Διαφημίσεις

Ο τραγικός θάνατος της Τζο Κοξ, της πολιτικού που ήταν υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σόκαρε τη Βρετανία και θα μπορούσε να στρέψει την κοινή γνώμη προς την ασφάλεια της ενιαίας οικονομικής ένωσης, είπαν αναλυτές στο δίκτυο CNBC.

«Αυτό (η δολοφονία της Κοξ) ίσως αλλάξει την ψυχολογία της εκστρατείας. Αυτοί που είναι υπέρ της ΕΕ ίσως ευνοηθούν από αυτό το τραγικό συμβάν… θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητές τους», είπε ο Φαριμπόρζ Μοσιριάν, διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο New South Wales.

Την άποψή του φάνηκαν να συμμερίζονται και οι αγορές. Η στερλίνα  κατέγραφε άνοδο κατά μισό τοις εκατό στα 1,4273 δολάρια περίπου, ανακάμπτοντας από το χαμηλό δύο μηνών των 1,4013 δολαρίων που σημείωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η ανάκαμψη περιουσιακών στοιχείων με ρίσκο, όπως το ράλι της στερλίνας, οφείλεται στην αίσθηση ότι υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες για την ψήφο υπέρ της παραμονής, δήλωσε ο Άλαν Ράσκιν, ένας από τους επικεφαλής συναλλαγματικής ανάλυσης στην Deutsche Bank.

«Σίγουρα ο κόσμος μιλά για την πιθανότητα αυτό (η δολοφονία της Κοξ) πράγματι να επηρεάσει το δημοψήφισμα υπέρ της παραμονής. Είναι από κάθε άποψη ένα τραγικό συμβάν. Υπάρχει μια αίσθηση, υπάρχει μια άμεση συναισθηματική αντίδραση… Σίγουρα είναι μέρος του όλου θέματος, η ανάκαμψη του ρίσκου», σημείωσε ο Ράσκιν.

Ενώ η τραγωδία ρίχνει βαριά τη σκιά της στο δημοψήφισμα, το πιθανότερο είναι ότι οι ψηφοφόροι θα συνεχίσουν να βασίζουν την απόφασή τους για το πώς αντιλαμβάνονται τις μακροπρόθεσμες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις της παραμονής στην ΕΕ, σχολίασε ο Ρατζίβ Μπισβάς, επικεφαλής οικονομολόγος Ασίας-Ειρηνικού στην IHS.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “CNBC: Η δολοφονία της Κοξ κόβει τη δυναμική υπέρ του Brexit -Ανεβαίνει και η στερλίνα”
  1. Η Νεοταξιτες δεν δισταζουν να σκοτωσουν ανθρωπους για να προωθησουν αυτα που θελουν.
    Τα ιδια κανανε και με τους 50 γκει…με την 11η κ.ο.κ…απλα ο κοσμος τσιμπαει σαν ΧΑΝΟΣ!!!

  2. Οι Άγγλοι δεν είναι βλάκες! Θα φύγουν με ελαφριά πηδηματάκια από την Γερμανική ένωση! Τίποτα δεν θα σταματήσει την επιλογή της εξόδου τους, καμία προβοκάτσια και κανένας δάκτυλος της Γερμανίας. Όσο και να “σκούξουν” οι κωλοφυλλαδες της ΝΤΠ οι Άγγλοι δεν μασάνε!

  3. Καλημερα αδέλφια

    Ερωτηση αν είχαν θετικά μηνύματα περι μη Brexit γιατι η Ελβετία έκανε στροφή?

    Κατα την γνώμη μου θέλουνε απόγνωση απο τον κόσμο.
    Θέλουμε παγωμάρα…

    Αν ρωτήσεις λοιπόν τους πολιτικούς της Αγγλίας αν θέλουν τους σκωτσέζους τους Ιρλανδούς η την Ευρώπη της Μέρκελ η απάντηση είναι απλή.

    Πουλάνε με τέτοια επισόδεια σε καλή τιμή οταν θα ξαναγοράσουν θα είναι πάνω απο 30 % το κέρδος τους…

    Θα βγάλουν και μποναμά απο ότι έχουν δώσει,,, μέχρι τώρα…

    Αν έβλεπε λοιπόν κανεις εναν πολέμο που πλησιαζει με όποιους ρόλους θα ήθελε να μοιράσει με την Μέρκελ και τους Γάλλους την πίτα ???
    Η θα ήθελε να κερδίσει μόνη της???

    Αυτές οι σκ’όρπιες σκέψεις με κάνουν να γράψω για προσοχή … μιας και νομίζω οτι το Brexit είναι πλέον γεγονός… για λίγους που θα κερδίσουν τα μέγιστα απο αυτό…

    Καλή δύναμη

  4. Σε κάθε περίοδο, σε κάθε εποχή, η Ελίτ έχει μερικές ελεγχόμενες μαριονέτες που κάνουν τα θελήματά της. Όταν χρειαστεί, πάντα βρίσκεται ένας δράστης ελεγχόμενος με Mind Control και MK-Ultra. Όσοι διαβάσανε το βιβλίο Βιομηχανία Υποταγής Συνειδήσεων του Λιακόπουλου (νομίζω το 2003 το είχε εκδόσει), θα διαπιστώσουν ότι έχοτν καταχωρηθεί ευρεσιτεχνίες πατέντες ακόμη και για αποστολή ηχητικών μηνυμάτων στον εγκέφαλο ενός ανθρώπου!!! Ή κάτι πιο απλό είναι αλλαγή της εγκεφαλικής δραστηριότητας με Κύματα Χαμηλών Συχνοτήτων. Αν προσθέσουμε και την αλλαγή που φέρνουν διάφορες ουσίες που μπορούν να βάλουν στο αίμα ενός “δράστη”, τότε άνετα μπορούν να φτιάχνουν τηλεκατευθυνόμενους δολοφόνους. Σε γενικές γραμμές, αυτά δεν γίνονται γνωστά στην μάζα των ανθρώπων για ευνόητους λόγους. Τώρα το Brexit δεν συμφέρει την Ελίτ, διότι θα πήγαινε πίσω το Σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης. Θα κάνουν κι άλλα Event αν χρειαστεί… ήδη άλλαξαν τις συνειδήσεις της αγγλίας!!!

  5. Η διαφορα ομως ειναι οτι οι αγγλοι δεν ειναι ελληνες ,εκει αποφασιζουν ψυχρα ποιο ειναι το συμφερον τους ,το προσωπικο αλλα και της χωρας . Και οταν λεμε συμφερον δεν εννοουμε να διοριστουμε καπου,αλλα να μην ειναι ο γερμανος πανω απο εμας. Ολοι λυπουνται για το θανατο της κοπελας. Νομιζω τον τελευταιο λογο θα τον παρει η Βασιλισσα ,η εγγυηση της αγγλιας ,βεβαια για να τα λεμε ολα ,θα παιξει ρολο ,τι θελουν τα ξαδελφια οι αμερικανοι κλπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek