Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός

Άσχημες πληροφορίες μου έρχονται από την αγορά…

Όπως με ενημέρωσαν φίλοι έμποροι εδώ και μερικές μέρες στην αγορά έχει πέσει η απόλυτη παγωμάρα.

Μιλάμε για πτώσεις στο τζίρο της τάξης από 70 έως και 100%.

Δηλαδή υπάρχουν εκατοντάδες καταστήματα που κλείνουν το βράδυ και δεν έχουν βάλει ούτε 1 ευρώ στο ταμείο, την ώρα που μόνο τα συνήθη λειτουργικά είναι περίπου 30 €/ ημέρα και χωρίς να υπολογισθούν ενοίκια, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται μόνο στα εμπορικά καταστήματα, αλλά και στα τρόφιμα (μανάβικα, κρεοπωλεία κλπ), αν και εκεί η πτώση δεν ξεπερνά το 60%. Και πάλι όμως μιλάμε για τραγική πτώση.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πάνω 100 επιχειρήσεις την ημέρα βάζουν λουκέτο, ενώ είναι ίσως και τριπλάσιες οι επιχειρήσεις που αδυνατούν να βάλουν λουκέτο γιατί χρωστάνε στο δημόσιο και δεν τους επιτρέπει τη διακοπή εργασιών και παύση του ΑΦΜ.

Με πολλούς από τους αναγνώστες που συνομιλούμε μου μεταφέρουν ότι εκτός από την έλλειψη χρήματος, πολλοί έχουν επενδύσει αρκετά από τα χρήματα τους σε είδη κονσέρβας και μακαρόνια, φοβούμενοι την επικείμενη κατάρρευση και κρατούν χρήματα αφαιρώντας ακόμα και τα άκρως απαραίτητα.

Στο ίδιο πλαίσιο βλέπουμε και την μείωση στις κλασσικές ουρές στις υπεραγορές το Σαββάτο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι μεγάλες αλυσίδες έχουν πτώσεις στους τζίρους τους, τις τελευταίες 2 εβδομάδες της τάξης του 25-30%.

 

http://www.e-koutsobola.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

10 σχόλια στο “Πάγωσε η αγορά… εν αναμονή εξελίξεων οι πολίτες κάνουν κράτει σε όλα”
  1. TI TA KRATOYN TA XRHMATA AXRHSTA ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΥΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΛΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

    1. ετσι πρεπει ! Ας αγορασουμε πραγματα που θα μας χρειαστουν, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ,
      θα τα χρησιμοποιησουμε στο μελλον…

      ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : Τωρα η ζαχαρη κανει 80 λεπτα, που θα βρης ζαχαρη μετα ? με τι πετρελαιο θα διακινηθει η ζαχαρη ? Με κλειστα τα συνορα, πως θα εισαχθει και με τι θα πληρωθει η ζαχαρη ?

      Εαν και οταν θα πεσει ραδιενεργος διασπορα, απο πυρινικα που μπορει να ριξουνε αλλου, ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΗΣ ΑΛΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΗ ? Σε πειραζει δηλαδη να δωσεις ΤΩΡΑ 20 ευρω για αλατι ? Θα σαπισει το αλατι ?

      ουτε το αλατι,
      ουτε η ζαχαρι χαλανε…
      το σιμιγδαλι σε αεροστεγη συσκευασια,
      το μελι,
      ο καφες σε αεροστεγη συσκευασια…
      το λαδι σε ανοξειδωτα δοχεια μενει δεκαετιες

      που θα βρεθει σαπουνι & σκονη απορυπαντικου ?
      ποιος θα το φτιαξει,
      σε ποια εργοστασια,
      ΜΕ ΤΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ ?

      θα κλαιτε μαυρο δακρυ, τοτε, τωρα το το πρασινο – λευκο λαδοσαπουνο κανει 50 λεπτα… θα φατε τα λυσακα σας που δεν προνοησατε και δεν πηρατε 10 πλακες….

      Τι τα κρατατε τα χαρτο-ευρωπουλα, ? ? ?

      Μου περιμενετε να περασει η Κριση, για να τα ξοδεξετε σε λουσα ρουχα και φραπεδες στη Παραλια ? ? ?

  2. ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΝΕΜΕΣΗΣ
    ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΟ ΚΑΡΦΟΥΡ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΜΟΥ ΟΠΟΥ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΠΕΦΤΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ ΚΑΙ Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΠΗΚΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΤΗΣ ΤΡΕΛΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΔΕΚΑ ΑΤΟΜΑ
    ΟΧΙ ΔΕ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΑΝΟΥΝ/ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ
    ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΘΕΪΚΗΣ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΙΑΣ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΝΕ ΠΟΝΗΡΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
    ΑΥΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

  3. ΖΑΧΑΡΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ. ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΥΠΗΡΞΑΝ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΟΨΑΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΔΕΝ ΜΠΗΚΕ ΠΕΛΑΤΗΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΔΕΝ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ , ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΡ@@@@@ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΚΑΝΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΒΟΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ. ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΣΑΤΕ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΥΠΕΡΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ.

  4. το λιανεμπόριο όχι απλά περνάει κρίση απλά διέρχεται τις τελευταίες μέρες του. στο δικό μας κατάστημα κάθε μήνας του 2016 και χειρότερος (παπούτσια) όσον αφορά τον μήνα Μάρτιο ούτε τα βασικά έξοδα δεν μπορούν να καλυφθούν. οι κυβερνώντες δυστυχώς δεν έχουν καμία απολύτως επαφή με την πραγματικότητα, λες και δεν έχουν κανέναν φίλο ή συγγενή στην πραγματική αγορά. αγορά=ψυχολογία και όταν αυτή είναι μαύρη τα αποτελέσματα θα είναι αντίστοιχα. είναι πλέον ξεκάθαρο ότι όλοι λειτουργούν βάση συγκεκριμένου σχεδίου δεν εξηγείται διαφορετικά.
    καλή δύναμη γιατί τα πραγματικά δύσκολα είναι μπροστά μας

  5. Και ξέρετε η Κυβέρνηση σκοτίστηκε…Οι ΔΥ με τα πλαστά πτυχία, οι επίορκοι, οι καθαρίστριες (που έγιναν δικαστίνες) των 2500 το μήνα, οι κομμώτριες καθηγήτριες, οι προπαγανδηστές της ΕΡΤ και οι φραπεδιάρηδες Δημοτικοί Υπάλληλοι των ΟΤΑ που είναι 90000 (ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ)ν αναι καλά και εσείς κορόιδα επαγγελματίες και ιδιωτικοί υπάλληλοι των 400 ευρώ κάθε 4 μήνες που πληρώνεστε να ψοφήσετε για να θρέφει ο Τσίπρας τον κομματικό στρατό των Ρεμπεσκέδων…

  6. η αγορα εχει πεσει εδω και ποσο καιρο.Ξεκινησε με τις εκλογες οταν βγηκε ο Τσιπρας και μετα με το δημοψηφισμα και ολο και χειροτερευει.Απο την αλλη ομως , οπως ειδα και ενα σχολιο πιο πανω , οι καφετεριες και τα φαγαδικα ειναι γεματα … λιγο περιεργο ειναι αυτο.. το σουπερ μαρκετ , ειναι γεματο καθε φορα που πηγαινω … να πω ομως και κατι αλλο η κριση ειναι κριση αλλα εχω παρατηρησει οτι και οι τιμες των αγαθων ειναι υψηλες ( εχοντας δουλεψει σε μαγαζι ξερω οτι οι τιμες ειναι 100% επανω ) δυστυχως δεν ειναι ευκολο πλεον να το αντεξουν τα ελληνικα πορτοφολια… απο την αλλη τα ενοικια δεν κατεβαινουν ετσι ωστε να βοηθηθει και ο μαγαζατορας που εχει ενα σωρο εξοδα κ.ο.κ και ετσι εχουμε ενα φαυλο κυκλο οπου ολοι μαζι χτυπιομαστε σαν τα χταποδια….Αμ ετσι δεν γινεται δουλεια σε τετοιες εποχες, ολοι πρεπει να βαλουμε νερο στο κρασι μας … να μην μιλησω για φοροδιαφυγη η οποια εν τελει μας επιβαρυνει ολους μας ( διοτι αν ενας πληρωνει φορους και οι αλλοι κανουν τις παπιες λογικο ειναι τα ταμεια εχουν ελλειψη , μετα ζητανε και αλλους φορους κ.ο.κ ) ειναι ενας κυκλος ολα … το θεμα μας ειναι κατα ποσο τελικα σεβομαστε τον ιδιο μας τον εαυτο αλλα και τον συνανθρωπο μας ?????? κατα ποσο κλεβουμε τον εαυτο μας( γιατι ολα γυρνανε πισω ) το κρατος ?? το συνανθρωπο μας???? και μην βιαστει καποιος να πει το κρατος με κλεβει οποτε θα το κλεψω , γιατι εχω να πω το εξης : υπαρχει δραση και αντιδραση , εαν η κοινωνια εχει στηθει σε πολιτες που λενε ελα μωρε δεν κοβω αποδειξη και παρτο πιο φθηνα η ακομα και σε πιο δρασυς καταστασεις παρτο στην ιδια τιμη χωρις αποδειξη , τελικα ποιος εχει καλεσει ενα τετοιο κρατος????? εμεις οι ιδιοι…οι δικες μας δονησεις εφεραν τετοια αποτελεσματα….ενας ενας σιγα σιγα αν αλλαζει ισως να δουμε ενα πιο ομορφο μελλον….και ναι μπορει καποιος να μην εχει κλεψει ποτε του αλλα μαζι με τα ξερα καιγονται δυστυχως και τα χλωρα μεχρι να γινει η αλλαγη…η δικη μου οπτικη γωνια αυτη ειναι ….φυσικα υπαρχουν πολλες και πολλοι που θα αντιδρασουν… δικαιωμα του καθενος και σεβαστο επισης καθοτι δεν θελω να επιβαλλω την αποψη μου απλα την μοιραζομαι μαζι σας…

  7. Αυτο είναι το σχεδιο…. θελουν να κανουν το ελληνα να ξεσηκωθει!!! Νεο εμφυλιο!!!
    Και καπου εκει θα ξεκινησει ο διαμελισμός της ελλαδας….
    Οι περιφερεις με τις ΕΟΖ είναι ετοιμες…. εδω και χρόνια!!

    Τιποτα δεν εγινε τυχαια!
    Τιποτα δεν γινεται τυχαια!!!
    Τιποτα δεν θα γινει τυχαια!!!

    Ο Τσιπρας ηρθε να παιξει την τελευταια πραξη του δραματος που λεγεται Ελλάδα, εφαρμόζοντας τοσο ακραιες πολιτικες, που θα ερθει η διαλυση!
    Έρχονται και σκληρότερα μετρα, συντομα!!!

  8. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΑΠΛΑ ΠΑΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΑΠΛΑ ΟΥΤΕ ΤΟ 3.5 ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΡΚ!!!ΤΩΡΑ Ο ΘΕΟΣ ΞΟΗΘΟΣ!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *