Διαφημίσεις


Οι εφοριακοί θα εισβάλουν με εντολή εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού και θα ξετινάζουν ότι στοιχεία υπάρχουν είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική.

Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή γίνονται αλλαγές στο νόμο 4174/2013, βάσει του οποίου διενεργούνται τα τελευταία χρόνια οι φορολογικοί έλεγχοι, με τις νέες παρεμβάσεις να καθιστούν σαφώς ευκολότερο το έργο των εφοριακών.
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που υπήρχε για την είσοδο στα σπίτια, αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη για παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού λειτουργούν ξεπερνιέται τώρα, καθώς με πρόβλεψη του νομοσχεδίου -η οποία υιοθετεί γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- προβλέπεται ότι για το επιτρεπτό του επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία απαιτείται πέραν της εντολής του αρμοδίου Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κι αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Με αυτό επιλύεται και το θέμα της εξέτασης ηλεκτρονικών αρχείων των φορολογουμένων που αφορούν σε φορολογικά βιβλία και στοιχεία. Όπως ξεκαθαρίζεται, εάν τα βιβλία και τα στοιχεία τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή, η εφορία έχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε σχετιζόμενα αρχεία.

Στη βάση αυτή ο φορολογούμενος υποχρεούται να παράσχει κάθε απαραίτητη πληροφορία για την απρόσκοπτη πρόσβαση στον οριζόμενο υπάλληλο της φορολογικής διοίκησης, ανεξάρτητα από τον τόπο της αποθήκευσης και της μορφής των δεδομένων αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όσοι τρίτοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τον φορολογούμενο, οι οποίες σχετίζονται με την αποθήκευση και επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων, εφόσον αυτό ζητηθεί από τη φορολογική διοίκηση.

Αν δεν συνηγορήσει στον έλεγχο τότε παρεμβαίνουν οι αστυνομικές αρχές.

Επίσης με τις νέες διατάξεις η φορολογική διοίκηση μπορεί να διενεργεί φορολογικό έλεγχο από τα γραφεία της με βάση τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, δηλώσεις και λοιπά έγγραφα που υποβάλλει ο φορολογούμενος, καθώς και έγγραφα και πληροφορίες που έχει στην κατοχή της, ή με βάση τα βιβλία και λογιστικά αρχεία που προσκομίζονται από τον φορολογούμενο κατόπιν σχετικού εγγράφου της εφορίας.

Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να ορίζει με απόφασή του ειδικό τρόπο διενέργειας των ελέγχων, καθώς και όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τον έλεγχο, όπως ελεγκτικές επαληθεύσεις, για ορισμένες ή και για όλες τις κατηγορίες των υπόχρεων, ανάλογα και με το αντικείμενο δραστηριότητας και το ύψος των οικονομικών δεδομένων.

Η κατάσταση λοιπόν έχει ξεφύγει. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα συμβαίνουν σε χώρες που η έννοια του κράτους και της δημοκρατίας είναι άγνωστες. Εκεί όπου λειτουργεί η μαφία και επιβάλει τους δικούς της κανόνες.
paradrasi.gr/
e-koutsobola.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Η κατάσταση έχει ξεφύγει:«ΦΟΡΟ-ΕΦΟΔΟΙ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! – Όποιος αντιδρά στον έλεγχο θα του περνάνε «βραχιολάκια» – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ”
  1. Μαλλον λιγο ατυχες ο τιτλος.πολυ δραματικα ολα χωρις να ειναι ετσι! Σε υπαλληλο ,συνταξιουχο κλπ τι να ελεγξουν και τι ναβρουν? Αρα δεν φοβομαστε τπτ! Σε επιχειρησεις,επιχειρηματιες και αλλους που εχουν εδρα στο σπιτι,μεταφερουν ,αποθηκευουν και διατηρουν αρχεια στο σπιτι ,που πρεπει δηλαδη αυτοι να ελεγχθουν? Ολοι οι υπολοιποι που ελεγχονται δηλαδη στα μαγαζια τους τι ειναι,μαλακες? Πολυς ντορος για το τπτ δλδ!!!!!!

    1. Σιγα τα καλτσον?!! Δεν ειδες μεχρι σημερα? Χιλιαδες αυτοκτονιες,ουτε ενας θανατος ενος καριολη.θες να αυτοκτονησεις? Παρε την καραμπινα,ριξε μια και σε ενα πολιτικο! Στο παιδι του ακομα καλυτερα! Να δεις πως σφιγγουν οι κωλοι!! Νεκρος εφοριακος? Εδω προτεινα να νεκρωσουμε τραπεζα,και οταν πηγα χαραματα ημουν μονος μου.ποιος θα πυροβολησει ρεεεεεε!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek