Διαφημίσεις

Food for Thought: Ένα ντοκιμαντέρ “τροφή” για σκέψη

Για πρώτη φορά για τα ελληνικά δεδομένα, όχι μόνο σε επίπεδο ανθρώπων που συμμετέχουν καθώς φαίνεται στην πράξη η συλλογική αντίληψη αλλά και λόγο παραγωγής και τρόπου παρουσίασης των θεμάτων που αναπτύσσονται πάνω στη διατροφή, παίρνει «σαρκα και οστά» ένα τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ.

Όπως πολύ καλά αναφέρεται και στο πρόλογο από την δημιουργό- Thenia Koureli (The N.I.A. movies+teasers) που αφιλοκερδώς πηρέ την πρωτοβουλία και το έκανε πραγματικότητα – ο βασικός λόγος του εγχειρήματος, είναι να δώσει “Τροφή για Σκέψη”.

Να κατανοήσουμε μέσα από μια αντικειμενική, χωρίς δογματισμούς και ακραίες συμπεριφορές οπτική, τι είναι η τροφή που καταναλώνουμε, τη σημασία της κατανόησης των λειτουργιών του σώματος μας καθώς και πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει η στάση μας απέναντι στην ασύστολη εκμετάλλευση των ζωών που συνεχίζουμε να αδιαφορούμε άμεσα ή έμμεσα.

Να δούμε πως όσο απομακρυνόμαστε από τη φύση, τόσο απομακρυνόμαστε από τον εαυτό μας, γιατί πολύ απλά είμαστε μέρος αυτής. Ζούμε σε μία κοινωνία που προωθεί την οικονομία και αδιαφορεί για την οικολογία.

Το φυσικό περιβάλλον καταστρέφεται και τα ζώα είναι αντικείμενα, τροφή και διασκέδαση. Ο άνθρωπος θεωρείται ανώτερο όν κι όμως είναι ο μόνος που βλάπτει καθημερινά τον πλανήτη, τα ζώα αλλά και τον ίδιο του τον εαυτό, σωματικά και ψυχικά.

Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι μία προσπάθεια για προσέγγιση όλων αυτών των θεμάτων που μας αφορούν όλους και έχει σκοπό να ενεργοποιήσει σκέψεις δίνοντας τους την απαραίτητη «τροφή».

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάτι παραπάνω, αφού θα επανέλθουμε στο μέλλον με εκτενές άρθρο, παρά μόνο να καθίσετε αναπαυτικά και να αφιερώσετε δύο ώρες που ίσως αποδειχθούν σε αρκετούς «εκεί έξω» καταλυτικές στην μετέπειτα ζωή τους!

https://youtu.be/hoMVTAeBCqg

therapywave.eu



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Food for Thought: Ένα ντοκιμαντέρ “τροφή” για σκέψη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *