Διαφημίσεις

Οι Κούρδοι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), οι περιβόητοι Γκερίλας (Πεσμεργκά ονομάζονται οι Κούρδοι μαχητές στο Ιράκ και στο Ιράν), ανάρτησαν νέο βίντεο στο κανάλι τους στο YouTube από τον εορτασμό της 32ης επετείου της 15ης Αυγούστου, της ημέρας που ξεκίνησε η κουρδική αντίσταση.

Με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα, δείγμα ότι δεν φοβούνται το τουρκικό καθεστώς αλλά και ότι αποφάσισαν να μείνουν για πάντα στα άρματα μέχρι να ελευθερωθεί η πατρίδα τους, τα νιάτα του Κουρδιστάν αφού άκουσαν σε άψογο στρατιωτικό σχηματισμό τον λόγο του στρατιωτικού ηγέτη του PKK, Μουράτ Καραγιλάν (Murat Karayilan), διοικητή των δυνάμεων του PKK στο βόρειο Ιράκ, διασκέδασαν με μουσική και τραγούδια μέσα στα δάση.

Οι Κούρδοι αντάρτες, που θα δείτε στο βίντεο, συγκεντρώθηκαν στις 15 Αυγούστου στις Αμυντικές Ζώνες της Μηδίας, όπως ονομάζονται οι κουρδικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ. Εξάλλου οι Κούρδοι είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μηδών.

Εκτός από τον Μουράτ Καραγιλάν, παρόντες ήταν και άλλοι επιτελείς του PKK όπως και η διοίκηση των Ακαδημιών «Απόλλων».

Ακαδημίες Απόλλων ονομάζουν οι Κούρδοι τα στρατιωτικά σχολεία των ανταρτών (είπατε τίποτα;) και είναι λογικό και επόμενο να τα ονομάζουν έτσι γιατί ο Απόλλων είναι τόσο θεός του Ορθού Λόγου όσο και του Πολέμου, ενώ ως νοητός Ήλιος έχει απόλυτη σχέση με την αρχαία ρωμαϊκή λατρεία του Αήττητου Ήλιου και με τον εθνικό ηλιολατρικό ζωροαστρισμό των Κούρδων.

Αυστηρή προειδοποίηση του Μουράτ Καραγιλάν στον Ερντογάν – Έρχεται πόλεμος εκτός ελέγχου

«Σήμερα είναι μια ιερή ημέρα για το κίνημά μας και για τον λαό μας. Εορτάζουμε την Ημέρα της Ανάστασης του ηγέτη μας Άπο (Αμπντουλάχ Οτσαλάν) στο όνομα όλων των Κούρδων Γκερίλας της Ελευθερίας και εκφράζουμε το σέβας και την πίστη μας και χαιρετούμε τον ηγέτη μας.

Εορτάζουμε την Ημέρα Ανάστασης για όλους τους ανθρώπους του Κουρδιστάν, τους φίλους, τις μητέρες, τους μάρτυρες και όλους τους συντρόφους.

Η πρωτοβουλία της 15ης Αυγούστου είναι ένα έπος ηρωισμού. Αυτό το έπος γράφτηκε με το αίμα των ηρωικών μας μαρτύρων. Αυτή την ιστορική ημέρα θυμόμαστε όλους τους μάρτυρες της Επανάστασης του Κουρδιστάν…» είπε στην αρχή της ομιλίας του ο Κούρδος διοικητής και συνέχισε:

Η 15η Αυγούστου δεν είναι απλά ένα αντάρτικο ενάντια στην αποικιοκρατία. Με αυτή την κίνηση, την ιδεολογική επανάσταση, την κοινωνική επανάσταση, την επανάσταση των γυναικών και τη δημοκρατική επανάσταση μπορέσαμε να εξελιχθούμε.

Οι Κούρδοι ανανεώθηκαν και έγιναν ένας ζωντανός λαός που αντιστέκεται. Ο αγώνας για να προστατέψουμε τους εαυτούς μας και το μέλλον μας ξεκίνησε αυτή την ημέρα. Δημιουργήθηκε ένα εθνικό και δημοκρατικό πνεύμα στο Κουρδιστάν.

Η ιδεολογική γραμμή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους στο Κουρδιστάν και στη Μέση Ανατολή ένα νέο μέλλον σήμερα, αλλά η τουρκική αποικιοκρατία συνεχίζει την απομόνωση και τον ψυχολογικό βασανισμό εις βάρος του ηγέτη μας Άπο. (…) Το σημαντικότερο, δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη στη νήσο Ιμραλί [όπου είναι κρατούμενος ο Οτσαλάν] τη νύχτα της 15ης Ιουλίου κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *