΥΝ 3 ΕΙΣ ΤΗΝ 2 = ΔΙΠΛΗ ΠΕΝΤΑΛΦΑ ]…
    3.800 [ = 11 = 23 ] …
    3.842 [ 17 ΚΑΙ ΠΑΛΙ ]…

    ΘΕΛΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ LIKE ΔΕΝ ΜΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ …

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek