Μπαλόνι με ήλιο τρώγεται σαν επιδόρπιο!
Στο εστιατόριο Alinea στο Σικάγο των ΗΠΑσερβίρεται ένα πρωτότυπο επιδόρπιο που κάνει θραύση αφού όχι μόνο είναι πρωτότυπο στην εμφάνιση αλλά και πολύ γευστικό.
Μάλιστα είναι καταξιωμένο στο χώρο της γευσιγνωσίας αφού έχει βαθμολογηθεί με τρία αστέρια Michelin, ενώ η παραπάνω ιδέα αποτελεί έμπνευση του γνωστού σεφ Grant Achatz.
Ουσιαστικά είναι μια πολύ λεπτή και ρευστή στρώση καραμέλας από πράσινο μήλο, η οποία γεμίζεται με ήλιο και μόλις πάρει το σωστό μέγεθος και σχήμα κόβεται, ώστε να στεγνώσει, ενώ στη φούσκα που σχηματίστηκε κολλούν την άκρη μια κλωστής όπως συμβαίνει σε όλα τα μπαλόνια.
Ο καλύτερος τρόπος για να το φάει κανείς είναι να ρουφήξει το ήλιο από μέσα του και μετά να φάει το καραμελένιο περίβλημα.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ΜΗΝ ΓΚΩΒΕΤΕ ΑΧΛΑΔΕΙΑ ΙΝΕ ΠΣΕΚΑΣΜΕΝΑ…
ΓΙΑΝΝΗΣ-ΚΟΖΑΝΗ
Μας δίνει κάτι θρεπτικό το ήλιο, εκτός από την αλλαγή της φωνής, και πρέπει να το ρουφάμε?
Μπορεις να κανεις μια αναζητηση στο google π.χ. και θα δεις… ευκολα…
Θα ‘χει γέλιο, σίγουρα, αλλά εγώ προτιμώ το “χαμόγελο” του Carlos.