Διαφημίσεις

ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ

Του Πέτρου Χασάπη
Πάντα υποστήριζα ότι, αν θέλουμε να πατάξουμε πλήρως τη φοροδιαφυγή και να υπάρξει χαμηλή και απόλυτα δίκαιη φορολόγηση, θα έπρεπε να καταργηθεί η φυσική κυκλοφορία του χρήματος (έστω και πιλοτικά για 1-2 έτη) και όλες οι συναλλαγές, από το πρώτο ευρώ να γίνονται ψηφιακά.

Για να γίνει όμως αυτό, υποτίθεται ότι θα πρέπει
να φορολογείται το πραγματικό εισόδημα, μετά την αφαίρεση των εξόδων, να πέσουν στο ελάχιστο οι φορολογικοί συντελεστές, να καταργηθούν τα τεκμήρια, οι προκαταβολές φόρου, οι φορολογικές δηλώσεις, οι καταβολές ΦΠΑ, η συγκέντρωση αποδείξεων και παντός είδους τέλη.

Τι κάνει όμως τώρα το “πονηρό” καθεστώς; Επιβάλει ψηφιακές συναλλαγές μόνο πάνω από 500 ευρώ για ιδιώτες και πάνω από 50 ευρώ μεταξύ επιχειρήσεων.

Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί δεν επιβάλουν ψηφιακές συναλλαγές από το πρώτο ευρώ για όλους;

Πιθανολογώ ότι αυτό γίνεται γιατί θέλουν και τη φοροδιαφυγή να μειώσουν και το χρήμα που κυκλοφορεί ελεύθερο να μαζέψουν, απογυμνώνοντας πλήρως τους Έλληνες από μετρητά, αλλά κυρίως για να έχουν δικαιολογία να διατηρούν τα παντελώς άδικα ΤΕΚΜΗΡΙΑ και τα παντός είδους ΧΑΡΑΤΣΙΑ, τα οποία με την απόλυτη ψηφιοποίηση των συναλλαγών θα έπρεπε να αποσυρθούν αμέσως.

Πάνε δηλαδή να μας ξεκάνουν εντελώς μέσω των ψηφιακών συναλλαγών, με πρόσχημα την φοροδιαφυγή.

Κι εμείς καθόμαστε και τους κοιτάμε, δυστυχώς….

hassapis-peter



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

8 σχόλια στο “ΜΑΣ ΞΕΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ”
  1. Λοιπόν για να τελειώνει το παραμύθι. Η ηλεκτρονικές συναλλαγές δεν λύνουν το πρόβλημα της φοροδιαφυγής.
    Αρκετές εταιρείες αγοράζουν pos και τα συνδέουν με λογαριασμούς σε τράπεζες της Βουλγαρίας ή φορολογικού παραδείσου.
    Έτσι και το ΦΠΑ αποφέυγουν και το φόρο εισοδήματος και τα capital controls. Άσε που μετά την μαζική χρήση πιδτωτικών οι επιτήδιοι είδει εξελίσουν λογισμικά για απάτες .

    Η φοροδιαφυγή θα μειωθεί με ελαχιστοποίηση των συντελεστών (βέλτιστη καμπίλη) και αυστηριοποίηση των ποινών (κατάσχεση περιουσίας)

  2. Τίποτα δεν θα γίνει… η ζημιά είναι μη αναστρέψιμη. Χρήματα δεν έχει επιστρέψει και ούτε πρόκειται να επιστρέψει ΚΑΝΕΙΣ για αυτό και τα capital controls τα οποία θα φεύγανε ακόμη φεύγουνε. Όσο για το πλαστικό χρήμα χώρες οι οποίες εφαρμόσανε τέτοια συστήματα παγιώσανε το μαύρο χρήμα. Κάτι σαν επισημοποίηση του. Από κει και πέρα αν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν χαϊβάνια που θα δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις τα υπάρχοντά τους κούνια που τους κούναγε… το 10% πλέον ακόμα και το 20% μέσω πιστωτικών είναι αέρας. Θα καταθέτει ο άλλος στην Τράπεζα το ακριβές ποσό του μισθού του και θα το τελειώνει μέσω κάρτας και όλο τα άλλα θα τα αγοράζει από συνοικιακά μαγαζιά μαύρα με χρήματα που είχε όπως καιτο μαγαζάκι θα τα αγοράζει μαύρα από τον προμηθευτή που θα έχει μηχανήματα POS και εύκολη καθαρή δουλειά

  3. Απλά γράφεις υπ. δήλωση πως λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων αρνούμαι να βγάλω κάρτα, βάζεις και 5/6 σάλτσες, πας στην εφορία και ζητάς να υπογράψει η να βάλει μια σφραγίδα ότι πέρασες να πληρώσεις και δεν δέχτηκαν μετρητά. Όταν έρθει ώρα απλά το δείχνεις στο δικαστήριο, δεν πρόκειται να μπλέξουν με ανθρώπινα δικαιώματα.

  4. είσαι πάρα πολύ έξυπνος αγαπητέ μου, μόνο που άμα γινόταν αυτό εμένα θα με πετούσε απ έξω το σύστημα……για μια κλήση σε δήμο 400 ευρώ με προσαυξήσεις, μου έχουν δεσμεύση το λογαριασμό μισθοδοσίας της τάξεως των 700 ευρώ…παρ όλο που είναι στο ακατάσχετο ο λογαριασμος δεσμεύεται γιατί η τράπεζα, λέει, ότι δεν έχει άλλο τρόπο να ελέγχει τους λογαριασμούς….με τη δική σου λογική λοιπόν, εγώ τώρα δεν θα μπορούσα να φάω…..και λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει αν δεν γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους.

    1. Δώσε λογαριασμό φίλου η της μάνας για μισθοδοσία μην το βασανίζεις, υπάρχουν και άνθρωποι που κάνουν αυτήν την δουλεία και στο εξωτερικό βάζεις λεφτά στο άτομο και σου δίνει 50% από την κατάθεση

  5. Όταν κάποιος ζει στην χώρα των λωτοφάγων συμβαίνουν πολλά παράδοξα πράγματα…

    Μόλις πριν από ένα χρόνο, δηλαδή τον Μάιο 2015, λόγο της οικονομικής πολιτικής της κυβερνήσεως… έγιναν ανάληψης μηνός από τις τράπεζες της τάξεως των 28.500.000.000 δις €!

    Ποια ήταν η αιτία που εμπόδισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να στείλει έναν εισαγγελέα στους 10 μεγαλύτερους αναλύπτες του μηνός Μαΐου 2015, και να τους πει την εξής φράση: Πόθεν έσχες;

    Κανείς δεν γνωρίζει το γιατί δεν έγινε αυτό το απλό παράδειγμα οικονομικού ελέγχου… που θα έβγαζε τρελά οικονομικά λαβράκια.

    Οπωσδήποτε το σύστημα των ανθρώπων τις ελίτ που χειρίζονται την κρατική μηχανή θα αφήσει παράθυρα για το προσωπικό του όφελος… και αν κάποιος νομίζει ότι το πλαστικό χρήμα, αλλά και η κάρτα του πολίτη γίνονται και τίθενται προς εφαρμογή για το καλό του, όπου ανάμεσα στο καλό του είναι και η αχρήματη κοινωνία… τότε είναι ήδη γνήσιος πιστός του Σετ – Θηρίου και δεν το έχει καταλάβει!

    Όταν αναφερόμαστε στο.. σύστημα, αναφερόμαστε στην εμφάνιση του Θηρίου, δια μέσου των αιώνων.

    Αυτά.

    1. Σε καθε αρθρο που διαβαζω,ψαχνω να σε βρω…Αυτα…
      Κανεις σπουδαια σχολια!!!
      Συνεχισε δυνατα!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek