Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Ένα μικρό – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια – πρόβλημα με την καρδιά (στα 38 με 120 κιλά πάλι καλά που ήταν μικρό, αν και απ΄ότι μου είπαν το πρόβλημα αυτό δεν σχετίζεται με τα πολλά κιλά) με οδήγησε τα ξημερώματα Κυριακής προς Δευτέρα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Δεν θα μιλήσω για τις ουρές ωρών, αυτές τις ξέρετε πολύ καλά.

Δεν θα μιλήσω για τις ελλείψεις υλικών και αυτές τις ξέρετε ακόμα καλύτερα.

Δεν θα μιλήσω για τα εκατοντάδες ράντζα που κατακλύζουν τους διαδρόμους…

Θα μιλήσω όμως για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές και το προσωπικό καθαριότητας, που ειλικρινά αυτά που είδα τις 10 ώρες που πέρασα στο ΤΕΠ, είναι απλά να υποκλιθώ.

Σε ένα καθεστώς που λείπουν τα πάντα (από προσωπικό μέχρι υλικά) οι άνθρωποι αυτοί έδιναν τον καλύτερο τους εαυτό, απέναντι σε ένα οργισμένο πλήθος ανθρώπων που φυσικά ήθελε οι γιατροί να κάνουν γρήγορα για να εξετασθούν, αλλά όταν ερχόταν μετά από ώρες η σειρά τους ήθελαν το γιατρό αποκλειστικής απασχόλησης…

Το προσωπικό του νοσοκομείου είχε ένα μεγάλο πρόβλημα. Είχε να αντιμετωπίσει έναν λαό προβληματικό, που δεν καταλαβαίνει ότι το επείγον μπαίνει πρώτο και ας περιμένεις εσύ που τη βγάζεις λίγες ώρες ακόμα.

Φυσικά ο κόσμος είχε και ένα δίκιο… Τα περιστατικά που ερχόταν από τα hot spot και τις πλατείες της Αττικής – φυσικά ΟΛΟΙ αλλοδαποί – ήταν πολλαπλάσια από τα κανονικά περιστατικά των Ελλήνων και αλλοδαπών μονίμων κατοίκων της χώρας. Η κατάσταση επιβαρυνόταν με τους τσιγγάνους που μαζί με τον ασθενή ήταν μαζί και καμία 50άρια άλλοι για συμπαράσταση.

Κάτι πρέπει να γίνει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση στα νοσοκομεία.

Δεν είμαι του χώρου και δεν μπορώ και δεν ξέρω να προτείνω λύσεις, αλλά το χάλι που προκαλείται με τα εκατοντάδες περιστατικά (τα περισσότερα χαμηλής επικινδυνότητας – βήχες, εμετούς, ιώσεις, μεταδοτικά νοσήματα) που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν στις σκηνές των hot spot, απασχολούν ιατρικό και παραιατρικό προσωπικό από πραγματικά επείγοντα περιστατικά.

Ίσως πρέπει να ανοίξουμε πάλι κανένα παλιό σανατόριο (αφού τα περισσότερα περιστατικά – τουλάχιστον από αυτά που είδα – αφορούν λοιμώξεις του αναπνευστικού και γαστρεντερίτιδες και όλα είχαν να κάνουν με την μη τήρηση κανόνων υγιεινής) προκειμένου να ασχολούνται με αυτά τα μαζικά περιστατικά και να μην κινδυνεύει και ο γενικός πληθυσμός από μεταδοτικές ασθένειες. Κακά τα ψέμματα 10 ώρες στους ίδιους χώρους με τους ανθρώπους αυτού κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να έχω σήμερα κουβαλήσει σπίτι.

Δεν θέλω να σας κουράσω άλλο θεωρώ ότι καταλάβατε που το πάω.

ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ (για εμένα τουλάχιστον) και αυτό δεν ανταλλάσσετε με τίποτα… 
e-koutsobola.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

15 σχόλια στο “Προσωπική εμπειρία ως νοσηλευόμενος : 10 ώρες στα επείγοντα!!!”
  1. Περαστικα πατριωτη
    Σ εφαγε το κομμουνι,αμ τα ξερα εγω..
    120 κιλα μυς κ κοκκαλα υποθετω
    Αν ησουν μεγαλυτερος θα σκαγανε στα γελια (τιι?..θες να ζησεις κιολας)
    Καλυτερα σε χασαπη,την ιδια ποδια φορανε
    Συγχυστηκα τωρα

  2. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΙ ΓΑΖΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΒΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΜΠΕΝΤΑΝΤΙΝ ΚΑΙ ΜΑΣΚΕΣ (1,30 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΕΤ ΤΩΝ 2) ΓΑΝΤΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΜΕ 100 ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΓΑΝΤΙΑ, ΟΞΥΖΕΝΕ ΚΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΠΟΥ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΙ ΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΓΚΟΛΦ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΡΩΝΕ, ΑΝ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

  3. ΠΟΣΟΙ ΑΠ’ΑΥΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ HOT SPOT ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ ΛΕΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΦΥΜΑΤΙΩΣΗ ΜΗ ΔΙΑΓΝΩΣΜΕΝΗ???????? ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΣΤ!!!!!!!

  4. Ετσι ειναι…γιατροι κ νοσηλευτες κανουν υπερβασεις καθημερινα κ τους αξιζει ενα μπραβο!!!
    Εχω προσωπικη εμπειρια κ γω..
    Και για σενα χαιρομαι Ζαχαρια…εισαι δικος μας ανθρωπος πλεον..
    Να εχεις παντα την υγεια σου και να χαιρεσαι την οικογενεια σου!!!

  5. Μάλιστα! Κατά αρχήν περαστικά, και σιδερένιος… πάνω από όλα καλή υγεία.

    120 κιλά;… στο έχουμε ξανά γράψει, μήπως πρέπει να αδυνατίσεις… τώρα! Με 120 κιλά όλα αυτά που έχεις σαν θεωρεία στο μυαλό σου, μην περιμένεις ποτέ να γίνουν πραγματικότητα… αναφέρομε σε αυτά που σκέφτεσαι για βουνό… και την Κωνσταντινούπολη κ.λ.π. με 120 κιλά ετοιμάσου να λάβεις τον “αντίχριστο”… την “αντιχριστίνα”… γενικά όλη την οικογένεια και θα βρεις σύντομα μια καλή δικαιολογία για αυτό.

    Από τσιγαράκι, από τσιγαράκι η καρδιακές ενοχλήσεις;… έχουμε γράψει ότι ζούμε στον λαβύρινθο (η στον κύβο) με το Θηρίο… το αγαπητό Θηρίο χτυπάει ιδιαίτερα σε τρία σημεία ένα από αυτά είναι η καρδιά… εκτός αν βρει κάποιος τοίχο μέσα στον λαβύρινθο και αυτοκτονήσει. Τώρα γιατί επιλέγει αυτά τα τρία σημεία… μάλλον γιατί του είναι ποιο προσφιλή.

    Ζαχαρία δεν είναι για εσάς τα κάμπυλα σύνολα με τα οποία προσπαθείτε να ασχοληθείτε, δεν είστε ακόμα έτοιμοι για αυτό… η ενασχόληση με τα γραμμικά μοντέλα είναι καλύτερη, και λιγότερο επικίνδυνη για αυτά που δεν βλέπετε.

    Οι σκηνές που περιγράφεις αφορούν νοσοκομείο κάπου στο Μογκαντίσου, πρωτεύουσα της Σομαλίας! υπέροχη χώρα!…

    Και πάλι περαστικά.

    Αυτά.

  6. Περαστικά σου Ζαχαρία και τα κιλά μαζί με την άθληση (ή την έλλειψη) το τσιγάρο, το DNA και το άγχος δημιουργούν προβλήματα. Εκτός από όλα αυτά έχουμε τώρα και τα hot spot (τους γύφτους τους είχαμε και από παλιά)

  7. ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΥΕΣΑΙ ΣΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΤΕΣΤ ΕΚΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ LDL ΒΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ

  8. ΚΑΛΑ ΑΠΟΡΩ ΟΜΩΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΑΔΥΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΚΙΛΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ 35 ΕΤΗ????
    ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΙΛΙΑ Ή ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΒΟΔΙΑ ΤΩΝ 150 ΚΑΙ ΤΩΝ 200 ΚΙΛΩΝ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗ ΜΟΥ???

    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΜΕ …”ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΛΙΠΟΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΨΟΥΜΕ”…

    ΠΟΙΑ ΚΡΙΣΗ ΡΕ ΦΙΛΕ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ?? ΤΟΝ ΑΓΛΑΙΩΡΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ….ΤΑ ΨΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΠΥΡΟ-ΚΟΙΛΙΑ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ …ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ Η Ο.Ε.Α. ΚΑΝΤΕ “ΑΛΚΑΛΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ” …ΣΩΘΗΚΕΣ…ΤΕΛΙΚΑ ΙΣΩΣ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΡΕ ΦΙΛΕ…ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ!!!

    ΑΛΙΜΟΝΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΕΨΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥ…..ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΚΑΚΟΥΧΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΜΑΤΗΡΩΝ ΘΥΣΙΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ…

    1. το κακό με την κρίση είναι ότι εξαφανίστηκε η ποιότητα από το φαγητό μας και αντικαταστάθηκε από την πολύ φθηνότερη και παχυντική ή ανθυγιεινή γενικά, ποσότητα.
      Τρώγοντας λοιπόν το σουβλάκι των 2 – 2.5 € που είναι γεμάτο λιπαρά, χορταίνεις, αλλά το σώμα σου γεμίζει με πολύ πιο πολλά «σκουπίδια» σε σχέση με μια μερίδα μπριζόλας με σαλάτα ή άλλο φαγητό εστιατορίου που Θα έτρωγες πριν από 10 χρόνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek