ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς

· Κατοχικά Νέα

Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς

Της Christina Sarich

Διατηρώντας την γεωργική βιωσιμότητα

Από το τέλος του Δεκεμβρίου του 2015, το Sikkim έγινε έγινε η πρώτη πλήρως βιολογική πολιτεία της Ινδίας. Με την εφαρμογή πρακτικών βιολογικής γεωργίας σε 75000 εκτάρια γης, οι πολίτες του Sikkim θα απολαύσουν βιώσιμη και απαλλαγμένη από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς γεωργία, που θα είναι βιολογικά πιστοποιημένη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Καταφέραμε μία πλήρως βιολογική κατάσταση στο τέλος του Δεκεμβρίου. Ο πρωθυπουργός Narendra Modi θα το ανακοινώσει αυτό επισήμως σε ένα συνέδριο για τη βιώσιμη γεωργία στην Gangtok στις 18 Ιανουαρίου» είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της Βιολογικής Αποστολής του Sikkim, δρ. Anbalagan.

Τα πολλά χιλιάδες εκτάρια γης έχουν σταδιακά μετατραπεί σε πιστοποιημένες βιολογικές εκτάσεις ακολουθώντας τις κατευθυντήριες γραμμές που καθορίζονται στο Εθνικό Πρόγραμμα για την Βιολογική Παραγωγή. Αυτή ήταν μια διαδικασία που ξεκίνησε από το 2003 όταν ο κυβερνητικός Pawan Chamling ανακοίνωσε ότι το Sikkim θα γίνει πολιτεία βιολογικής γεωργίας στη νομοθετική συνέλευση.

Σιγά σιγά τα χημικά όπως τα μη βιολογικά λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούνται στη συμβατική γεωργία άρχισαν να μειώνονται και τελικά απαγορεύτηκαν. Αυτό δεν άφησε άλλη επιλογή στους αγρότες, από το να καλλιεργούν βιολογικά.

Ο Γραμματέας Khorlo Bhutia λέει ότι αυτό θα διατηρήσει το χώμα, θα διατηρήσει τη βιωσιμότητα της γεωργίας και θα στηρίξει την βιοποικιλότητα. Ο ίδιος εικάζει επίσης ότι ο τουρισμός θα αυξηθεί στην περίκλειστη πολιτεία των Ιμαλαΐων, λόγω αυτών των πρακτικών της βιολογικής γεωργίας. Τα θέρετρα που βρίσκονται στο Sikkim χρησιμοποιούν ήδη την φήμη της βιολογικής πιστοποίησης για να δελεάσουν τους ταξιδιώτες να επιλέξουν τα δικά τους λαχανικά για δείπνο, απευθείας από τους κήπους των ξενοδοχείων και θερέτρων Λαμβάνοντας υπόψιν τη ζήτηση για βιολογικά τρόφιμα σε όλο τον κόσμο, το Sikkim θα πρέπει να απολαμβάνει όχι μόνο τον αυξημένο τουρισμό αλλά και την αυξημένη υπερηφάνεια από τους τοπικούς πολίτες που αρχίζουν να εμπλέκονται στην φροντίδα του πλανήτη και της ευαίσθητης ζωής του με τον σωστό τρόπο.

awakengr.com

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Βηρυτός, Λίβανος - εικόνα αρχείου, Ramy Kabalan / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νότιος Λίβανος: 12 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στο Kfar Rumman – Ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες

WMO: Το Ελ Νίνιο μπορεί να γίνει ισχυρότερο από κάθε προηγούμενο εδώ και δεκαετίεςΔΙΕΘΝΗ

El Niño 2026: Οι πολίτες καλούνται να ετοιμάσουν κιτ έκτακτης ανάγκης – Τι πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι

ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Τραγωδία σε θρησκευτικό πανηγύρι – 10 νεκροί και 81 τραυματίες από έκρηξη πυροτεχνημάτων

2 απαντήσεις στο “Πολιτεία στην Ινδία γίνεται 100% βιολογική και προστατεύει 75000 εκτάρια γης από Γενετικά Τροποποιημένους Οργανισμούς”

  1. Βιολογικά = γενετικά τροποποιημένα υβρίδια, που δεν χρειάζονται να ψεκαστούν με φυτοφάρμακα, οι ρίζες που φυτεύονται έχουν τροποποιηθεί (γενετικά) για να αντιμετωπίζουν τις αρρώστιες.

  2. μπραβο στους ινδους, δημιουργουν βιλογικες πολεις, αναδιοργανωνουν την υγεια διαθετοντας πολλα χρηματα και άλλα που προγραμματιζουν ή κανουν ήδη…
    εμεις εδω ακολουθουμε την τακτικη: ρίξτε κάτω ότι άφησαν όρθιο οι προηγουμενοι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά