Διαφημίσεις

ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ

Ο Ρ. Μόργκαν στο βιβλίο του “Η Βρετανική Καμβρία” (εκδ. 1857, Λονδίνο) αναφέρεται στην καταγωγή του βρετανικού λαού, αντλώντας τα στοιχεία από αρχαίες ελληνικές πηγές και από τις διασωθείσες αρχαίες βρετανικές παραδόσεις, και γράφει τα εξής:

«Η καταγωγή του βρετανικού λαού από την Τροία και τους Τρώες ποτέ δεν αμφισβητήθηκε εδώ και δεκαπέντε αιώνες. Το “Νησί του Βρούτου” ήταν το συνηθισμένο όνομα της νήσου στους αρχαίους καιρούς. Η λέξη tan είναι ο αρχαίος βρετανικός ή ιαπετικός όρος για τη χώρα και Brutannia (προφερόμενο ως Μπριτάνια, αφού το βρετανικό u ακούγεται σαν ι) είναι η “Χώρα του Βρούτου”. Τα μόνα δύο εθνικά ονόματα που αναγνωρίζονταν από τους αρχαίους Βρετανούς ήταν Kymry και YlinTroja (φυλή της Τροίας). Η τρωική προέλευση εξηγεί όλες τις ιδιαιτερότητες της βρετανικής νομοθεσίας, που αλλιώς θα ήταν ανεξήγητες».

Αφού παραθέτει ο συγγραφέας όλα τα στοιχεία που οδήγησαν στον Τρωικό πόλεμο, αποδεικνύοντας ότι οι Τρώες ήταν Έλληνες και ότι ουσιαστικά τα Τρωικά δεν ήταν παρά μια εμφύλια διαμάχη, αναφέρεται στην προσπάθεια του Βρούτου, ανιψιού του Αινεία, να δημιουργήσει τη «Νέα Τροία» μετά την άλωση της μικρασιατικής Τροίας από τους Μυκηναίους.
Γράφει στη συνέχεια: «Έπειτα πέρασαν (ο Βρούτος και οι Τρώες) μέσα από τα στενά του Λίβυου Ηρακλή, το σημερινό Γιβραλτάρ, και ανοίχτηκαν στον Ατλαντικό. Στις νότιες ακτές της Ισπανίας συνάντησαν τέσσερεις τρωικές αποικίες που κυβερνώντο από τον Τράνιο. Οι άποικοι πρόθυμα δέχθηκαν να ενωθούν μαζί τους. Έτσι όλοι μαζί έπλευσαν βόρεια και αύξησαν τον αριθμό τους με μερικούς από τους Έλληνες μιας κρητικής αποικίας, κάτω από την αρχηγία του Τεύκρου.

Οι τρεις ειρηνικές φυλές της Βρετανίας καλωσόρισαν τους ομογενείς τους από την Ανατολή (σ.σ. συνεπώς προ του Βρούτου είχαν αποικίσει τη Βρετανία οι Έλληνες). Οι τρεις γιοι του Βρούτου, γεννημένοι μετά την έλευσή του στη Βρετανία, πήραν το όνομά τους από τις τρεις ειρηνικές φυλές: Λοκρίνος, Κάμβειρος και Αλβάνακτος. (σ.σ. Τα ονόματα αυτά είναι ελληνικά)

. Ο Βρούτος αξυμνείται από τις Τριάδες των Βάρδων σαν ένας από τους μεγάλους μεταρρυθμιστές της Βρετανίας. Η διακυβέρνηση της Βρετανίας ήταν ίδια με της Σπάρτης στην Ελλάδα και της Ρώμης στην Ιταλία.
Κάθε υπήκοος απολάμβανε την ίδια ελευθερία με τον βασιλιά. Δεν υπήρχαν σκλάβοι. Οι πρώτοι σκλάβοι στα μετέπειτα χρόνια ήταν οι Caethion ή αιχμάλωτοι πολέμων».

Η Αγγλική είναι ως γνωστόν μια γλώσσα που βρίθει λέξεων με ελληνικές ρίζες. Ο πρώτος τόμος του γλωσσολόγου Αριστείδη Κωνσταντινίδη με αυτό ακριβώς το θέμα περιείχε 20.600 λέξεις ελληνικής καταγωγής και τιμήθηκε με το βραβείο ακαδημίας το 1994.Ο τόμος που κυκλοφορεί σήμερα περιέχει 27.000 λέξεις.

Το λεξικό της Οξφόρδης, περιλαμβάνει 10.500 ελληνικές λέξεις, που αντιστοιχεί στο 21,6% αυτού του λεξικού. Από αυτό το λεξικό προκύπτει το πραγματικά εντυπωσιακό ποσοστό πως μία στις τέσσερις αγγλικές λέξεις είναι ελληνικές.

Επιπλέον πολλά λεξικά εκτός από της Οξφόρδης σταματούν δυστυχώς στη λατινική ρίζα και δεν αναφέρουν για διαφόρους λόγους, εάν προήλθε από την ελληνική η συγκεκριμένη λατινική ρίζα παραδείγματος χάριν, η λέξη Electric, ηλεκτρισμός, αναφέρεται ότι προέρχεται από το λατινικό electrum, δεν γίνεται όμως αναφορά ότι αυτό προήλθε από το ελληνικό ήλεκτρον, το κεχριμπάρι.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης κάτι που δεν είναι αρκετά γνωστό αλλά πολύ ενδιαφέρον, το ότι το λατινικό αλφάβητο έχει προέλθει από την αρχαίο ελληνικό αλφάβητο της Χαλκίδας.

Θα πρέπει επίσης να επισημάνουμε πως η ομηρική ελληνική γλώσσα ήταν μια διάλεκτος στην οποία στηρίχτηκε η αγγλική γλώσσα, κάτι που καταλαβαίνουμε αν δούμε πόσες είναι οι λέξεις της αγγλικής που προέρχονται από αυτή.

Μερικά παραδείγματα : Καταρχάς η λέξη after προέρχεται από το ομηρικό αυτάρ, καθώς ο Όμηρος αναφέρει «Θα σας πω τι έγινε αυτάρ, δηλαδή μετά», ενώ και η λέξη bank προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό πήγνυμι που σημαίνει στερεώνω.

Οι τράπεζες πήραν άλλωστε το όνομά τους από τους πάγκος των αγορών. Ακόμα και το αγγλικό boss προέρχεται από το αρχαιοελληνικό πόσσις που σήμαινε, «ο αφέντης τους σπιτιού».

Η αγγλική λέξη day επίσης πήρε το όνομά της από το δια που στην κρητική διάλεκτο σήμαινε μέρα εξ ου και η λέξη «ευδιάθετος», αυτός που βρίσκεται σε καλή μέρα. Πραγματικά εντυπωσιακό είναι επίσης πως η αγγλική φράση kiss me προέρχεται από το ομηρικό «κύσον» με όπως είπε και ο Οδυσσέας στην Πηνελόπη, γιατί το «φιλώ» είναι στα αρχαία ελληνικά «κυνέω / κυνώ», εξ ού και το «προσκυνώ».

Λέξεις όπως exit, double, eyes και father βγαίνουν από τις αρχαίες ελληνικές «εξέλθετε», διπλούς, φάεα που σήμαινε μάτια και «πατήρ» αντίστοιχα. Μάλιστα κι άλλες απλές λέξεις των αγγλικών έχουν ελληνικές ρίζες όπως το me που βγαίνει από το ελληνικό «με», το no που προέρχεται από το αρχαίο αρνητικό μόριο «νε», το night από το αρχαίο ελληνικό «νυξ», το pause από την «παύση», το sponsor από το «σπένδω» δηλαδή προσφέρω σπονδή, το yes από το ελληνικό «γε» που σήμαινε βεβαίως, ενώ το water βγαίνει από το «ύδωρ» με το δέλτα να μετατρέπεται σε ταυ.

Το αγγλικό frapper που στα αγγλικά σημαίνει «ραπίζω» (εξ ου και ο φραπές) έχει προέλθει από το «ραπίζω», όπως και τα αγγλικά heart, humor, amen, move προέρχονται από τις λέξεις «κέαρ», «χυμόρ» που σήμαινε χυμός στη βοιωτική διάλεκτο, «η μην» που σήμαινε αληθώς και απαντάται στην Ιλιάδα και «αμοίβου» που σήμαινε κουνήσου αντίστοιχα.

Maria Isidoridou

greek1



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

16 σχόλια στο “ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ”
  1. για να πιστεψει καποιος τον τιτλο θεματος πρεπει να ειναι πολυ αγγλοφερμενος η πολυ αγγλοελεγχομενος για να πει οτι ειναι ιδιοι οι Ελληνες με τους λονδινεζους και τις εκει περιοχες τους. Αυτοι ρε μεγαλε αραζουν στον ηλιο με πατωμπουκαλα για να αλλαξουν δερμα. οι ugly φιλαρακι οχι απλα δεν εχουν καμια επικοινωνια μαζι τους με βαση το dna και τις λοιπες γενετικες τεχνολογικες εξετασεις, απλα το κακο ειναι πως και στα χωρια μπηκανε ! με ταυτοτητα τα ψευτοαορατα σημαδια τους. κερναω καφε να μου πεις την γνωμη σου.

    εχθες παντως ηταν βαρια νυχτα με μακρικοντα λογια !

  2. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ…

    ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ….
    ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ
    ΤΟΥ USAIN BOLT…ΟΛΟ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ
    [ ΜΕΤΑΛΛΙΑ Ο ΕΝΑΣ ….ΜΕΡΚΕΛ ΟΛΑΝΤ ΤΖΟΛΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ Ο ΑΛΛΟΣ ]…
    ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΓΑΜΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ….

    ΥΓ. ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ Ο BOLT ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΕΡΝΕΙ …ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ…

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

  3. Πότε ἐπιτέλους θὰ παύσῃ ὁ διασυρμὸς τῆς Ἑλληνικότητος ἀπὸ τοὺς κάθε βαρεμένους, ἀμορφώτους καὶ ἠλιθίους; Ἐκτὸς τούτων ὑπάρχουν καὶ ἐκεῖνοι οἱ ὁποῖοι μὴ αἰσθανόμενοι Ἕλληνες προσπαθοῦν νὰ πείσουν περὶ ἑλληνικότητός των μεταχειριζόμενοι παντὸς εἴδους φληναφήματα.
    Οτι ὅλοι οἱ εὐρωπαϊκοὶ (λευκοὶ) λαοὶ ἔχουν κοινὴν προέλευσιν μὲ ἀφετηρίαν τοὺς μέχρι σήμερον ὑπάρχοντας Σαρακατσάνους εἶναι γεγονὸς ἀποδεδειγμένον ἀπὸ τὴν ἀνθρωπολογίαν {Πουλιανός), τὴν Λαογραφίαν (Χατχημιχάλη), καὶ τὴν ἱστορίαν (Ἕλληνες κλασσικοί, μυθολογία, κλπ.).
    Συνεπῶς καταφυγὴ εἰς ἀνοησίας,βλακώδη, ἀνυπόστατα καὶ ἀνιστόρητα ἐπιχειρήματα ἔχουν ὡς μόνον ἀποτέλεσμα τὸν διασυρμὸν τῆς Ἑλληνικότητος, ὡς ἐλέχθη!

  4. Ναι! Αλλά με μια ριζική διαφορά… άλλο οι Βρετανοί… άλλο οι Άγγλοι και οι Σάξονες!

    Οι Βρετανοί είναι Κέλτες… οι Άγγλοι και Σάξονες είναι Γερμανοί.

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CE%B3%CE%B3%CE%BB%CE%BF%CF%83%CE%AC%CE%BE%CE%BF%CE%BD%CE%B5%CF%82

    Ομοίως και ο τωρινός βασιλικός οίκος της Αγγλίας.

    Αν κάποιος ρωτήσει σήμερα έναν κάτοικο της Αγγλίας, για το αν υπάρχουν Βρετανοί… θα σου απαντήσει πως όχι!

    Αυτά.

  5. AN ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ
    ΑΡΤΥΩ=ΕΠΙΝΟΩ> ΑRT=ΤΕΧΝΗ
    IHΣΙΣ>EASY
    AΣΑΩ+ΓΕΜΩ>ΑSSET
    AΛΩ+ΜΕΔΕΩ>ΑLIMENT
    ΕΝ+ΛΙΖΩ>ILUSION
    ΚΥΡΕΩ>COURIER
    ΟΡΕΓΩ>REGION, REX
    ΣΥΡΩ>CARRIER
    ΦΩΣ>FOCUS
    ΔΗΛΩ>DEAL
    ΣΥΛΛΟΓΗ>COLLECTION
    ΛΙΣΩ(ΠΡΟΣΤ)>LET
    ΛΗΘΗ>LETHAL
    ΛΙΨ>LOVE
    ΣΕΙΩ>SAKE
    ΣΧΕΣΔΙΟΝSKIFF
    ΣΜΕΡΔΝΟΣ>SMART
    ΜΥΣ>ΜUSKLE
    MOΣΧΟΣ>MUSKE
    MYZΩ>MUZLLE
    MAΛΑ>ΜULTI
    ΤΙΜΗ>TIME
    ΔΙΑ+ΘΕΙΝΩ>DEFENCE KΛΠ, ΚΛΠ….

    1. Δὲν ὑφίσταται θέμα ἑλληνικῶν λέξεων εἰς τὴν ἀγγλικήν διότι ἡ γλῶσσα αὐτὴ δὲν εἶναι παρὰ μία κακοποιημένη ὑποδιάλεκτος τῆς Ἑλληνικῆς, δημιούργιμα τοῦ Φράνσις Μπέϊκον γνωστοῦ καὶ ὡς Σαίξπηρ. Ἐκεὶ δὲ ὅπου αἱ δύο γλῶσσαι ταυτίζονται ἀπολύτως εἶναι τὸ συντακτικόν.

  6. ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΞΟΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΛΕΥΚΟ-ΜΟΓΓΟΛΟΙ, ΟΙ ΣΚΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΥΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΠΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΣΓΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΗΣ ΝΗΣΟΥ.

    1. Καπυ την δεκαετια το ’90, διαβαζα αρθρο για ‘συγγενικους λαους των ελληνων με την μεθοδο dna και ειχαν ως πλησιεστερο λαο τους Ιρλανδους. Ηταν την εποχη που γαυγιζαν οι σκοπιανοι για τον Αλαξανδρο. Βεβαια αυτη η μελετη διεθνους κυρους ινστιτουτου ανθρωπλογιας, περασε στα ψιλα ψιλα των εφημεριδων.

  7. οι Αγγλοι ειναι εαβραικής καταγωγης, ενω οι ουαλλοι, σκοτσέζοι και λοιποι πανω στο νησι τους ειναι αυτοχθονες… που υποδουλωθηκαν στους αγγλους….

  8. Ο/Η στο ονομα αντιδρασαν οι ρασωφωρεμενοι ε ; απορια απο ενα βιντεο ! λέει:

    το πλαν μπι τον μογγολων που το παιζουν αμερικλανοι και φυσικα πασχιζουν για τα συμφερωντα αυτης και αυτων που παρουσιαζουν την αμερικη ως δυναμη, μπηκε σε εφαρμογη. βεβαια το προβλημα ειναι πολυ μεγαλυτερο απο οσο φανταζοντουσαν. με τα λεφτα της η ρωσια, τους γαμαει κυριολεκτηκα το οικημα και μαζι με αυτο την μουρη τους. βεβαια τα σκινικα φοβισαν λιγο παραπανω τους μασονους που βρησκοντουσαν εκει ψαχνωντας καποιον οποιον να κρεμαστουν. μπηκα, ειδα, υπεμενα αρκετα αλλα τελικα εχω δικιο. το χρημα ειναι μεγαλη κουφαλα. οσο το κηνιγας τοσο πιο σε πιο ασχημη κατασταση ερχετε. τωρα που για μερικα εξτρα λερωσαν πολυ τοπο και θα τους κυνηγαει ακομη και η μαγκουρα που τροφωδοτουσαν τοσα χρονια θα γελασω πιο πολυ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *