ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ξεκίνησε το πογκρομ στα λαμόγια: 404 εκ. Ευρώ, ακίνητα και θυρίδες πάγωσαν μεσα σε 48 ώρες!

· Κατοχικά Νέα

Το πρώτο αποφασιστικό βήμα στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής, που έχουν εξαπολύσει οι οικονομικοί εισαγγελείς Παναγιώτης Αθανασίου και Γαληνός Μπρης, κατ’ εντολή του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη, είχε ως αποτέλεσμα να μπουν στο στόχαστρο, μέχρι τώρα, 50 μεγαλοκαταθέτες, ως ελεγχόμενοι για μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Μάλιστα, 17 από αυτούς οι οποίοι δεν μπόρεσαν να δικαιολογήσουν ποσά εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς τους, έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

Επιπλέον, δεσμεύτηκαν μέχρι τώρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους περίπου 404 εκατ. ευρώ, για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ακίνητα, τραπεζικές θυρίδες, κλπ.

Τα χρηματικά ποσά, που πιθανολογούνται ως προϊόν φοροδιαφυγής και συνεπώς ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας, δεσμεύονται, όπως ορίζει ο νόμος, «προκειμένου να είναι δυνατή η ικανοποίηση των αξιώσεων του Δημοσίου, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η πιθανολογηθείσα φοροδιαφυγή στο εισόδημα και αφετέρου, για να διαφυλαχθούν τα αναγκαία στοιχεία για τον έλεγχο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι πρώτοι 17 μεγαλοκαταθέτες, που έχουν μπει σε καθεστώς ποινικού ελέγχου για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, προέκυψαν από την αξιοποίηση των 44 CD – και όχι 65, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται – με τα ονόματα όλων των καταθετών, ανεξαρτήτως ποσού σε ελληνικές τράπεζες (περιλαμβάνονται και πρωτοκλασάτα ονόματα του δημόσιου βίου), καθώς και όλοι όσοι έχουν στείλει εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού.

olympia

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Κρήτη: Εντυπωσιακή στρατιωτική άσκηση Ελλάδας–Αιγύπτου με drones, αποβατικά μέσα και μαχητικά

ΕΛΛΑΔΑ

Χαλκιδική: Μάχη για τη ζωή του δίνει 17χρονος μετά από καρδιακή ανακοπή έξω από το σχολείο του

ΕΛΛΑΔΑ

15χρονος Έλληνας κατέκτησε διεθνές βραβείο αστροφωτογραφίας με τη Σελήνη από το Παλαιό Φάληρο

10 απαντήσεις στο “Ξεκίνησε το πογκρομ στα λαμόγια: 404 εκ. Ευρώ, ακίνητα και θυρίδες πάγωσαν μεσα σε 48 ώρες!”

  1. την μεγαλυτερη κλεψια υην εχουν κανει οι τραπεζιτες που χρεωσαν τα 264 δις και τα λεφτα τα πηγαν σε αλλους λογαριασμουσ και σε σγορες επενδυτικες και μετα σε μερισματα εξαφανιζοντας τα ιχνη ΟΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΨΣΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ πως και με ποιο δικαιωμα ανταλαγματος τα εδωσε ???? και ποιοι ειναι οι μπροστάρηδες

  2. ΟΣΟΙ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΧΟΥΝ–Α ΚΑΙ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ–

  3. Πολύ ωραία, μια ανακούφιση την αισθάνεσαι, ειδικά με τον Τσουκαλα, Μητροπουλο και Πρόεδρο τον Πακη! Εγγυήσεις διαφάνειας!

  4. Θα πρεπε να ηχησουν οι καμπανες οι απανταχου της χωρας μας οταν την Τεταρτη θα κατσει στο Εδωλιο του Αρειου Παγκου ο λαμογιος πρωην υπουργος του Μνημονιου Παπαραπαπακωνσταντινου του Γ.Α.Π.
    Μετα δε την αποτυχια του Τσιπιρα και την εξαγριωση των παραπλανημενων ψηφοφορων του …ωρεεε…τι εχουν να παθουν ολοι αυτοι που το παιζουν και πολιτικοι χωρις φρουρα!!!!!……ωρεεεε μανα μ'…..

  5. Επειδη μιλατε για τραπεζιτες ,αυτοι δεν θα μπορουσαν να κανουν και πολλα πραγματα εαν δεν ειχαν και την καλυψη των πολιτικων

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *