Διαφημίσεις

Σε συναγερμό βρίσκεται για μια ακόμη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαιτίας της υποχώρησης των ιταλικών τραπεζικών μετοχών.

To Reuters μεταδίδει ότι η Ιταλία μπορεί να καταρρεύσει και μάλιστα χειρότερα από την Ελλάδα, αφού αυτή την κρίση η Ευρώπη δεν θα καταφέρει να την περιορίσει.

Τριγμούς στα θεμέλια της οικονομίας της Ιταλίας, της τρίτης μεγαλύτερης στην Ευρωζώνη, προκαλεί η νέα υποχώρηση των τραπεζικών μετοχών που σημειώθηκε την Τρίτη.

Μάλιστα, σύμφωνα με εξαιρετικά δυσοίωνα σενάρια, τα οποία μεταδίδει το Reuters απειλείται μετάδοση της κρίσης και σε άλλες χώρες της ΕΕ, ενώ αυτή η κρίση μπορεί να στείλει την Ιταλία πίσω στην ύφεση.

Μάλιστα, τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια θεωρούν ότι η υποχώρηση των ιταλικών τραπεζών μπορεί να προκαλέσει μια κατάρρευση «τύπου Ελλάδας», την οποία όμως, θα είναι σχεδόν αδύνατο να περιορίσει η Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters οι ιταλικές τράπεζες ασφυκτιούν υπό τα συσσωρευμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ- για να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η αίσθηση αστάθειας- ο Ματέο Ρέντσι δεσμεύθηκε να παραιτηθεί, αν χάσει το δημοψήφισμα του Οκτωβρίου για τη συνταγματική αναθεώρηση.

«Η Ιταλία αντιμετωπίζει μία ισχυρή κρίση, που ενισχύεται με γεωμετρική πρόοδο», ανέφερε ο Φραντσέσκο Γκαλιέτι, επικεφαλής της εταιρείας Policy Sonar και πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

«Το άμεσο έναυσμα αυτής, είναι η τραπεζική κρίση», πρόσθεσε.

Ο τραπεζικός δείκτης της Ιταλίας υποχώρησε κατά 30% από τη στιγμή που η Μ. Βρετανία αποφάσισε υπέρ του Brexit, ανεβάζοντας τις απώλειες μέχρι στιγμής στο 57%.

Την Τρίτη, υποχώρησε περαιτέρω κατά 1,44%, φτάνοντας περίπου σε χαμηλό τριετίας.

Τη δεδομένη στιγμή η Ιταλία είναι εύθραυστη, πολιτικά και οικονομικά.

Συχνά, περιγράφεται ως «πολύ μεγάλη για να σωθεί» σε μία κρίση, οπότε ακόμη κι αν είναι μικρή η άμεση οικονομική σχέση μεταξύ των τραπεζών της και της ψήφου υπέρ του Brexit, οποιοδήποτε παγκόσμιο σοκ προκαλεί μεγάλες «δονήσεις» στη χώρα, γράφει το Reuters.

«Η Ιταλία είναι ουσιαστικά το τεκτονικό ρήγμα της Ευρώπης», σχολίασε πρώην αξιωματούχος του ΔΝΤ, που διατήρησε την ανωνυμία του.

«Τόσο το δημόσιο χρέος όσο και ο τραπεζικός τομέας είναι σε μία πυριτιδαποθήκη, που διατηρείται μέσα από μία διαδικασία μη αναγνώρισης των συσσωρευμένων ζημιών που συνεχίζουν να μετακυλούν.

Το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι κάποιος πρέπει να αναλάβει τις ζημιές τελικά», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη άμεση ανησυχία επικεντρώνεται στην τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας, την Banca Monte dei Paschi di Siena, που έχει τη μεγαλύτερη αναλογία μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η ΕΚΤ της έχει ζητήσει να τα περιορίσει κατά 40% τα επόμενα τρία χρόνια.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

10 σχόλια στο “Νέος Πανικός: Η Ιταλία απειλεί να τινάξει την ΕΕ στον αέρα – Καταρρέουν οι τράπεζες”
  1. μπραβο, πες και οτι οι ιταλοι πανε και αποσυρουνε τα λεφτα τους απο τις τραπεζες σαν τρελλοι

    1. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ…ΧΑΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ…ΤΟ “ΜΑΓΑΖΙ” ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΕ ΕΧΕΙ ΒΑΡΕΣΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ…ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΜΠΑΜ ΤΗΣ Deutsche bank …

  2. Οτι γινει θα ειναι σχεδιασμενο αφου αν ηθελαν ευκολα μπορουσαν να τα αποφυγουν ολα αυτα ..ΠΩΣ??? μα κοβοντας νεο χρημα και εξαγοραζοντας ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ το μεγαλο μερος των χρεων των χωρων.ΕΠΙΣΗΣ ριχνοντας ΝΕΟ χρημα με μεγαλη επιδοτηση σε μικρομεσαιες επιχειρησεις που θα επενδυαν.ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ γιατι θελουν να υφαρπαξουν τις περιουσιες και τις επιχειρησεις ΤΖΑΜΠΑ και αυτο γιατι με αυτον τον τροπο ελεγχουν πληρως τον κοσμο.

    1. Έχεις σε κάποιο βαθμό…Θα μπορούσαν να είχαν κοψει χρήμα ΑΛΛΑ στην αρχή της κρίσης και να την είχαμε ξεπεράσει εφαρμόζοντας ταυτόχρονα και μια ομαλή προσαρμογή στα Δημοσιονομικά…Δυστυχώς προτιμήθηκαν τα ακριβώς αντίθετα…Τώρα νομίζω πως είναι πλέον αργά, γιατί και το χρήμα που κόβει ο Ντράγκι δεν “πιάνει τόπο” και μεγαλύτερου ποσοστού εκτυπώσεις χρημάτων θα μετέτρεπε την ΕΚΤ σε μια bad bank που θα ήθελε και αυτή διάσωση…Όταν μπαίνουμε στην διαδικασία του φαύλου κύκλου δεν μπορεί να σωθεί απολύτως τίποτα…Και πιθανώς οι Αμερικανοί να τα ήξεραν αυτά και γι’ αυτό συμβούλεψαν τους Εγγλέζους να καταφύγουν στο Δημοσήφισμα, ώστε να βγουν ομαλά από το πρόβλημα…Τώρα ο σώζων εαυτόν σωθήτω..

  3. Μακάρι να καταρρεύσει η δημιουργία των Εβραίο Αμερικανων δολοφόνων των λαών ευρωπαϊκή ένωση και μαλακιες

  4. Ας μας λυπηθεί ο Θεός και ας καταρρεύσει η Ιταλία. Ετςι θα διαλυθεί το πορνείο που λέγεται ΕΕ. Αυτη η ανήθικη και αμαρτωλή Βαβέλ πρεπει να διαλυθεί για να σωθούν οι λαοί.
    Προσευχηθείτε να καταρρεύσει η Ιταλία για το δικο της καλο, αλλα και όλης της ΕΥρωπης.

      1. Μπαμπη
        Πρωτα μάθε να γράφεις Ελληνικά.
        Ευχομαι να καταρρεύσει η Ιταλία και για το δικο τους καλο. Εσυ τι θέλεις;;; Να περάσουν τα δικα μας;;;; Μακάρι να είχαμε κηρύξει κι εμεις πτώχευση οταν επρεπε.μθα έβλεπες τους Γερμαναραδες να τρέχουν ακομα. Αλλα βλεπεις, εμεις είχαμε ηγεταρες εκείνη την περίοδο που μας έσωσαν και ακομα εχουμε και δυςτυχως με τα μυαλά που κουβαλάμε,μθα εχουμε τους ίδιους αλήτες για ηγέτες για πολλα χρονια ακομα.
        Μέχρι να μας τελειώσουν.
        Οςο για Χριστιανη, οχι, δεν ειμαι εδω και καποια χρονια.

  5. Αν νομιζουν οτι θα φοβηθουμε …γελιουνται.
    Το ξερουμε το παιχνιδι ….το ζησαμε πρωτοι.
    Απο την αλλη, αν κατερρεε η Ιταλια ….ισως γλιτωναμε απο τους Ευραιομασωνοανωμαλους.
    Αλλα πολυ φοβαμαι οτι ειναι ….αλλο ενα παιχνιδι τους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *