Διαφημίσεις

Η βία αναζωπυρώνεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας ανάμεσα στους Ουκρανούς στρατιώτες και τους φιλορώσους αυτονομιστέςΕπτά Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε μάχες με φιλορώσους αυτονομιστές, γεγονός που σημαίνει ότι τον Ιούλιο ο ουκρανικός στρατός υπέστη τις περισσότερες απώλειες εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, καθώς τον μήνα αυτό καταγράφηκε νέα κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ουκρανικού στρατού Αντρέι Λισένκο, άλλοι 14 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, επτά Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις και 14 τραυματίστηκαν», ανακοίνωσε ο Λισένκο.
Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) εκφράζουν έντονη ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας.

Σύμφωνα με τον Λισένκο, αυτονομιστές άνοιξαν πυρ με όλμους μεγάλου διαμετρήματος εναντίον θέσεων των κυβερνητικών στρατευμάτων. Η πόλη Χορλίβκα, η οποία ελέγχεται από τους αντάρτες, και τα προάστια της πόλης Λουγκάνσκ είναι οι περιοχές όπου η κατάσταση είναι πιο τεταμένη, ανέφερε ο ίδιος.
«Κατά μέσον όρο κάθε επίθεση διαρκεί τουλάχιστον τριάντα λεπτά και μπορεί να φθάσει μέχρι και τις δύο ώρες. Αυτή ήταν η κατάσταση που επικράτησε χθες», είπε ο Λισένκο, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι στρατιωτικοί.

Αξιωματούχοι των αυτονομιστών από τη δική τους πλευρά κατήγγειλαν ότι ο ουκρανικός στρατός κλιμακώνει τις επιθέσεις του με πυροβολικό εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι αντάρτες, παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων DAN το οποίο πρόσκειται στους αυτονομιστές.

Ο επικεφαλής της αποστολής των παρατηρητών του ΟΑΣΕ Ερτουγρούλ Απακάν εξέφρασε ανησυχία την 12η Ιουλίου για την αναζωπύρωση των μαχών και το γεγονός ότι συνεχίζουν να σκοτώνονται άμαχοι, όπως σε δύο επεισόδια στο Ντονέτσκ πέντε νεαρών αγοριών, τρία από τα οποία ήταν αδέλφια.

Πάνω από 9.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασαν οι εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία, τον Απρίλιο του 2014. Παρά τις επανειλημμένες συμφωνίες κατάπαυσης του πυρός, η κατάσταση στα μέτωπα παραμένει τεταμένη.
protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek