00:26 - 23/04/2016

Αποκαλύψεις από τη φυλακή: Έτσι νοθεύονται οι εκλογές

Διαφημίσεις

Δεν πρόκειται για έναν ακόμα επικοινωνιολόγο που «πολέμησε» στο πλευρό πολιτικού κατά τη διάρκεια προεκλογικής καμπάνιας. Πρόκειται για έναν χάκερ που πλέον ζει στη φυλακή, έχοντας νωρίτερα καταφέρει να χειραγωγήσει εκατομμύρια ψηφοφόρους και να επηρεάσει τα αποτελέσματα δεκάδων εκλογικών αναμετρήσεων σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική αξιοποιώντας – κυρίως – τη δύναμη του ίντερνετ.

Όπως ο ίδιος ο Ανδρές Σεπούλβεδα περιγράφει στη συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή στο πρακτορείο Bloomberg, εκείνη τη βραδιά του Ιουλίου του 2012 που ο Ενρίκε Πένια Νιέτο πανηγύριζε τη νίκη του στις μεξικανικές εκλογές, ο ίδιος βρισκόταν περίπου 3,500 χλμ μακριά, σε ένα διαμέρισμα στη Μπογκοτά, πρωτεύουσα της πατρίδας του, Κολομβίας και κατέστρεφε αποδεικτικά στοιχεία αυτής που χαρακτήρισε ως «μια από τις πιο βρώμικες προεκλογικές καμπάνιες της σύγχρονης ιστορίας».

Όπως υποστηρίζει ο Σεπούλβεδα, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης δέκα ετών με τις κατηγορίες της χρήσης κακόβουλου λογισμικού, παραβίασης προσωπικών δεδομένων, συνομωσίας για διάπραξη εγκλήματος και κατασκοπείας, «οι εκλογές και ο τρόπος χειραγώγησής τους είναι πάνω κάτω ίδιος σε όλα τα μέρη της Γης», ενώ σε ερώτηση σχετικά με το αν πιστεύει ότι οι Αμερικανοί πολίτες χειραγωγούνται κατά την προεκλογική περίοδο, απαντά «είμαι σχεδόν 100% βέβαιος».

Πώς τα κατάφερναν, όμως, ο Σεπούλβεδα και η ομάδα του. «Όταν αντιλήφθηκα τη δύναμη του ίντερνετ και κατάλαβα ότι ο κόσμος μπορεί να πιστέψει αυτό που θέλεις να πιστέψει και όχι την πραγματικότητα, κατασκεύασα ένα software πρόγραμμα που ονόμασα Social Media Predator, το οποίο διαχειριζόταν ένα ευρύ φάσμα πλαστών λογαριασμών στο Twitter οι οποίοι με τη σειρά τους απεικόνιζαν μια διαστρεβλωμένη, εικονική πραγματικότητα στους ψηφοφόρους».

Επιπλέον, μεταξύ άλλων η ομάδα του Σεπούλβεδα χάκαρε smartphones, έφτιαχνε ψεύτικες ιστοσελίδε και έστελνε χιλιάδες παραπλανητικά e-mails.

Ο Κολομβιανός χάκερ εργάστηκε σε προεκλογικές εκστρατείες σε Νικαράγουα, Παναμά, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ, Κολομβία, Μεξικό, Κόστα Ρίκα, Γουατεμάλα και Βενεζουέλα.

«Δεν μετανιώνω γιατί σε όλες τις περιπτώσεις, βοήθησα ώστε να πέσουν από την εξουσία δικτάτορες που καταπίεζαν τους ανθρώπους. Πάντα έλεγα και πίστευα ότι υπάρχουν δύο είδη πολιτικής. Αυτή που οι άνθρωποι βλέπουν και αυτή που δεν βλέπουν. Εγώ υπηρέτησα τη δεύτερη κατηγορία».

Δεδομένου ότι έχει απειληθεί η ζωή του σε δεκάδες περιπτώσεις, ο Σεπούλβεδα φυλάσσεται διαρκώς ακόμα και μέσα στη φυλακή. Θέλοντας, δε, να προσφέρει στο σύνολο, όπως υποστηρίζει, βοηθά τις Αρχές να εντοπίσουν προφίλ τζιχαντιστών στο Twitter.

cnn



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. πράκτωρ 04/23/2016 @ 12:18 ΜΜ

    Εδω το θέμα είναι οτι ψηφίζουν τα δέντρα τα ξεριζωμένα.

    Και ψηφίζουν αυτούς που μιλάνε για ημέρα και κάνουν την νύχτα.

    Βέβαια αυτά ανήκουν αλλού γιατί ο σκοπός τους είναι αλλος

    Είναι μοναδικός και παραμένει εις τους αιώνας ..
    Ο Αφανισμός του Έλληνα.

    Τα παιδιά τους είναι αυτά που μας κοροϊδεύουν και μας πατούν.

    Όμως όλα ειναι ένα ρολόι.

    Οι δείκτες της παρακμής άρχισαν να ανεβαίνουν προς την ακμή.

    Βλέπω διαφόρους να ετοιμάζουν να μιλούν να διαφωνούν.

    Ετσι θα γίνει. Η ώρα σημαίνει.

    Τα σημάδια απο τη γή, απο τον ουρανό, απο κάθε γωνιά δίνουν τον τόνο.

    Για κανέναν δεν θα είναι εύκολο ουτε για εμάς ουτε για αυτούς.

    Ομως όπως οι τριακόσιοι έπεσαν και έμειναν στην ιστορία ετσι και τώρα πίσω απο τους προδοτες υπάρχουν έτοιμοι ανθρωποι να πέσουν προκειμένου να εγερθεί το γένος των ΕΛΛΗΝΩΝ.

    Με την βοήθεια των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης όλα να πάνε κατ΄ευχήν και να έχουμε ένα ήσυχο καλοκαίρι.

    Καλη δύναμη

  2. Ανώνυμος 04/23/2016 @ 2:28 ΜΜ

    Εμεις στο ελλαντα είμαστε πιο γαματοι… δεν χρειαζόμαστε χακερ για αυτα… εχουμε την «εταιρία»….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*