Διαφημίσεις

Στις φλέβες της Έλεν Λουίζ Μαρούλις ρέει αίμα ελληνικό. Η οικογένειά της, αναζήτησε μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό πριν από περίπου πέντε δεκαετίες και την βρήκε στις ΗΠΑ όταν και μετακόμισε το 1968 με προτροπή του παππού της, Γεράσιμου Μαρούλη και τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της, Γιάννη Μαρούλη. Η Έλεν κέρδισε χθες στο Ρίο το χρυσό μετάλλιο στην πάλη.

Η ίδια μεγάλωσε στην Πολιτεία του Μίσιγκαν, εκεί όπου η οικογένειά της δραστηριοποιήθηκε σε κατασκευαστικά έργα, αφού πρώτα ο πατέρας της δούλεψε με τα αδέλφια του στην οικογενειακή επιχείρηση με εστιατόρια. Πήγε σχολείο στο Marquette, ενώ στη συνέχεια εντάχθηκε στο Ολυμπιακό Κέντρο Εκπαίδευσης του πανεπιστημίου στο Βόρειο Μίσιγκαν. Αγαπά την Ελλάδα και τον πολιτισμό της και θεωρεί τον Κάλαμο, ένα νησάκι ανατολικά της Λευκάδας ως τον παράδεισό της. Έρχεται συχνά στην Ελλάδα, κάτι που έκανε και πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Με την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ουζμπεκιστάν, εκεί όπου κατάκτησε την τρίτη θέση, φρόντισε να επισκεφθεί στον Κάλαμο την αγαπημένη της γιαγιά προκειμένου να της δείξει από κοντά το χάλκινο μετάλλιο.

«Είμαι μισή Ελληνίδα, μισή Αμερικανίδα και είμαι υπερήφανη για αυτό. Προσπαθώ να πάρω την ελληνική υπηκοότητα αλλά υπάρχει γραφειοκρατία. Σε ό,τι αφορά την αλλαγή σημαίας στους αγώνες, η Αμερική μου έχει φερθεί πολύ όμορφα και με έχει στηρίξει ως αθλήτρια. Θα το σκεπτόμουν μόνο εάν δεν είχε πρόβλημα η ομοσπονδία των ΗΠΑ», είχε δηλώσει η Μαρούλις στο πέρασμά της από την Αθήνα, όπου φιλοξενήθηκε από την ελληνική ομοσπονδία.

Η 24χρονη Έλεν Μαρούλις, η οποία εκτός από το Ολυμπιακό μετάλλιο, έχει στην κατοχή της τρία μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα, κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα νοιώθει εκστασιασμένη. Ή πιο σωστά «μαγεμένη». Το είχε δηλώσει άλλωστε και η ίδια πως «έλεγα συνεχώς στον εαυτό μου ότι κατάγομαι από αυτή τη χώρα, όπου γεννήθηκε ο αθλητισμός».

Φυσικά, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και το τέλος της… ιαπωνικής αυτοκρατορίας στην κατηγορία, αλλάζουν άρδην τα δεδομένα, αφού η πάλη στις ΗΠΑ αποτελεί ένα από τα κορυφαία σπορ, με την ομοσπονδία της να επενδύει πολλά σε αθλητές που πρωταγωνιστούν στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Η Μαρούλις είναι μία από αυτές τις αθλήτριες παρά το γεγονός ότι το 2012 της είχαν… κόψει το δρόμο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (μέσω των αμερικάνικων trials), γεγονός που την είχε θυμώσει αρκετά. Μάλιστα είχε βγάλει από… συρτάρι την ελληνική πρόταση, όμως τα πάντα στην πορεία -και ελέω γραφειοκρατίας- στράβωσαν.

Η περίπτωση της Μαρούλις δεν είναι και η μοναδική για την ελληνική γυναικεία πάλη. Γιατί ότι έγινε στην περίπτωση της Ελληνοαμερικανίδας, το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση της Ιρίνα Μερλένι το 2003 όταν και με πρόταση της τότε ομοσπονδιακής προπονήτριας, Λία Νικολάου και τη σύμφωνη γνώμη της αθλήτριας, είχε βρεθεί κοντά σε αλλαγή… σημαίας! Δυστυχώς η αλλαγή δεν έγινε ποτέ και η Μερλένι στέφθηκε Ολυμπιονίκης στην Αθήνα και «χάλκινη» Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο. Μία από τα ίδια και η Μαρούλις, η οποία παρά το γεγονός ότι αποτελούσε διακαή πόθο της διοίκησης του Κώστα Θάνου, τελικά λίγο οι προπονητικές συνθήκες της Αμερικής, λίγο η γραφειοκρατία, απέτρεψαν μία σπουδαία «μεταγραφή». Και μάλιστα όπως αποδείχθηκε χρυσή!

Η οικογένεια της Μαρούλις έχει ενεργή συμμετοχή στα δρώμενα της ελληνοαμερικανικής κοινότητας. Οι γονείς της σχεδόν κάθε καλοκαίρι «δραπετεύουν» στην Ελλάδα, όπως και η γιαγιά της, η οποία τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια διέμενε στον Κάλαμο κάθε χρόνο από Απρίλιο έως και αρχές χειμώνα. Είναι το πρώτο παιδί της οικογένειας του Γιάννη Μαρούλη και της Πάολα Μαρούλη και το μοναδικό κορίτσι. Ο πατέρας της είχε ασχοληθεί παλαιότερα με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα με την πάλη και το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με τα παιδιά του. Διαπίστωσε πολύ γρήγορα, ότι αν και είχε δύο γιους, η κόρη ήταν αυτή που μπορούσε να τα καταφέρει καλύτερα. Είναι απόφοιτος του κολλεγίου Simon Fraser στο Βανκούβερ το οποίο φροντίζει να προβάλει το κάθε της αγωνιστικό βήμα. Γιατί οι Αμερικανοί ξέρουν πώς να αξιοποιούν τα ικανά τους στελέχη, αντίθετα από την Ελλάδα που το βράδυ της Πέμπτης 18 Αυγούστου, έχασε μοναδική ευκαιρία για να κερδίσει ένα ακόμη μετάλλιο στο Ρίο… Δια χειρός της φιλόπατρις, Ελένης Μαρούλη!

Του Γιάννη Χατζηδοπαυλάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΘΗΝΑ

Gold medalist Helen Louise Maroulis of the USA reacts during the awards ceremony in the women’s Freestyle 53kg gold medal bout of the Rio 2016 Olympic Games Wrestling events at the Carioca Arena 2 in the Olympic Park in Rio de Janeiro, Brazil, 18 August 2016. EPA, SERGEI ILNITSKY

mignatiou.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Χρυσό στην Πάλη: Η φιλόπατρις Ελένη Μαρούλη και η παρ’ ολίγον μεταγραφή της στην Ελλάδα”
  1. Αμα θέλει υπηκοότητα να ρθει απο Τουρκία όπως όλος ο κόσμος
    Σαν πολυ αερα πήραμε δω μέσα

  2. ert.gr/chrysi-katerina-stefanidi-sto-epi-konto/

    Συγχαρητήρια στην Ελληνίδα Χρυσή Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη. Έφερε στην Ελλάδα το έβδομο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης και το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στο επί κοντώ με άλμα στα 4.85μ.

    https://cdn.streamable.com/video/mp4-mobile/8sgi.mp4

    Ρίο 2016: Όταν η Στεφανίδη πανηγύρισε με τον Μπολτ (pics)

    cnn.gr/news/sports/story/43396/rio-2016-otan-i-stefanidi-panigyrise-me-ton-mpolt

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek