Διαφημίσεις

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Ένα ακόμα οδυνηρό κτύπημα έρχεται στην «αμαρτωλή» γερμανική τράπεζα που όλοι προσπαθούν να προστατέψουν την Deutsche Bank, που μαζί με την ελβετική Credit Suisse και πρόκειται να αποβληθούν από τη λίστα του Stoxx Europe 50 μέχρι την επόμενη εβδομάδα, ενώ στην θέση τους θα βρεθούν η τεχνολογική εταιρεία της ASML Holding και η κατασκευαστική Vinci

Φυσικά η «γύμνια» των δύο μεγάλων τραπεζών φαίνεται τώρα ακόμα περισσότερο λόγω της κατάστασης του ιταλικού τραπεζικού συστήματος.

Το πλήγμα είναι τεράστιο για τον γερμανικό ηγεμονισμό αλλά και για το ελβετικό γόητρο. Όμως τουλάχιστον η Ελβετία δεν «κουνάει το δάχτυλο» στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και δεν απαιτεί όλοι να προκυνούν τις πολιτικές της.

Η απόφαση της STOXX Ltd, που διαχειρίζεται τους κορυφαίους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης λήφθηκε κατόπιν της κατάρρευσης στο μισό της αξίας των μετοχών των Credit Suisse και Deutsche Bank φέτος.

Λόγω της μείωσης των κερδών τους και της πτώσης στα έσοδα από επενδύσεις επειδή κατέρρευσαν τα επιτόκια, αλλά και του μεγαλύτερου ρυθμιστικού κόστους και οι δύο τράπεζες δέχτηκαν υψηλότατες πιέσεις.

Γενικά όλες οι ευρωπαϊκές τράπεζες πιέζονται από την μείωση των κερδών τους και την μείωση στα έσοδα από επενδύσεις λόγω της κατάρρευσης των επιτοκίων, αλλά και του μεγαλύτερου ρυθμιστικού κόστους και είναι πλέον σαφές ότι η κρίση που «μαστίζει» την Ελλάδα έχει περάσει και στην υπόλοιπη Ευρώπη ενώ πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως το κακό «πρόβατο». Απεναντίας η Ελλάδα έχει χρησιμοποιήσει τον λαό της ως υπόδουλο για να κρατηθεί ζωντανό το ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο.

Τα ομόλογα που «φορτώθηκαν» και πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες είναι αυτά που κράτησαν «ζωντανές» τις τράπεζες των Ευρωπαίων.

Πλεόν όμως δεν φτάνουν. Η «γύμνια» των Ευρωπαίων δεν μπορεί να κρυφτεί. Οι τρύπες των τραπεζών είναι τόσο μεγάλες που στην ουσία επιχειρείται να κρυφτεί… ένας ελέφαντας πίσω από μία παπαρούνα.

Ακόμα και η Commerzbank έχει από μόνη της ανακοινώσει αρνητικές προοπτικές για τα κέρδη της και σε συνδθυασμό με τα αρνητικά επιτόκια η μετοχή της κτύπησε ιστορικό χαμηλό σήμερα.

«Αν και τα αποτελέσματα των τελευταίων stress tests της EBA «χαιρετίστηκαν» από τους επενδυτές με κάποια ανακούφιση, ωστόσο επικρίθηκε το γεγονός πως τα τεστ δεν λάμβαναν υπ’ όψιν το ενδεχόμενο διατήρησης των επιτοκίων σε αρνητικό πεδίο για αρκετό καιρό», σημειώνει το Reuters.

«Αν τα επιτόκια παραμείνουν τόσο χαμηλά, τα έσοδα από επιτόκια δεν θα συνεισφέρουν τόσο στην κεφαλαιακή βάση και από αυτήν την άποψη, είναι δύσκολο να δούμε τις τράπεζες να βρίσκονται σε ισχυρή θέση», δήλωσε επικεφαλής του τμήματος equity strategy της Baader Bank του Μονάχου, Gerhard Schwarz.

Εν ολιγοις κανείς δεν πήρε τα σοβαρά τα strees tests αυτά.

Τι σημαίνει όμως η αφαίρεση από τον δείκτη για τις δύο μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες; Απλούστατα ότι όλοι οι παθητικοί επενδυτές θα πουλήσουν τις μετοχές αυτές.

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 2,8%, με τις απώλειές του από την αρχή το έτους να ξεπερνούν το 30%.

Η πτώση από μόνη της προκαλεί απορία για το τι είδους stress tests πέρασαν «επιτυχώς» οι τράπεζες.

Για την Deutsche Bank το pronews.gr έχει προειδοποιήσει έγκαιρα ένα χρόνο πριν.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ 30% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ! Deutsche Bank και Credit Suisse «αποβλήθηκαν» από τον Stoxx Europe 50 – Καταρρέει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα”
  1. Deutsche Bank ΕΧΕΙ 50 ΤΡΙΣ !!! ΧΡΕΟΣ ΣΕ ΠΑΡΑΓΩΓΑ !

    ΠΕΝΗΝΤΑ ‘ ΤΡΙΣ’ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΚΟΡΟΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ, ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ !

    ΑΠΟ ΠΡΩΤΗ ΓΕΝΑΡΗ ΤΟΥ 2016, ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ, ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΤΩΝ !

    ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ !

    ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝΕ !!!

    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *