Διαφημίσεις

Άρχισαν οι πρώτες απώλειες από την έντονη θεομηνία που πλήττει τη χώρα το τελευταίο 24ωρο.Μία 63χρονη με κινητικά προβλήματα από το Πήδημα Καλαμάτας, ένας 80χρονος από τη Θουρία και ένα άτομο αγνώστων στοιχείων τα θύματα της κακοκαιρίας.

Μία γυναίκα 63 ετών με κινητικά προβλήματα νεκρή μετά τη σφοδρή κακοκαιρία, που έπληξε την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας τα ξημερώματα, όπως γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» και επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο δήμαρχος Καλαμάτας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Νίκας είπε πως η άτυχη γυναίκα διέμενε σε ημιυπόγειο διαμέρισμα σε χωριό της Καλαμάτας το οποίο παραμένει από χθες αποκλεισμένο. Δυστυχώς ο απεγκλωβισμός της δεν κατέστη δυνατός.

Την ίδια ώρα πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας tharrosnews.gr, αναφέρουν ότι ένας ακόμα άντρας παρασύρθηκε από τον ποταμό Ξερίλας στην περιοχή της Θουρίας.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της Καλαμάτας συνολικά οκτώ χωριά της Μεσσηνίας έχουν αποκλειστεί από την έντονη βροχόπτωση ενώ 80 παιδιά είναι αποκλεισμένα στο ΤΕΙ.

Η ολονύχτια πολύ δυνατή βροχή έχει μετατρέψει τους δρόμους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας σε ποτάμια. Ανθρωποι έχουν εγκλωβιστεί με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ η Πυροσβεστική δεν προλαβαίνει να δέχεται κλήσεις για παροχή βοήθειας. Πάρα πολλά αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί και έχουν προκληθεί και συγκρούσεις.

Η Καλαμάτα δεν είναι η μόνη περιοχή που αντιμετωπίζει προβλήματα. Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί πολλά σημεία της Ελλάδας, από Πελοπόννησο μέχρι Θεσσαλονίκη, εξαιτίας της απότομης αλλαγής του καιρού.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα0

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα1

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα2

Στην Ηγουμενίτσα, άνθρωποι κινδύνευσαν όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε ένα αυτοκίνητο μιας οικογένειας τουριστών από τη Ρουμανία. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη Ρουμάνα, στο οποίο επέβαιναν τα δύο ανήλικα παιδιά της, παρασύρθηκε από τα νερά και σταμάτησε σε ρέμα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική της Πάργας και ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης. Η γυναίκα και τα δύο παιδιά, οι οποίοι κάνουν διακοπές στην Πέρδικα, είναι καλά στην υγεία τους.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα3

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα4

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα5

Παράλληλα, η έντονη βροχόπτωση συνεχίζεται από το βράδυ της Δευτέρας στις παραλιακές περιοχές της Ηπείρου και έχει μετατρέψει τους δρόμους σε ποτάμια.

Σημειώνεται ότι οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν δημιουργήσει προβλήματα στο οδικό δίκτυο των Συβότων, της Πέρδικας και της Πάργας.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα6

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα7

Τις ίδιες εικόνες καταστροφής αντίκρισαν οι κάτοικοι και στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, μετά τη θεομηνία. Στην περιοχή η δυνατή μπόρα είχε ως αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε χείμαρρους και να περάσουν μέσα από την πόλη παρασύροντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Από τα ορμητικά νερά γκρεμίστηκε και ένας μαντρότοιχος που έπεσε σε παρκαρισμένο αυτοκίνητο προκαλώντας ζημιές.

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στην πόλη του Πύργου και τα γειτονικά χωριά, όπου λόγω της έντονης βροχόπτωσης, αλλά και της υπερχείλισης χειμάρρων, καταγράφηκαν πλημμύρες σε σπίτια και καταστήματα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης, η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην πόλη της Καλαμάτας, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία ενώ λόγω των δυνατών ανέμων οι πυροσβέστες επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για κοπές δένδρων, κυρίως στην περιοχή του Κατακόλου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα8

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα9

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα10

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι πρώτες απώλειες από τη θεομηνία -Τρεις νεκροί στη χώρα (εικόνες,βίντεο) - Εικόνα11

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *