Διαφημίσεις
Όλοι επιθυμούν να ζουν ικανοποιημένοι, αλλά αυτό είναι πολύ δύσκολο. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή. Μήπως όμως η μη ικανοποίηση δεν είναι απλά ένα εξελικτικό μειονέκτημα;
Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά, θα διαπιστώσουμε οτι η κοινωνία προοδεύει και εξελίσσεται λόγω της έλλειψης ικανοποίησης. Η ανάπτυξη, οι καινοτομίες και οι εφευρέσεις είναι πάλι αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης. Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα οτι η έλλειψη ικανοποίησης, είναι η κινητήριος δύναμη της ανθρώπινης εξέλιξης και ανάπτυξης.
Από την άλλη, η υπερβολική έλλειψη ικανοποίησης δημιουργεί ακραίες μορφές αντιδράσεων όπως συγκρούσεις, πολέμους, απληστία, λαιμαργία και μια έντονη καταστροφική διάθεση που απευθύνεται άλλες φορές προς τους συνανθρώπους μας και άλλες φορές προς εμάς τους ίδιους. Όλοι γνωρίζουμε οικογένειες οι οποίες διαλύθηκαν

λόγω κληρονομικών διενεξεων, αδέρφια που μισήθηκαν και  άλλους που προσπάθησαν να κάνουν κακό. Από την άλλη, αυτό μπορεί να συμβεί και σε ένα ολόκληρο έθνος. Οι διαφορετικές ομάδες μπορεί να συγκρούονται και κάποιες φορές δεν διστάζουν να φτάσουν σε εμφύλιους πολέμους.

Συγχρονως υπάρχουν αρκετοί αγαθοί, καλοπροαιρετοι άνθρωποι οι οποίοι φαίνεται να είναι ικανοποιημένοι και να μην διαμαρτύρονται ποτέ. Πιστεύω οτι αυτοί οι άνθρωποι είναι οι πιο επικίνδυνοι απ’ όλους. Συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δεν ασχολούνται με τα κοινα, είναι στραμμένοι στις οικογένειές τους, στο σπίτι τους, άντε και κάποιες φορές στη γειτονιά τους.
Στην αρχία Ελλάδα, αυτά τα άτομα ονομάζονταν ιδιώτες και ήταν ενας πολύ υποτιμητικός όρος. Ο ιδιώτης ήταν αυτός που δε συμμετείχε στα κοινα, δεν αναλάμβανε δημόσια αξιώματα και νοιαζόταν μόνο για τον εαυτό του. Λέγεται οτι η βρισιά Idiot στην αγγλική που σημαίνει “ηλίθιος” προέρχεται από τη λέξη “ιδιώτης” η οποία σταδιακά άρχισε να σημαίνει “ηλίθιος”.
Πιστεύω οτι είχαν απόλυτα δίκιο και ο λόγος που  λέω αυτά τα άτομα επικίνδυνα είναι οτι επειδή είναι ανενημέρωτα, όταν τελικά κληθούν να πάρουν κάποια απόφαση που αφορα τα κοινά, τότε παρασύρονται από τον κάθε ρήτορα που στολίζει όμορφα τους λόγους του. Επιπλέον αυτά τα άτομα γίνονται τα πιο φανατικά και αδιάλακτα διότι η τοποθέτησή τους δεν είναι προϊόν λογικής επιλογής. Όταν λοιπόν κάποιος τους θέσει απλές ερωτήσεις, τότε αντιδρούν βίαια.
Από παλιά, μέχρι και πρόσφατα, ο καλός Χριστιανός και ο πνευματικός άνθρωπος αποτελουσαν τέτοια πρότυπα ανθρώπων. Κοίταζαν μόνο τη ζωή τους και φρόντιζαν τον εαυτό τους και την οικογένειά τους. Παρατηρήστε οτι μέχρι και σήμερα, ονομάζουμε κάποιον “καλό άνθρωπο” επειδή δεν έχει πειράξει κανέναν, επειδή δεν έχει κάνει ποτέ κακό.
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη παγίδα και εξαπάτηση απ’ αυτή. Ο άνθρωπος που ασχολείται μόνο με τη ζωή του, είναι τυφλός και ζει σε πλήρη άγνοια.
Ο σύγχρονος πνευματικός άνθρωπος είναι ενεργός πολίτης κάθε κοινωνίας, απαιτεί καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, δικαιοσύνη, ευημερία και από την άλλη νιώθει ευγνωμοσύνη για ό,τι ήδη έχει και δεν αυτοοικτίρεται. Η ισορροπία της ικανοποίησης με την έλλειψη ικανοποίησης είναι ο βασικότερος παράγοντας που μας οδηγεί σταθερά στην ευτυχία.  Ο σύγχρονος πνευματικός άνθρωπος μιλάει ανοιχτά για τις απόψεις του και δεν κρύβεται σε μυστικές ομάδες για να μοιραστεί την “πολύτιμη γνώση” του.
Ο Πνευματικός άνθρωπος είναι ο πιο αληθινός Επαναστάτης ο οποίος εάν χρειαστεί, θα βγει στο δρόμο να διαμαρτυρηθεί, θα πάρει ακόμα και τα όπλα εάν χρειαστεί. Αυτό όμως θα είναι προϊόν βαθιάς συλλογής με τον εαυτό του και όταν καταλήξει να πάρει την απόφαση, τότε είναι σίγουρος για ό,τι κάνει και τότε είναι… αήττητος. 
Μωυσής


Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *