Διαφημίσεις

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

 

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαυκαλίζεται περί της αναθεωρήσεως του Συντάγματος της χώρας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με αυτή την αναθεώρηση στοχεύουν στο καλό της Πατρίδος μας.

Ωστόσο, για να μην φανώ κακοπροαίρετος, θα περιμένω να δω τις διαβουλεύσεις τους και που ακριβώς αυτές στοχεύουν, με αυτή την αναθεώρηση ενός Συντάγματος που οι ίδιοι έχουν πολλές φορές παραβιάσει απαξιωτικά και επικίνδυνα.

Παρά ταύτα, θα συμφωνούσα εάν στην αναθεώρηση του Συνταγματικού χάρτη της Ελλάδος συμπεριλαμβάνονταν τα παρακάτω:

Λειτουργία κράτους:

 

Απαιτείται ο πλήρης διαχωρισμός της Εξουσίας που ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση προς την λειτουργία του κράτους. Η κυβέρνηση – κράτος είναι σήμερα έννοια ταυτόσημη, που δημιούργησε όλα τα επακόλουθα που βιώνουμε σήμερα στον τόπο μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να διορίζουν τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών χειραγωγώντας τες. Πρέπει να ηγούνται των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα επιστήμονες καριέρας και όχι η στελέχωσή τους να γίνεται με κομματικά-πολιτικά κριτήρια.

Ο εναγκαλισμός εξουσιών κυβέρνησης-κράτους είναι ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής και της αδιαφάνειας στη δημόσια διοίκηση που δημιουργεί ταυτόχρονα την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.

Όπως επίσης, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ανεξάρτητη και αδέσμευτη κρίση στο Δικαστικό Σώμα καθώς και στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας.

Να διασφαλισθεί η άρση των αντιλαϊκών νόμων περί της ασυλίας και ατιμωρησίας των βουλευτών και υπουργών και θέσπιση άρθρου για να μην υπάρχει παραγραφή των όποιων αποδεδειγμένων αδικημάτων διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και η αντιμετώπιση αδικημάτων από μέρους τους να αντιμετωπίζονται όπως, όλων των πολιτών της χώρας που ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις και αδικήματα.

Είναι απαραίτητη η σύσταση, Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα διασφαλίζει την σωστή λειτουργία του Συντάγματος, δίνοντας την δυνατότητα παρεμβάσεων σε παραβιάσεις και εκτροπές άρθρων του Συντάγματος.

Παιδεία:    

Στα πανεπιστήμια σήμερα δεν υπάρχει πρόοδος και το σύστημα διακυβέρνησής των έχει οικτρά αποτύχει. Ένα σύστημα που στηρίχθηκε στις παραδοσιακές πελατειακές δομές της κοινωνίας και ταυτόχρονα διαβρώθηκε από τα πολιτικά κόμματα. Η κατάσταση στην ελληνική δημόσια “δωρεάν” Παιδεία έχει φθάσει στα όρια της απόλυτης σήψης. Οι απόψεις των φοιτητικών- κομματικών παρατάξεων έχουν φθάσει στο σημείο να αγγίζουν την απόλυτη κυριαρχία στην λειτουργία των πανεπιστημίων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόσυρση των πολιτικών κομμάτων από τα πανεπιστήμια, ούτως ώστε τα δημόσια αυτά ιδρύματα να επιτελέσουν τον πραγματικό σκοπό δημιουργίας τους και να πάψουν να είναι φυτώρια κομματικών στελεχών.

Να πάψει η σημερινή εκλογή των κομματικών πρυτάνεων, που συνήθως είναι “προοδευτικοί”, με το υπάρχον σύστημα της ανταποδοτικότητας προς εκείνους που τους εξέλεξαν και την ταυτόχρονη προώθησή τους στους πανεπιστημιακούς θώκους.

Η φοιτητιώσα νεολαία μας είναι η καρδιά του Έθνους μας. Θα πρέπει να υπάρξει ένας Εθνικός σχεδιασμός, ώστε η νεολαία μας να αποκτήσει εκτός της πανεπιστημιακής μόρφωσης του αντικειμένου της γνώσης και του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού μέσω της σωστής διδασκαλίας αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων που θα τους προσδώσει μεγαλύτερη ευχέρεια αξιοποίησης της επιστήμης τους.

Συνδικαλισμός:

 

Σκοπός της ιδρύσεως του συνδικαλισμού στους χώρους εργασίας μέσω των συνδικάτων, είναι η προστασία των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών των συνδικάτων, δηλαδή των εργαζομένων. Η σωστή λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε μία χώρα υποδηλώνει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας!

Οι μετέχοντες μέσω εκλογών στις ηγεσίες των συνδικάτων παράγουν ανιδιοτελές κοινωνικό έργο σε μία ευρύτερη προσπάθεια υπεράσπισης και κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση την εξουσία και την προβολή που αποκτούν κατά την μακροχρόνια, πολλές φορές, θητεία τους στα συνδικάτα, να την εξαγοράζουν με την μεταπήδηση στην πολιτική κεντρική ή αυτοδιοικητική σκηνή.

Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε δει στο παρελθόν πολλές φορές με πιο κραυγαλέα την περίπτωση του πρώην βουλευτή της Β΄ Αθηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρωτόπαπα, που από πρόεδρος της ΟΤΟΕ και ακολούθως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από υποστηρικτής των αιτημάτων των εργαζομένων έγινε τελικά υποστηρικτής του Μνημονίου που κατακρεουργεί τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών και συνθλίβει τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών της χώρας, υποβαθμίζοντας δραστικά το επίπεδο ζωής τους.

 

Απόδημος Ελληνισμός:

 

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα που παραμένει ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα και πληγώνει κάθε Έλληνα της διασποράς, είναι η μη συμμετοχή του αποδήμου Ελληνισμού στην κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από panos

2 σχόλια στο “ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ”
  1. Φίλε Παναγιώτη, δεν ξέρω, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που να διαφωνήσει σε κάτι από όλα αυτά που παραθέτεις! Εξαιρούνται φυσικά όσοι “τα έφαγαν μαζί” γιατί τώρα έχει αρχίσει και πέφτει πείνα μακρυά από την μαρμίτα! Εγώ θα ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος αν περιλάμβαναν έστω και τα μισά από όσα προτείνεις, ειδικά όμως χρειάζονται όλα αυτά περί της λειτουργίας του κράτους που ανέφερες!

    Συμφωνώ και προσυπογράφω! Νομίζω ότι πρέπει να συμμετάσχεις ενεργά στην όποια διαβούλευση γίνει διαδικτυακά, αλλά και με επίσκεψη στα γραφεία των κομμάτων και των βουλευτών στην βουλή για μια πιο προσωπική επαφή!!!!!

    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
      Όσον αφορά τα κόμματα, κανένα δεν έχει τη διάθεση να ακούσει προτάσεις προς το συμφέρον της Ελλάδος και της Κοινωνίας.
      πχ. Ο Νίκος Νικολόπουλος που βοηθήθηκε πολλάκις από την αφεντιά μου, δεν με κάλεσε ποτέ στην εκπομπή του, γιατί προφανώς δεν του το επιτρέπει ο καναλάρχης…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek