Διαφημίσεις

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από 4 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται το Άγαλμα της Ελευθερίας.

To πιο διάσημο αμερικανικό ορόσημο, έχει μια πλούσια ιστορία που εκτείνεται σε έναν αιώνα και πέρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο δασοφύλακας στο Liberty Island μίλησε για την ιστορία του αγάλματος και πολλά από τα μυστικά γι ‘αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε.

Το πλήρες όνομα του αγάλματος συμβόλου της Αμερικής είναι η «Ελευθερία που διαφωτίζει τον κόσμο». Ήταν το δώρο του γαλλικού έθνους προς τον αμερικανικό λαό, για τα 100 χρόνια ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών, που βρίσκεται σε ένα νησάκι απέναντι από το Μανχάταν συμβολίζει την ελευθερία, την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και τη φιλία μεταξύ των εθνών. Τοποθετήθηκε στην είσοδο του λιμανιού της Νέας Υόρκης, για να «καλωσορίζει» τα εκατομμύρια των μεταναστών που κατέφθαναν καθημερινά στην Αμερική, με πρώτο σταθμό πριν την είσοδό τους στη «γη της επαγγελίας», το νησί των μεταναστών, ως λέγεται, Ellis Island και το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στο Liberty Island.

Στην ομάδα που ανέλαβε την κατασκευή του κολοσσιαίου αγάλματος που ξεκίνησε το 1876 και ολοκληρώθηκε δέκα χρόνια αργότερα ήταν ο Frédéric Auguste Bartholdi, ως υπεύθυνος γλύπτης, ενώ επικεφαλής μηχανικός ήταν ο Alexandre Gustave Eiffel, ο εμβληματικός μηχανικός και κατασκευαστής ενός άλλου συμβόλου, αυτού της Γαλλίας, του Πύργου του Άιφελ.

Μόνο η συναρμολόγηση του αγάλματος κράτησε τέσσερις ολόκληρους μήνες. Το άγαλμα πακεταρισμένο σε 350 κομμάτια και 214 κιβώτια, έφτασε και όταν τοποθετήθηκε το τελικό του ύψος είναι ήταν 93 μέτρα. Το μεγάλο νεοκλασικό γλυπτό έχει αναγνωριστεί ως παγκόσμια κληρονομιά από την UNESCO.

Οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι ο αμερικανικός λαός θα έχτιζε το βάθρο και οι Γάλλοι θα ήταν υπεύθυνοι για το άγαλμα και τη συναρμολόγησή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από τα θεμέλια της βάσης μέχρι και την κορυφή αυτής, υπάρχουν 192 σκαλιά, ενώ από τη βάση του αγάλματος μέχρι το στέμμα του, 354 σκαλιά.

Το άγαλμα έχει διάσταση μέσης 10,5 μέτρα και το συνολικό του βάρος είναι 225 τόνοι. Το ύψος του, χωρίς τη βάση, είναι 46 μέτρα ενώ με τη βάση, Τα σανδάλια του αγάλματος, έχουν μήκος 7,5 μέτρα, ενώ στο στέμμα υπάρχουν 25 παράθυρα και 7 καρφιά, τα οποία συμβολίζουν τις 7 θάλασσες.

apocalypsejohn.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Ποια… μυστικά κρύβει το Άγαλμα της Ελευθερίας [Βίντεο]”
  1. Παραμῦθια τῆς Χαλιμᾶς.
    Τὸ ἄγαλμα αὐτὸ δὲν παριστᾶ τὴν Ἐλευθερία….κλπ. ἀλλὰ εἶναι ἀντίγραφον ἀναπαραστάσεως τοῦ φωτοφόρου Ἀπόλλωνος. Ὅοι ἀμφιβάλλουν δὲν ἔχουν παρὰ νὰ ἐπισκεφθοῦν τὸ μουσεῖον Κορίνθου.
    Δεύτερον ὁ Μπαρτολὺ οὐδεμίαν ἔχει σχέσιν μὲ τὴν σχεδίασιν τοῦ ἀγάλματος. Ἁπλῶς τὸ «ἔκλεψε». Δημιουργὸς καὶ ἀρχικὸς σχεδιαστὴς εἶναι ὁ Ἑλληνοϊταλὸς γλύπτης Τζουζέπε Τσεράκι καταγόμενος ἀπὸ τὸ Ρέθυμνον τῆς Κρήτης. Ἐργαζόμενος εἰς τὴν Γαλλίαν τὴν Ναπολεόντιον ἐποχὴν μεταξὺ τῶν ἄλλων ἐδέχθη παραγγελίαν διὰ τὴν κατασκευὴν ἀγάλματος τοῦ Ἀπόλλωνος τὸ ὁποῖον ἐσχεδίασε εἰς φυσικὸν μέγεθος ἐμπνεόμενος ἀπὸ ἑλληνικὰς ἀναπαραστάσεις τοῦ Φωτοφόρου Ἀπόλλωνος. Πρίν ὅμως ἀρχίσῃ τὴν κατασκευὴν συνελήφθη καὶ ἐκαρατομήθη ὡς δεδηλωμένος καὶ μαχόμενος ἀντίπαλος τοῦ Ναπολέοντος. Πολλὰ ἀπὸ τὰ σχέδιά του διεσώθησαν, ἐκεῖνο δὲ τοῦ Ἀπόλλωνος κατέληξε μετὰ μερικὰς δεκαετίας εἰς χείρας Μπαρτολὺ ὅστις τὸ ἐπέλεξε, τὸ μετωνόμασε εἰς Ἐλευθερίαν καὶ τὸ ἀνέπτυξε εἰς τὸ γνωστὸν μέγεθος. Τοῦτο ἔγινε γνωστὸν ἀπὸ τὸν ἀπόγονον ἐκ μητρὸς Τσεράκι ἀρχιτέκτονα Ἑρμάνο Τρεπαντόνε (ἄν ἐνθυμοῦμαι καλῶς τὸ ἐπίθετον) τὸν ὁποῖον ἐγνωρισα πρὸ πολλῶν ἐτῶν καὶ ὁ ὁποῖος μοῦ ἐπαρουσίασε ἀντίγραφα σχεδίων μὴ γνωστῶν ἔργων τοῦ προ-προ παπποῦ του Τζουζέπε μεταξὺ τῶν ὁποίων καὶ ἐκεῖνο τοῦ φωτοφόρου Ἀπόλλωνος. Τὸ θέμα λαμβάνει τελευταίως διαστάσεις καὶ ἀπὸ τὸν φιλόλογον Ἀντώνιον Ἀντωνᾶκον καὶ ἀπὸ ἄλλους.

  2. ΠΟΙΟΣ FREDERIC KAI ΠΟΙΟΣ ALEXANDRE …
    AΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΕΙΝΑΙ …

    ΥΓ.-1 ΟΤΑΝ Ο – ΦΩΤΟΦΩΡΟΣ- ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΙΝΕ ΑΓΑΛΜΑ…
    APOCALYPSE JOHN ΤΟ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ [ ΜΑΣ ]…

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *