Διαφημίσεις

Μία άκρως σημαντική πτυχή των επακόλουθων που αναμένονται λόγω Brexit φέρνει στο φως η Wall Street Journal, που υποστηρίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτός από τη Βρετανία ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει και τα αγγλικά από επίσημη γλώσσα.

Πρόκειται για μία άκρως συμβολική κίνηση τονίζει η WSJ, τονίζοντας ότι το επίσημο αίτημα αποχώρησης δεν έχει ακόμη υποβληθεί από τους Βρετανούς.

Γερμανικά και γαλλικά

Όσο για το ποια γλώσσα προορίζεται να αντικαταστήσει τα αγγλικά, η απάντηση είναι μάλλον αυτονόητη και εύκολη… Τα γερμανικά και τα γαλλικά, όπως αναφέρουν στην εφημερίδα δύο Ευρωπαίου αξιωματούχοι.

Παρότι η Ε.Ε. έχει 24 επίσημες γλώσσες, μόνο τα αγγλικά, τα γερμανικά και τα γαλλικά αναγνωρίζονται ως επίσημες γλώσσες εργασίας στο διοικητικό σκέλος της Ένωσης. «Θα χρησιμοποιούμε περισσότερα γαλλικά και γερμανικά» δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στην εφημερίδα.

Τονίζεται δε ότι η αρχή θα γίνει άμεσα και μάλιστα από τα πλέον… επίσημα χείλη, αυτά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αύριο κιόλας αναμένεται να μιλήσει σε νομοθέτες στα γαλλικά και τα γερμανικά. Από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Κομισιόν, ο κ. Γιούνκερ μιλάει σε τρεις γλώσσες –αγγλικά, γερμανικά και αγγλικά.

«Τα αγγλικά θα παραμείνουν ως γλώσσα εργασίας, αλλά υπάρχει μια συμβολική κίνηση εδώ» δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος. Εντύπωση προκάλεσε σε δημοσιογράφους ότι και ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, μίλησε μόνο στα γαλλικά αντί να επαναλάβει την αρχική δήλωση και στα αγγλικά.

Από την Παρασκευή, ο κ. Γιούνκερ μιλάει μόνο σε γερμανικές εφημερίδες, μια κίνηση που θεωρείται από πολλούς εσκεμμένη.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να ενοχλήσει και ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες, καθώς τα γαλλικά και τα γερμανικά δεν είναι τόσο δημοφιλή όσο τα αγγλικά.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “WSJ:Τέλος τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα στην Ε.Ε. λόγω Brexit”
  1. τραγουδάτε όσο θέλετε
    έρχεται η ώρα που εμείς οι Ελληνες οι αδικημένοι και σφαγμένοι μες την ιστορία θα σας μάθουμε όλους ελληνικά και ορθοδοξία
    ρημάξατε όλο τον πλανήτη με τα δαιμονικά σας συστήματα

  2. ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ [ BIG VGEN ] KAI ΤΩΝ PINK FACE …ΑΥΤΗΣ THΣ ΣΚΑΤΟΦΑΡΑΣ ΤΩΝ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ EURO…

    ΑΠΟΨΕ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ …
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ..ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ …ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ = ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΖ ΜΟΥΡΗ ΚΑΙ ΑΜΠΑΛΩΝ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΩΝ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΥΛΟΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ…

    ΒΕΒΑΙΑ ΤΑ ΠΕΔΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΡΩΣΣΙΑ …ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ…

    ΥΓ.-1 ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ LOOSER ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΜΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΜΠΑΛΑ …ΒΕΒΑΙΩΣ ΒΕΒΑΙΩΣ…

    ΥΓ.-2…ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΩΣ -ARIS- ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ 23 ΘΥΜΑΤΑ…ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΩΝΙΑΣ-ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΙΝ…ΑΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΙΖΩ ΜΑΝΤΗΣ…ΕΠΕΙΤΑ ΑΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ EURO ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ…ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΩ [ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ]..

    ΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΛΕΣ…ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΨΩΜΟΛΥΣΣΑ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΠΟΔΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ…

    ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ

    1. ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ
      ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΚΟΖΑΝΗ
      ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΟΝΤΩΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΛΙΚ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *