Διαφημίσεις

Σε φρούριο έχει μετατραπεί η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου των Εκκλησιών και τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Μεγάλος ο σχεδιασμός από την Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Συνόδου, με τις αστυνομικές πηγές να τονίζουν πως τα μέτρα ασφαλείας και τάξης είναι τα υψηλότερα που έχουν γίνει ποτέ σε τοπικό επίπεδο. Μάλιστα την προσπάθεια του όλου εγχειρήματος ενισχύει η παρουσία ιδιωτικών αστυνομικών αμερικανικής υπηκοότητας που έχουν εγκατασταθεί στο νησί.

Η δυσκολία του όλου εγχειρήματος έγκειται στον μεγάλο αριθμό των Προκαθημένων και των αντιπροσωπειών τους καθώς θα βρίσκονται για αρκετές ημέρες στο νησί, στις μετακινήσεις τους και στις συναντήσεις που θα έχουν σε εξωτερικούς χώρους και φυσικά υπό του κλίματος που διακατέχει ολόκληρη την Ευρώπη σε επίπεδο τρομοκρατίας.

Για την Ελληνική Αστυνομία, η διεξαγωγή της Πανορθόδοξης Συνόδου αποτελεί ένα στοίχημα το οποίο και θα πρέπει να στεφθεί από επιτυχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive, ο σχεδιασμός της επιχείρησης περιλαμβάνει μέχρι και ελεύθερους σκοπευτές ακροβολισμένους στους εξωτερικούς χώρους όπου θα συγκεντρωθούν οι Προκαθήμενοι των Εκκλησιών.

Οπως είναι φυσικό,την ασφάλεια από πλευράς θαλάσσης έχει αναλάβει το Λιμενικό Σώμα όπου επίσης βρίσκεται σε διαρκή επαγρύπνηση, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η Σύνοδος αλλά και η ασφάλεια των συμμετεχόντων σ” αυτήν, όσον αφορά τη δική τους συνδρομή.

Επίσημο δείπνο στον Οικουμενικό Πατριάρχη

Επίσημο δείπνο προς τιμήν των ορθοδόξων προκαθημένων παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης, η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.

Το μενού περιελάμβανε παραδοσιακές νοστιμιές της Κρήτης, όπως αγριόχορτα, μυζήθρα, κρητικά πιτάκια αλλά και άφθονο ρακόμελο.

Στο δείπνο στο Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Κέντρο παρευρέθηκαν εκτός του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο υφυπουργός εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι δημοτικές αρχές καθώς και επιχειρηματίες του νησιού.

Συνεχίζονται οι αφίξεις ιεραρχών

Στα Χανιά αναμένεται σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος στις 9 το βράδυ θα παραθέσει εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης επίσημο δείπνο προς τιμήν των Προκαθήμενων των εκκλησιών που βρίσκονται στην Κρήτη για τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της Συνόδου στην Κρήτη, κατέφθασαν χθες ο αρχιεπίσκοπος Τσεχίας και Σλοβακίας Ραστίσλαβ, o πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος και ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Σήμερα, αναμένονται ο πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, ο αρχιεπίσκοπος Πολωνίας Σάβα, ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος καθώς και ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος.

O οικουμενικός πατριάρχης επισκέφθηκε και τον χώρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας όπου θα τελεστούν οι εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου συνομίλησε με το προσωπικό και για μια ακόμα φορά εξέφρασε την ευχή στη Σύνοδο να προσέλθουν όλοι οι ορθόδοξοι ιεράρχες.

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές - Εικόνα0

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές - Εικόνα1

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές - Εικόνα2

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές - Εικόνα3

«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές - Εικόνα4

Πηγή πληροφοριών & Φωτό: cretalive, zarpanews, ΑΠΕ-ΜΠΕ, iefimerida

pentapostagma



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “«Φρούριο» η Κρήτη ενόψει της Πανορθόδοξης Συνόδου – Εχουν επιστρατευθεί ακόμη και ελεύθεροι σκοπευτές”
  1. Η καρδιά της Ορθοδοξίας αυτές της μέρες κτυπά στην Κρήτη ΟΛΟΙ οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤιΑΝΟΙ προκαθήμενοι είναι παρόντες .. Κανένας ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ..

  2. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σόϊ “προκαθήμενοι” είναι όλοι αυτοί που χρειάζονται τόση αστυνομική προστασία! Εδώ ο ίδιος ο Χριστός όπου εμφανιζόταν γινόταν ταπεινά ενώ όλος αυτός ο “συρφετός” κουβάλησε μέχρι και την CIA μαζί , Ντροπή και Αίσχος! Άθλιοι που φοβούνται για τις ζωούλες τους ενώ διδάσκουν τους πιστούς για “εμπιστοσύνη στο Θεό” , μετάνοια, αγάπη, καλή μαρτυρία κτλ. κτλ. Καταραμένοι οικουμενιστες του κερατά είναι!

  3. Όλοι αυτοί οι “αλήτες” είναι για φτύσιμο! Που είναι η εμπιστοσύνη τους στον Θεό; Αυτοί έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην CIA παρά στον Θεό! Μου θέλουν και σύνοδο οι “κοπρίτες” , δεν κοιτάνε τα χάλια τους, που με τις συμπεριφορές τους διώχνουν τους ανθρώπους από την εκκλησία, απορούν μετά όλα αυτά τα λαμόγια γιατί μόνο το 3% των ανθρώπων εκκλησιάζεται! Πως να εκκλησιάζονται παραπάνω με αυτά που βλέπουν; Όταν οι ίδιοι οι φορείς της εκκλησίας λειτουργούν με αυτό τον τροπο ενώ διδάσκουν όλους εμάς τους υπόλοιπους να λειτουργούμε με τον ακριβώς αντίθετο; Αυτοί οι ίδιοι ΔΕΝ έχουν πίστη, ΔΕΝ πιστεύουν στον τριαδικό Θεό που μας “πλασάρουν”, ΠΑΜΕ ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ ΣΧΙΣΜΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ!

  4. Και ωραία χειρονομία ο Μπαρτόλομιου με το Σταυράκι…..Όλο σκέρτσο και σημασία το σφίξιμο του αντίχειρα !!

  5. ΜΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΑ, ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ, ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΤΟΣΟ ΚΑΘΑΡΗ ΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΟΙ, ΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ.
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΩΞΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΣΤΩ ΗΘΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΟ ΣΘΕΝΟΣ, ΑΣ ΠΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΑ ΨΑΛΛΟΥΝ ΕΝΑ ΤΡΙΣΑΓΙΟ. ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ”ΑΓΙΟΙ” ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΩΡΙΝΑ, ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΠΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ. ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΑΦΟΡΙΣΜΟΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *