Διαφημίσεις

Με μια προκλητική ανακοίνωση απάντησε η Άγκυρα μετά την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών για την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγία Σοφία.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ και ζητεί «σωφροσύνη» από την Ελλάδα για το ύφος και τις δηλώσεις της, δεδομένου ότι «εδώ και χρόνια δεν επιτρέπει την κατασκευή τεμένους στην πρωτεύουσά της, παρεμβαίνει συνεχώς στις θρησκευτικές ελευθερίες της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη και μπερδεύει την εναντίωση προς το Ισλάμ με τον εκσυγχρονισμό».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «μεταξύ των αξιών των σύγχρονων, δημοκρατικών και κοσμικών κοινωνιών, υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι σε άλλες θρησκείες και λατρείες».

Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα καταδίκασε επισήμως μέσω του ΥΠΕΞ «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού.

Έκανε λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας και πρόσθεσε ότι μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα. Επιπλέον, το ΥΠΕΞ τόνισε πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι συμβατές με σύγχρονες, δημοκρατικές και κοσμικές κοινωνίες.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Απύθμενο θράσος! Η Τουρκία προκαλεί εκ νέου για το Κοράνι στην Αγία Σοφία”
  1. Προσπαθει να πεταξει την μπαλα σε αλλο γηπεδο νομιζω. Αυτη τη στιγμη η μπαλα ειναι στην τουρκια και καιει ,απ’ τα πτωματα τουρκων στρατιωτικων και αστυνομικων απο τους κουρδους . ειναι η κλασικη συνταγη εδω και 10 ετιες ,απλως τωρα επειδη μαθαινει οτι θελουν να τον κανουν κουρδικο κρατος αμεσα ,μεσα στις επομενες βδομαδες ,ισως γινει κατι περισσοτερο απο ενταση

  2. Γιατι να μην λενε και κανουν οτι γουσταρουν!!!ποτε δεν ειχαμε ελληνες ελληνες πολιτικους για να προσεξουν τη πατριδα μας.και το εργο συνεχιζεται σημερα πιο φανερα απο ποτε

  3. Ευχαριστούμε τους Μουσουλμάνους γιατί εντός του Ιερού Ναού της Αγίας Σοφίας Του Μεγαλοδύναμου Θεού διάβασαν στίχους; από το δικό τους ιερό βιβλίο που εξυμνούσαν Αυτήν ακριβώς Την Πανσοφία και Μεγαλοσύνη του Πανάγαθου Θεού που μας περιβάλει με αγάπη και στοργή όλους μας ..

    Και κατανοούμε απόλυτα και τους λόγους που όλοι οι αντίχριστοι και άθεοι σε όλα τα μμε της διαπλοκής και της συμμαχίας του διαβόλου , καθώς και τα διάφορα τσιράκια τους και παπαγαλάκια τους παντού , που έχουν βγει έξω από τα ρούχα τους με αυτή την πράξη και έχουν γίνει έξω φρενών , αφού αυτοί το μόνο που επιθυμούν είναι το να μην υπάρξει ποτέ ξανά ένας ιερός τόπος ο Ναός της Αγίας Σοφίας Του Παντοδύναμου Θεού και να παραμείνει ένα ουδέτερο κτήριο που δεν θα έχει καμία ιερότητα και θα μπορούν οι αντίχριστοι να διεκπεραιώνουν εντός του διάφορα κοσμικά γεγονότα , φωτογραφίσεις μοντέλων και πωλήσεις διαφόρων φολκλορικών εμπορευμάτων , χωρίς ποτέ να ακούγονται ιερά λόγια εξύμνησης και μνημόνευσης με ευσέβεια Του Θείου που οι ίδιοι αντιμάχονται , με όποια προσωρινή ταυτότητα και αν παρουσιάζονται αυτοί οι άθεοι αντίχριστοι ..

  4. ΑΔΕΡΦΙΚΑ (ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑΚΑ) ΚΑΒΓΑΔΑΚΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΥ, ΑΜΦΟΤΕΡΑ “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΕΚΝΑ” ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ.

  5. Συγνώμη για να καταλάβω. Προτιμάτε εσείς οι χριστιανοί να είναι μουσείο;; Τρεις είναι οι μονοθεϊστικες θρησκείες στον κόσμο ιουδαΐσμος μουσουλμανισμος και χριστιανισμος… Ωραία ως εδώ. Τώρα το ερώτημα.. Οι Τούρκοι στον έναν θεο δεν προσευχηθηκαν;;; Οπότε ξανά έγινε μια προσευχή απλά αντί για θεο είπαν αλαχ… Πως γίνετε ο θεος ο παντοδυναμος ο πανταχού παρών να είναι ιδιοκτησία κάποιων ανθρώπων ?? Δηλαδή μόνο τους χριστιανους ακούει ο θεος;; Και οι Τούρκοι, μουσουλμανοι παιδιά του δεν είναι ?? Είμαστε από της γενιές των Ελλήνων με το λιγότερο μυαλό… Σχεδόν άδειο θα το έλεγα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *