Διαφημίσεις

Χιλιάδες χρόνια πριν, οι κατασκευαστές των ναών στα σπήλαια της Ellora έφτιαξαν μία εξαιρετικά προηγμένη κατασκευή. Το μεγάλο ερώτημα που τίθεται είναι πώς οι αρχαίοι άνθρωποι κατάφεραν να το κάνουν αυτό χρησιμοποιώντας μόνο σφυριά και σμίλες.

Το πώς οι αρχαίοι κατασκεύασαν μερικά από τα πιο απίστευτα αρχαία μνημεία που βλέπουμε σήμερα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του 21ου αιώνα.

Ο ναός Kailasa -που είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους ναούς των ινδουιστών στο πλανήτη σκαλισμένος σε βράχο, κάτι που σήμερα οι μηχανικοί δεν μπορούν καν να φανταστούν.

Οι αρχαιολόγοι αναφέρουν ότι έχουν επιβεβαιώσει ότι πάνω από 400.000 τόνοι πετρώματος έπρεπε να εξορυχτούν το οποίο θα είχε πάρει όχι χρόνια, αλλά αιώνες ανθρώπινης εργασίας. Οι ιστορικοί δεν έχουν κανένα αρχείο μιας τέτοιας τερατώδους εργασίας και εικάζουν ότι χτίστηκε σε λιγότερο από 18 χρόνια.

Ο ναός Kailasa στα σπήλαια Ellora, στην Ινδία είναι ένας μεγάλιθος σκαλισμένος σε ένα ενιαίο βράχο. Θεωρείται ως ένας από τους πιο αξιόλογους ναούς στην Ινδία, κυρίως λόγω του γιγαντιαίου χώρου, της αρχιτεκτονικής και της γλυπτικής του.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Kailasa είναι μόνο ένα από τα 34 μοναστήρια και ναούς που εκτείνονται σε μια έκταση 2 χιλιομέτρων.

Πιστεύεται ότι οι αρχικοί κατασκευαστές στον ναό της Kailasa χρησιμοποίησαν μια κατακόρυφη μέθοδο εκσκαφής. Το εγχείρημα ξεκίνησε από την κορυφή του αρχικού ογκόλιθου και στη συνέχεια προς τα κάτω για να αποκαλυφθεί ένας από τους πιο συναρπαστικούς αρχαίους ναούς στον πλανήτη.

Οι ναοί λέγεται ότι έχουν φιλοτεχνηθεί από έναν αριθμό διαφορετικών πολιτισμών, από τους Ινδουιστές, Ζαϊνιστές και Βουδιστές. Σύμφωνα με την επικρατούσα τάση οι μελετητές, πιστεύουν ότι οι σπηλιές έχουν χαραχθεί γύρω στο 300 π.Χ., αλλά δεν συμφωνούν όλοι.

Πολλοί από τους αρχαίους ναούς χρονολογούνται πολύ περισσότερο από ότι πιστεύουν σήμερα.

Η Dhavalikar, μια αξιοσημείωτη Ινδή ιστορικός αρχαιολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Ellora», πιστεύει ότι τα ιερά και ο ναός Kailasa δεν ανασκάφηκαν την ίδια στιγμή, αλλά είναι το αποτέλεσμα μιας διαδικασίας, κατασκευής που ανήκει σε μια σειρά από διαφορετικές περιόδους.

Εδώ έχουμε μερικές εικόνες που αξίζουν ένα εκατομμύριο λέξεις, απολαύστε.

Αναστάσιος Ντίνος



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Ο ναός Kailasa στα σπήλαια Ellora: Η μεγαλύτερη μονολιθική δομή στον πλανήτη, σκαλισμένη σε ένα ενιαίο βράχο”
  1. ερωτηση
    πώς οι αρχαίοι κατασκεύασαν μερικά από τα πιο απίστευτα αρχαία μνημεία που βλέπουμε σήμερα παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα αρχαιολογικά μυστήρια του 21ου αιώνα

    απαντηση
    με ΛΕΙΖΕΡ και χρηση ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ

    1. Ερώτηση
      Και αν εχω ΛΕΙΖΕΡ και χρηση ΑΝΤΙΒΑΡΥΤΗΤΑΣ γιατι να ζω στους βράχους ΚΤΛ…..
      ΟΕΟΟΟΟ…..

        1. ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΟΡΤΑΡΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΤΣΑΒΡΑΧΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΩΡΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek