Διαφημίσεις

Όταν ο Αβραάμ Λίνκολν έδινε τη δική του μάχη, στις αμερικανικές πεδιάδες και στο κοινοβούλιο, για να περαστεί ο νόμος με τον οποίο θα καταργούνταν η σκλαβιά μια και καλή, προφανώς δεν είχε ως όραμα, ότι περισσότερα από εκατό χρόνια μετά θα συνεχίσουν να υπάρχουν χώρες ανά την υφήλιο στις οποίες οι σκλάβοι να θεωρούνται μέρος της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με το Global Slavery Index, περίπου 46 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν υπό καθεστώς δουλείας, βάσει ερευνών που διεξήχθησαν σε 167 χώρες του πλανήτη. Μάλιστα, το 54% αυτών, υπολογίζεται ότι μένουν στην Ινδία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Μπανγκλαντές και το Ουζμπεκιστάν.

Όσο αφορά την ευρύτερη περιοχή μας, την Ευρώπη, η συγκεκριμένη έρευνα εκτιμά ότι υπάρχουν περίπου 1,2 εκατομμύρια σκλάβοι σε ευρωπαϊκές χώρες, εκ των οποίων πολλά παιδιά. Επίσης στα αποτελέσματα λαμβάνεται υπ’ όψιν ότι πολλά παιδιά προσφύγων και κυρίως ασυνόδευτα, έχουν χαθεί και εικάζεται ότι είχαν την προαναφερθείσα τύχη.

Με βάσει τα ποσοστά, η Υεμένη και το Ουζμπεκιστάν, κατατάσσονται πρώτες στην υιοθέτηση της σκλαβιάς, καθώς το 4,3 και το 3,9 αντιστοίχως, του πληθυσμού τους ζουν υπό καθεστώς δουλείας. Όμως η Ινδία κατέχει ένα τραγικό ρεκόρ. Περισσότεροι από 18 εκατομμύρια άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι σκλάβοι μέσα σε αυτή την αχανή και χωρίς έλεγχο χώρα! Δεύτερη βρίσκεται η Κίνα με πάνω από 3 εκατομμύρια σκλάβους.

Οι παρακάτω χώρες είναι οι πρώτες είκοσι, παγκοσμίως, με το μεγαλύτερο ποσοστό σκλαβιάς επί του συνολικού πληθυσμού:

Οι χώρες με τους περισσότερους σκλάβους παγκοσμίως [πίνακες] - Εικόνα0

Και εδώ είναι οι χώρες με βάση τον αριθμό των εκτιμώμενων σκλάβων:

Οι χώρες με τους περισσότερους σκλάβους παγκοσμίως [πίνακες] - Εικόνα1

Ξαναγυρίζοντας στην Ευρώπη, με βάσει τα αποτελέσματα της έρευνας, πρώτη σε αριθμό σκλάβων υπολογίζεται ότι είναι η Ουκρανία. Η χώρα του Πέτρο Ποροσένκο εκτιμάται ότι έχει 210.400 σκλάβους.

Αν κοιτάξει κάποιος την ανάλυση, με βάση τα ποσοστά, τα πρωτεία στην Ευρώπη κατέχουν τα Σκόπια, καθώς το 0,6% του πληθυσμού της εικάζεται ότι είναι υπό καθεστώς δουλείας.

apocalypsejohn.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *