19:20 - 07/06/2016

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ: ΑΠ’ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Διαφημίσεις

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ: ΑΠ’ΤΗΝ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Ταξιδι στον Χρονο: Από την Αρχαία Μυθολογία στην Σύγχρονη Επιστήμη και οι χρονομηχανές έχουν υπάρξει το κεντρικό ζήτημα της Επιστημονικής Φαντασίας και αναρίθμητων ταινιών για αρκετές δεκαετίες τώρα.

Για την ακρίβεια, φαίνεται πως η πιθανότητα ενός ταξιδιού στο χρόνο, είτε στο παρελθόν είτε στο μέλλον, ιντριγκάρει την φαντασία της ανθρωπότητας για αρκετούς αιώνες. Ενώ αρκετοί θεωρούν πως είναι απίθανο να πιστέψεις πως μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα στον χωροχρόνο, μερικοί από τους σπουδαιότερους επιστήμονες έχουν ερευνήσει αν η πιθανότητα ενός τέτοιου ταξιδιού θα μπορούσε να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Ταξιδι στον Χρονο: Από την Αρχαία Μυθολογία στην Σύγχρονη Επιστήμη

Για παράδειγμα ο Albert Einstein συμπέρανε στα τελευταία χρόνια του πως το παρελθόν,το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ταυτόχρονα, και οι περισσότεροι γνωρίζουμε την έννοια της σχετικότητας που λέει πως ο χρόνος είναι σχετικός και όχι απόλυτος όπως υποστήριξε ο Newton. Με την κατάλληλη τεχνολογία, που θα σήμαινε ένα πολύ γρήγορο όχημα, ο άνθρωπος θα μπορούσε να βιώσει αρκετές ημέρες χρονικά μέσα σε ένα Ταξιδι στον Χρονο ενώ κάποιος άλλος θα βίωνε μονάχα μερικές ώρες ή λεπτά. Όμως η Σοφία του Einstein είχε πολύ μικρή επίδραση στην Κοσμολογία αφού στην πλειοψηφία τους οι Φυσικοί εξακολουθούν να λαμβάνουν την έννοια του χρόνου γραμμικά και όχι σύμφωνα με την παράλληλη ύπαρξή του.

Αν ένα τέτοιο Ταξιδι στον Χρονο ήταν εφικτό, θα ήταν δύσκολο να κατανοήσουμε τι θα σήμαινε αυτό για την ανθρωπότητα, μιας και όποιος κατείχε την δύναμη να μετακινείται στον χρόνο θα είχε και την δύναμη να μεταλάσσει την ιστορία. Και αν κάτι τέτοιο ακούγεται ελκυστικό, θα ήταν αδύνατο να γνωρίζουμε τις συνέπειες τέτοιων ιστορικών μεταβολών και τον τρόπο με τον οποίο θα επηρέαζε το μέλλον.

Το Ταξιδι στον Χρονο στην Αρχαια Μυθολογια

Αν αναζητήσουμε τα Αρχαία Κείμενα του κόσμου θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν αρκετές αναφορές σε κάποιο Ταξιδι στον Χρονο. Στην Ινδική Μυθολογία υπάρχει η ιστορία του Βασιλιά Raivata Kakudmi που ταξίδεψε για να συναντήσει τον Δημιουργό Brahma. Αν και το ταξίδι του δεν διήρκησε πολύ, όταν ο Kakudmi επέστρεψε στην Γη είχαν περάσει 108 Yugas, και λέγεται πως κάθε Yuga σήμαινε τέσσερα εκατομμύρια (!) χρόνια. Η Εξήγηση που έδωσε ο Brahma στον Βασιλιά ήταν πως ο χρόνος κυλά διαφορετικά σε διαφορετικές σφαίρες Ύπαρξης. Παρόμοιες αναφορές έχουμε στο Κοράνι για το σπήλαιο του Al-Kahf. Η ιστορία αναφέρεται σε μία ομάδα νεαρών Χριστιανών που το 250 Μ.Χ προσπάθησαν να αποφύγουν την καταδίωξη και βρήκαν καταφύγιο με την βοήθεια του θεού σε μία σπηλιά στην οποία έπεσαν σε λήθαργο, ξυπνώντας 309 χρόνια αργότερα. Η ιστορία ομοιάζει με την χριστιανική ιστορία των 7 κοιμώμενων με μερικές διαφοροποιήσεις.

urashima-300x226

Μία άλλη ιστορία έρχεται μέσα από τον Ιαπωνικό Μύθο του Urashima Taro. Ο Urashima ήταν κάποιος που λέγεται πως επισκέφθηκε το υποθαλάσσιο παλάτι του Θεού – Δράκου Ryujin. Έμεινε εκεί για τρεις ημέρες και όταν επέστρεψε στην επιφάνεια είχαν περάσει 300 χρόνια. Στο Βουδιστικό Κείμενο Pali Canon αναγράφεται πως στον Παράδεισο των Τριάντα Deva ( Την κατοικία των Θεών) ο χρόνος κυλά με διαφορετικό ρυθμό, με 100 Γήινα χρόνια να θεωρούνται μία ημέρα δική τους.

Ταξιδι στον Χρονο: Επιστημονικη Ερευνα;

time-travel-header-300x208

Ίσως η πιό γνωστή ιστορία ταξιδιού στον χρόνο είναι το (συνωμοσιολογικό) Πείραμα της Φιλαδέλφεια που υποτίθεται πως έλαβε χώρα το 1943. Βέβαια, έστω και αν υποθέσουμε πως το πείραμα όντως συνέβη, τότε δεν εξελίχθηκε και τόσο καλά καθώς το πλοίο εμφανίστηκε σε διαφορετικό μέρος ταξιδεύοντας στον χρόνο μονάχα 10 δευτερόλεπτα. Όταν το πλοίο επανεμφανίστηκε, μερικά από τα μέλη του πληρώματος είχαν ενσωματωθεί στα τοιχώματα του πλοίου, άλλοι ανέπτυξαν ψυχικές διαταραχές, μερικοί εξαφανίστηκαν τελείως και άλλοι ανέφεραν πως ταξίδεψαν στο μέλλον και πίσω.

Το 1960 έχουμε μία άλλη ενδιαφέρουσα περίπτωση, εκείνη του Επιστήμονα Pellegrino Ernetti, που υποστήριξε πως ανέπτυξε μία μηχανή που θα επέτρεπε στο άτομο να βλέπει στο παρελθόν. Η Θεωρία του υποστήριζε πως οτιδήποτε συμβαίνει αφήνει ένα ενεργειακό στίγμα που δεν μπορεί να καταστραφεί ποτέ ( Κάτι παρόμοιο με τα Ακασικά Αρχεία). Έτσι υποτίθεται πως δημιούργησε αυτή την μηχανή που θα μπορούσε να εντοπίσει και να μετατρέψει αυτό το ενεργειακό στίγμα σε εικόνα,σαν μία οθόνη που θα μπορούσε να απεικονίζει τα πεπραγμένα του παρελθόντος.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*