Διαφημίσεις

Τώρα ΡΗTH εντολή του ΥΕΘΑ : «ΧΤΥΠΗΣΤΕ ότι παραβιάζει την Εθνική μας κυριαρχία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΟΗΕ, ΗΠΑ, ΡΩΣΙΑ, ΕΕ & ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Για πρώτη φορά το ΥΠΕΞ στέλνει σκληρό διάβημα στην Τουρκία για Πασά-Οινούσσες με ανοικτό το ενδεχόμενο “προληπτικών μέτρων”

Σε σκληρού περιεχομένου διάβημα προχώρησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προς την Αγκυρα μετά την αποκάλυψη του σχεδίου κατάληψης της νησίδας Πασά ανατολικά των Οινουσσών και του “πακέτου” των επιθετικών ενεργειών των τελευταίων ημερών των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας.

«Μην κάνετε λανθασμένες αξιολογήσεις για το πού μπορούμε να φτάσουμε για να υπερασπιστούμε την εδαφική μας κυριαρχία», επισημαίνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο έντονο διάβημα προς την Άγκυρα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο, την επόμενη φορά που θα υπάρξει τέτοιος σχεδιασμός να μην αποκλειστεί από ελληνικής πλευράς ενέργεια βάσει του νυν αμυντικού δόγματος, αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΞ: Δηλαδή κίνηση αποτροπής της ενέργειας, με ότι αυτό συνεπάγεται…

Γράφει ο Πάνος Σπαγόπουλος

Επί της ουσίας, η Αθήνα είναι εξαιρετικά ανήσυχη και η έμμεση επίκληση “προληπτικών μέτρων αποτροπής” προφανώς και δεν αντανακλά πολεμικές προθέσεις. Κάθε άλλο. Όλοι ξέρουν την κατάσταση.

Αλλά κρίθηκε απαραίτητο να καταδειχθεί η μάξιμουμ αποφασιστικότητα, ειδικά για να γίνει αντιληπτό προς “συμμάχους” και “εταίρους”, αλλά και προς την διεθνή κοινότητα, για το πώς μπορεί να εξελιχθεί η κατάσταση.

«Μην έχετε καμία αμφιβολία πώς αν η Τουρκία κάνει κάποια κίνηση ανάλογη με αυτή των Ιμίων, ότι θα τους κτυπήσουμε με ότι έχουμε. Και χωρίς αναγκαστικά πρότερη έγκριση από την πολιτική ηγεσία. Έχουμε κάθε δικαίωμα. Θα είναι η τελευταία επιλογή, αλλά δεν θα μας έχουν αφήσει κανένα περιθώριο» ανέφερε στο pronews.gr ανώτατος Ελληνας αξιωματικός που του ζητήθηκε να σχολιάσει το πώς η ελληνική πλευρά θα αντιδρούσε στην ενέργεια κατάληψης της νησίδας Πασά.

Τα διαβήματα κοινοποιήθηκαν τόσο προς τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, όσο και προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΝΑΤΟ και ξεχωριστά στο Βερολίνο, ενώ υπήρξε άτυπη ενημέρωση σε στελέχη της Ρωσίας.

Λίγες ώρες πριν είχαμε και παρέμβαση των ΗΠΑ στην κρίση: «Ενθαρρύνουμε την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας και τη σταθερότητα στο Αιγαίο προς όφελος της ευρύτερης περιοχής».

Στην δήλωση προέβη πριν λίγες ώρες ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά την αποκάλυψη των σχεδίων κατάληψης της νησίδας Πασά ανατολικά των Οινουσσών. Η παρέμβαση των ΗΠΑ στην ένταση που επικρατεί στο Αιγαίο και στην απειλή “ΘΕΡΜΟΥ” επεισοδίου φανερώνει την σοβαροτητα της κατάστασης.

Βέβαια το ζήτημα είναι γιατί ζητούν από την Ελλάδα που είναι απλώς αμυνόμενη και υπερασπίζεται απλώς την επικράτειά της να συνεργαστεί με την Τουρκία που ζητεί εδάφη, έλεγχο και αναθεώρηση συνθηκών και “σφυρίζουν αδιάφορα” απέναντι στην Αγκυρα και σε αυτά που κάνει… pronews.gr

paratolmosblog



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

17 σχόλια στο “ΤΩΡΑ ΡΗTH Εντολή του ΥΕΘΑ : «ΧΤΥΠΗΣΤΕ ότι παραβιάζει την Εθνική μας κυριαρχία»”
  1. Χα χα χα !!! Κολοκύθια!! Σιγα μην δωθηκε τετοια εντολή απο ελληνα (ή ελληνοφωνο αν προτιματε) ΥΕΘΑ!!!
    Χα χα χα!!!!

  2. Ο “πατριώτης” συγΚαμμενος θα το κάνει όλο αυτό?

    Και χαιρεστε όταν ένας εβραιοπροσκυνημενος δίνει τέτοια εντολή ? Δεν πάει ο νούς σας ποιός τον διέταξε?

    Το διπλό μνημόνιο που ετοιμάζονται να ψηφίσουν βιαστικά το σαββατοκύριακο δε σας βάζει σε υποψίες???

    Μήπως ετοιμάζουν θερμό επεισόδιο για να αποπροσανατολίσουν ????

    Ακόμα δε τους μάθετε ???? Τα ίδια κόλπα κάνουν συνέχεια….

    Υπενθυμιζω…..
    ΈΝΑΣ ΕΘΝΟΚΤΟΝΟΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ…. ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ ….

    http://katohika.gr/ellada/enas-ethnoktonos-sionistikos-maios-erxetai-prosdetheite/

  3. ΤΙΣ ΚΟΤΑΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ…ΑΞΙΟΥΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΑΣ…ΤΑ ΚΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΠΟΣΤΑ ΑΠΟ ΑΝΔΡΕΑ Κ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΥΟΤΑΣ ΤΟ ΜΑΧΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΣΘΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΑΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΗΝΑΣ ΒΓΑΙΝΕΙ……..ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ!

    ΟΠΟΤΕ ΜΗ ΤΡΩΤΕ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ ΑΡΘΡΑ…ΝΗΣΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ Α ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ, ΟΧΙ ΚΙΝΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥΣ.

    ΕΛΛΑΣ – ΕΛΛΗΝΩΝ – ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ.

  4. Απλως κουταμαρες αδεια λογια παπαρολογιες και στο τελος παλι σφαλιαρες απο ´αντου .Οτσιπρας πρωθυπουργος και ο Χαμενος υπουργος τωρα μπορουμε να ειμαστε ησυχοι

  5. ειναι δυνατον να εδωσαν τετοια εντολη οι αναρχοαπλυτοι?
    Αυτοι ρε δεν ειναι εθνικοι μειοδοτες?

    Εδω δεν εδωσε τετοια εντολη αυτη η δεξιαρα πατριωταρα ο Σαμαρας!!!Ουτε καν ο αντιπροεδρος ο Αδωνις τολμησε να ψελλισει ”πισω ρε Τουρκαλαδες και σας φαγαμε”ιχιχιιχιχι

    ειναι δυνατον να εδωσαν τετοια εντολη τα αναρχοκομμουνια?
    ειναι σαν να μου λες οτι ειναι πιο πατριωτες απο τον γιγαντα τον Χατζηδακη τον Κυριακο και τον κουμουτσακο!!!!

    Αν ειναι αληθεια η χρυσαυγιτες πρεπει να το κλεισουν το μαγαζι… τους παιρνει την πελατεια ο ΑLEX!!!

    Θα ξαναβγει ο Μπαλτακος και θα ξαναλεει ”μπραβο στον ALEX ..οτι κανει το κανει για την πατριδα,μακαρι να προλαβαιναμε να το καναμε πρωτοι εμεις οι Δεξιοι!!!”

    μπορει ενας αναρχοαπλυτος σαν τον ΑLEX να συμπεριφερεται σαν πατριωτης?..

    Δεν μπορει καποιο λαθος στο δημοσιευμα πρεπει να εχει γινει…

  6. Πιο πολλούς μασονους έχει ο στρατός και φυσικά δεν τον λέω ελληνικό επειδή δεν είναι ελληνικός παρά η βουλή.. Και δεν τα λέει ένα παιδί.. Ένας από μέσα από τον στρατό τα λέει.. Μασονοι,Εβραίοι και φιλοχρηματοι.. Είναι πολύ λίγοι αυτοί που υπηρετούν την σημαία και τον Χριστό… Αν έγινε κάτι τέτοιο στα αλήθεια θα έχει απλός κάποιον άλλο σκοπό και λόγο..

  7. Θα παρακαλούσα όποιος αναφέρεται στη συγκεκριμένη νησίδα να την προσδιορίζει με το όνομα “Παναγιά” κάτι που δείχνε την Ελληνικότητα του νησιού και βοηθάει διπλωματικά σε αντιμετώπιση της τούρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο.

    1. Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει… οτι οι τουρκοι την όποια δηπλωματία την εχουν και πολύ χεσμενη….

  8. Τριχες…..ουτε εντολη για να σκοτωσουν κουνουπι, δεν μπορουν να δωσουν …..χωρις να ρωτησουν τα αφεντικα τους…..
    Αλλο ενα θεατρο ….απο τα πολλα…..
    ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ

  9. Δεν σταματούν οι προκλήσεις
    Κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου
    05/05/201620:36
    Κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου
    0
    SHARES
    Δέκα τουρκικά αεροσκάφη και ελικόπτερα προέβησαν σε συνολικά 30 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου στο βορειοανατολικό, το κεντρικό και το νοτιοανατολικό Αιγαίο
    Με κύμα μαζικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

    Συνολικά εννέα τουρκικά μαχητικά, δύο εκ των οποίων οπλισμένα, και ένα ελικόπτερο εισέβαλαν χωρίς άδεια στο FIR Αθηνών και παραβίασαν 30 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά μαχητικά που μπήκαν στο FIR Αθηνών και στον ελληνικό εναέριο χώρο κινήθηκαν σε δύο σχηματισμούς (ένα ζεύγος και έναν σχηματισμό αποτελούμενο από έξι μαχητικά αεροσκάφη) ενώ ανάμεσα στους εισβολείς ήταν και ένα τουρκικό αεροσκάφος CN-235 και ένα μεμονωμένο ελικόπτερο.

    Δεν καταγράφηκαν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής που απογειώθηκαν για να αναχαιτίσουν εικονικά τους Τούρκους πιλότους.

    Τα τουρκικά αεροσκάφη κινήθηκαν σε περιοχές του βορειοανατολικού, του κεντρικού και του νοτιοανατολικού Αιγαίου

  10. Γελαει ο κοσμος. Τωρα τρεμουν οι γλουτοι των μεμετηδων μετα απο την ο θεος να την κανει σκληρη ανακοινωση. Αλλοι αποφασιζουν και προς το παρον δεν θελουν ακομα να πεσει σφαιρα. Οταν δωσουν το οκ θα χανει η μανα το παιδι και το παιδι την μανα. Ξερουν πως αν ξεκινησει η ιστορια απο εδω ο πλανητης τελειωνει. Δεν λεω οτι δεν θα γινει κατι τετοιο, λεω οτι εχουμε ακομα….

  11. η χωρα που χει παραδωσει την εθνικη της κυριαρχια δεν δινει εντολες μονο εκτελει διαταγες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *