Διαφημίσεις

Μια στρατιωτική μπάντα της Κολομβίας καλωσόρισε χιλιάδες πολίτες της Βενεζουέλας νωρίς το πρωί του Σαββάτου καθώς τα σύνορα των δύο χωρών άνοιξαν ξανά επίσημα, έπειτα από ένα χρόνο.

Κάποιοι άνθρωποι ταξίδεψαν από όλες τις περιοχές της Βενεζουέλας για να σταθούν στην ουρά ελπίζοντας να περάσουν τα σύνορα για να αγοράσουν τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά που βρίσκονται σε έλλειψη στην χώρα τους, που έχει βυθιστεί σε οικονομική κρίση.

“Ήρθα μαζί με την οικογένεια μου για να κάνω κάποιες αγορές, καθώς δεν μπορούμε να βρούμε τίποτε να φάμε”, δήλωσε ο Γουίλμαρι Σαλχέδο, ένας 17χρονος φοιτητής μηχανολογίας, που ταξίδεψε 800χλμ από την κεντρική πόλη Μαρακάι, ελπίζοντας να αγοράσει ρύζι, ζάχαρη και μαγειρικό λάδι.Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία-Αναζητούν τρόφιμα και φάρμακα [εικόνες] - Εικόνα

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας ανέφερε πως περισσότεροι από 28.000 άνθρωποι – πολλοί εκ των οποίων πολίτες της Βενεζουέλας – πέρασαν τα σύνορα από τις πρώτες μόλις ώρες που άνοιξαν το Σάββατο.

Ένας εκπρόσωπος του κολομβιανού ΥΠΕΞ τόνισε πως 5.000 άνθρωποι πέρασαν τα σύνορα τις δύο μόλις πρώτες ώρες.Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία-Αναζητούν τρόφιμα και φάρμακα [εικόνες] - Εικόνα1

Τα καταστήματα στην Βενεζουέλα παρουσιάζουν ελλείψεις βασικών τροφίμων και φαρμάκων. Οι ουρές εκατοντάδων, ακόμη και χιλιάδων ανθρώπων, είναι κοινό φαινόμενο, ενώ διαδηλώσεις και λεηλασίες αποτελούν καθημερινή υπόθεση.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έκλεισε αιφνιδιαστικά τον περασμένο Αύγουστο τα σύνορα με την Κολομβία, ελπίζοντας, όπως τόνισε, να προστατέψει την χώρα από παράνομους διακινητές και παραστρατιωτικούς. Οι επικριτές θεώρησαν την κίνηση ως ένα τέχνασμα για να στρέψει αλλού την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα που επιδεινώνονται.

Ο Μαδούρο ανακοίνωσε το εκ νέου άνοιγμα των συνόρων την Πέμπτη, μαζί με τον κολομβιανό ομόλογο του Χουάν Μανουέλ Σάντος.

“Ενδιαφερόμαστε για ένα νέο ξεκίνημα στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με όλους τους παραγωγικούς τομείς της Κολομβίας”, δήλωσε ο Μαδούρο την Πέμπτη, ενώ ο Σάντος επισήμανε πως το άνοιγμα των συνόρων θα γίνει “σταδιακά”.

Πέντε συνοριακά περάσματα για πεζούς θα είναι ανοιχτά κατά την διάρκεια της ημέρας από τις 6:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ (τοπική ώρα).Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία-Αναζητούν τρόφιμα και φάρμακα [εικόνες] - Εικόνα2

Κατά μήκος της συνοριογραμμής των δύο χωρών, έκτασης 2.219χλμ., επί σειρά ετών πραγματοποιείται παράνομη διακίνηση από οδοντόκρεμες και ζυμαρικά έως ναρκωτικά και όπλα. Ο Μαδούρο είχε κατηγορήσει την Κολομβία, μεταξύ άλλων, για την κρίση που βιώνει η χώρα του και το κλείσιμο των συνόρων έκανε τεταμένες τις σχέσεις της Βενεζουέλας με τις γειτονικές χώρες.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου πολλοί άνθρωποι συνέχιζαν να περνούν τα σύνορα μέσα από χωματόδρομους, ρηχά ποτάμια, είτε πληρώνοντας αξιωματούχους.Βενεζουέλα: Χιλιάδες πολίτες πέρασαν τα σύνορα με την Κολομβία-Αναζητούν τρόφιμα και φάρμακα [εικόνες] - Εικόνα3

Φωτογραφίες: Sputnik, DWNews, Twitter

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *