Διαφημίσεις

Το βράδυ της Τετάρτης παράνομοι μετανάστες συνεπλάκησαν μεταξύ τους και έβαλαν φωτιά στο κέντρο κράτησης της Μόριας στη Λέσβο. Χθες, συνέβη ακριβώς το ίδιο στη Σάμο με πολλούς τραυματίες. Πόσο τυχαία είναι αυτά τα επεισόδια, που απαιτούν την επέμβαση των ΜΑΤ, της Πυροσβεστικής και καταλήγουν στα νοσοκομεία πολλοί εκ των μεταναστών; Κάποιοι πιστεύουν πώς δεν είναι τυχαία και βλέπουν οργανωμένο σχέδιο εξέγερσης με στόχο την εσωτερική ασφάλεια της Ελλάδας και τον τουρισμό.

Τη νύχτα που συνεπλάκησαν άγρια Πακιστανοί και Αφγανοί καταστρέφοντας το κέντρο κράτησης της Μόριας, οι κάτοικοι της Λέσβου ανάστατοι βγήκαν στο δρόμο για να προστατεύσουν τα σπίτια και τα καταστήματα τους, βλέποντας ότι η φωτιά και τα επεισόδια μπορούν να επεκταθούν και να κινδυνεύσουν οι περιουσίες τους.

Κάτι ανάλογο έγινε και χθες στη Σάμο με τις συμπλοκές και τα βία επεισόδια μεταξύ Αφγανών, Πακιστανών και Σύρων αυτή τη φορά (υπήρξαν συνολικά 30 τραυματίες εκ των οποίων ορισμένοι σοβαρά), ενώ η ίδια εικόνα μπορεί να υπάρξει και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αύριο, είτε σε νησιά είτε στην ηπειρωτική χώρα, που έχουν στηθεί κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών.

Όλος τυχαίως οι “εκρήξεις” αυτές συμβαίνουν με το που μπήκε το καλοκαίρι και ο τουρισμός έχει ξεκινήσει για τα καλά στην Ελλάδα με τις προβλέψεις να είναι σημαντικά αισιόδοξες. Ο τουρισμός για την Ελλάδα είναι η βαριά βιομηχανία και ο μόνος τομέας που μπορεί να κρατήσει όρθια τη χώρα απέναντι στην οικονομική κρίση που βιώνει.

Σε αντίθεση, στην Τουρκία ο τουρισμός πλήττεται σε μεγάλο βαθμό ιδίως μετά το εμπάργκο που έχει επιβληθεί από τους Ρώσους, αλλά και από άλλους λαούς, όπως είναι οι Γερμανοί, λόγω των τρομοκρατικών ενεργειών στο εσωτερικό της χώρας.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί υποψίες, αν όχι και βεβαιότητα, πώς οι εξεγέρσεις των παράνομων μεταναστών έχουν ως στόχο να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, να δοθεί δηλαδή η εντύπωση πώς η χώρα είναι “ξέφραγο αμπέλι” και όσοι ταξιδεύουν στα νησιά για τις διακοπές τους κινδυνεύουν.

Και σε αυτό θα μπορούσε άνετα να συμβάλει η τουρκική ΜΙΤ, αφού βρίσκεται πίσω από τις μετακινήσεις των παράνομων μεταναστών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά της Ελλάδας. Έχει φροντίσει μεταξύ των δήθεν προσφύγων να έχουν περάσει εγκληματίες, τους οποίους σήμερα να καθοδηγεί σε εξεγέρσεις και αύριο σε εγκληματικές πράξεις που να θέτουν σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας (όπως πυρκαγιές στα νησιά, επιθέσεις σε βάρος πολιτών και τουριστών κ.α.).

Με την καταστροφή δε των κέντρων κράτησης από τις φωτιές δημιουργούνται οι συνθήκες για ανοιχτές δομές, έτσι ώστε οι παράνομοι μετανάστες να κινούνται ελεύθερα στα νησιά. Αυτό από μόνο του δημιουργεί προβλήματα στην εικόνα του ελληνικού τουρισμού, αφού οι ξένοι επισκέπτονται την Ελλάδα για τις ομορφιές τους και όχι για να βρεθούν αντιμέτωποι με τους μετανάστες. Όλοι είδαμε τις εικόνες πέρυσι από τη Λέσβο, τη Σάμο, την Κώ και άλλα νησιά και βεβαίως τα αποτελέσματα της πτώσης της τουριστικής κίνησης σε αυτά.

Η δε απασχόληση της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και των νοσοκομείων για να μαζεύουν τους παράνομους μετανάστες, να σβήνουν τις φωτιές στα κέντρα κράτησης και να περιθάλπουν Αφγανούς, Πακιστανούς και Σύρους αντίστοιχα, συνιστά επίσης μία πληγή τόσο για την ασφάλεια όσο και για την οικονομία των νησιών.

Τα Σώματα Ασφαλείας και το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό είναι για την ασφάλεια και των υγεία των πολιτών και βεβαίως ενισχύεται εν’ όψει του καλοκαιριού για να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω του τουρισμού και όχι να απασχολείται στα… έργα των παράνομων μεταναστών που η Τουρκία μας έστειλε και κάποιοι άλλοι φρόντισαν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα. Με ευθύνη ασφαλώς και της ελληνικής κυβέρνησης.

Τα επεισόδια στα νησιά λοιπόν και όχι μόνο, καλό είναι να αντιμετωπιστούν με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σχεδιασμό, καθώς καιροφυλακτεί ο κίνδυνος γενίκευσης και απειλής για την ασφάλεια της Ελλάδας εν όψει καλοκαιριού και αυξημένης τουριστικής κίνησης. Θα πρέπει δε να ληφθούν υπόψη και οι απειλές του Ρ.Τ. Ερντογάν για μη τήρηση της συμφωνίας με την Ε.Ε. Κάτι που θα πλήξει την Ελλάδα.
samos1

samos2

pronews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Οργανωμένο (από τη ΜΙΤ;) σχέδιο εξέγερσης μεταναστών με στόχο τον τουρισμό και την ασφάλεια της Ελλάδας”
    1. Είσαι δηλαδή γνώστης και εκγυρη πηγή;;;;Μάλλον γνωρίζεις καλά την κατάσταση. Κάνε και σε μας την χάρη και ενημέρωσέ μας σε παρακαλώ,αλλιώς μην βρίζεις έτσι…..Α! βρίζουμε και μεις και πιό αποδοτικά!

  1. Δεν εχουν σχεση οι μυστικες υπηρεσιες νομιζω ,δεν υπαρχει παντα δρακος δηλαδη,αντιθετα αυτοι θελανε ησυχια και οταν δωσουν εντολη να γινει το μπαμ ,τοτε να κινηθουν,απλως οταν τους στελνανε δεν υπολογισαν οτι μπορει να μαλωνουν γιατι ειναι απο διαφορετικες φυλες ,ειναι αυτο που εχουν πει οι Γεροντες ο Θεος θα τους δημιουργησει προβλημα και θα μαλωνουν μεταξυ τους

  2. Σε ξενοδοχεία της Αλεξανδρουπολης δουλεύουν πράκτορες της ΜΊΤΙΝΓΚ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *