Διαφημίσεις

Εδώ και 9 μήνες που δουλεύω στο ξενοδοχείο έχω δει πολλούς πρόσφυγες να περάσουν και να μένουν για μια ή δυο νύχτες, ολόκληρες οικογένειες με 3-4-5 παιδιά, πολλές φορές με μωράκια…

Γράφει η Ιζαμπέλ Δέδε

Αυτό που με εκπλήσσει κάθε φορά είναι όλα αυτά τα πράγματα που αφήνουν πίσω τους, στα δωμάτια εννοώ, όταν φεύγουν…
Βαλίτσες γεμάτες ρούχα, μπουφάν, παπούτσια, πάνες, κρέμες για μωρά, ρούχα για μωρά, καροτσάκια, πορτ μπεμπέ, κουβέρτες σκηνές… ατελείωτη η λίστα !!

Βασικά, ένα φορτηγό ολόκληρο θα μπορούσαμε να γεμίσουμε με αυτά που άφησαν εδώ και τόσους μήνες !!
Στην αρχή νόμιζα ότι τα είχαν ξεχάσει και τα κρατούσαμε μήπως τα ζητήσουν. Αλλά βέβαια δεν γύρισαν ποτέ για να τα πάρουν.

Μετά αναρωτήθηκα : το μωρό το πήραν μαζί τους ( φυσικά ) τις κρέμες για να το ταΐσουν γιατί τις άφησαν ?? Και το κρεβατάκι του και το καροτσάκι του ?? Και τις πάνες του ??

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε πάλι μια ολόκληρη οικογένεια η οποία έμεινε κάποιες μέρες και μετά αναχώρησε αφήνοντας πίσω μια βαλίτσα με ρούχα για το μωρό και ένα άθικτο πακέτο πάνες …

Τα κρατήσαμε πάλι … Την ίδια μέρα το απογευματάκι για κάποιο λόγο, ξαναήρθαν, οπότε βάλαμε πίσω στο δωμάτιο τους την βαλίτσα και τις πάνες….

Την επόμενη μέρα έφυγαν οριστικά και άφησαν πάλι στο δωμάτιο την βαλίτσα και τις πάνες !!!

Συμπέρασμα : Δεν τα είχαν ξεχάσει την πρώτη φορά, απλώς ΔΕΝ τα ήθελαν !!

Σε ένα άλλο δωμάτιο έμενε μια οικογένεια με 5 παιδάκια από τα οποία το μικρότερο έκλαιγε συνεχώς.. Όταν μπήκε η καμαριέρα για να τους τακτοποιήσει το δωμάτιο ρώτησε από ενδιαφέρον για το παιδί που έκλαιγε και η μάνα του μας έδωσε να καταλάβουμε ότι πεινάει …. Γυναίκες είμαστε, παιδιά μεγαλώσαμε, μας συγκίνησε πολύ και η καθεμία από εμάς έψαχνε κάτι να τις δώσουμε …

Και μετά σκέφτηκα για λίγο …

Το πρωινό στο ξενοδοχείο είναι δωρεάν και υπάρχει μεγάλη ποικιλία φαγητού. Προσφέρουμε καφέ, τσάι, γάλα… Όλα σε άφθονη ποσότητα…

Πως και δεν φρόντισε να πάρει κάτι για τα παιδιά ??

Μετά η σκέψη πήγε πιο πέρα λίγο ….

Λεφτά έχουν για να πληρώσουν το ξενοδοχείο, αλλά δεν έχουν για να πάρουν φαγητό για το μωρό ??
Και τότε αισθάνθηκα σαν να με εκμεταλλεύονται !!!

Ο καθένας θα βγάλει μόνο του τα συμπεράσματα του…
Απλώς, αυτή την καθημερινή πραγματικότητα την βιώνουμε σχεδόν κάθε μέρα στην δουλειά…

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερα σε αυτό το ζήτημα αλλά αυτές οι κινήσεις τους σηκώνουν πολλά ερωτήματα…

thesecretrealtruth



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

12 σχόλια στο “Ένα ερώτημα που θέλει απάντηση…Γιατί οι πρόσφυγες δεν παίρνουν μαζί τα ρούχα και τις τροφές για τα μωρά τους;”
  1. κυρια ιζαμπελ δεν πρεπει να λυπασαι κανεναν απο αυτος γιατι στο μελλον αυτο δεν θα λυπηθουν το δικο σου παιδι!!!!

    1. Η εργαζόμενη στο ξενοδοχείο αναφέρει ότι το πρωινό είναι δωρεάν και θα μπορούσαν να πάρουν ό,τι θέλουν. Και να μην είναι στα κονδύλια – που δεν νομίζω να τους παρέχουν δωρεαν στέγη, θέρμανση,υγιεινή,χωρίς πρωινό – εάν ζητούσαν για το παιδί θα τους έδιναν.

  2. Και ποιος μου λέει εμένα ότι αυτά τα παιδιά που κρατάνε αγκαλιά είναι δικα τους παιδιά;
    Μήπως μπροστά στα μάτια μας βλέπουμε ενα νεο παιδομάζωμα;
    τα κυκλώματα απαγωγής και εμπορίας μικρών παιδιών δρουν ανενόχλητα

    1. το…..επιασες το υπονοουμενο…….κανενας γονεας,δεν θα αφηνε τα τροφιμα του ”σπλαχνου” του!!!

  3. Παίζει και η πιθανότητα τα παιδιά να μην είναι πάντα δικά τους, οπότε δεν τους ενδιαφέρει αν πεινούν. Επίσης αυτά τα παιδιά που δεν είναι δικά τους, όταν πηγαίνουν στην Ευρώπη, τα παρατούν στους δρόμους, ή τα υποχρεώνουν να ζητιανεύουν και τα εκμεταλλεύονται, όπως κάνουν κι εδώ οι τσιγγάνοι συνήθως. Μου το έχουν πει φίλοι που μένουν στη Γερμανία. Η κατάσταση είναι τραγική. Συνεχώς μαζεύουν παιδιά απ’ τους δρόμους που τους λένε ότι δεν έχουν ούτε οικογένεια, ούτε σπίτι να μείνουν, εκτός κι αν έχουν δασκαλέψει τα παιδάκια να λένε έτσι, υπό τον φόβο της απειλής.

  4. Πουλάνε τα βρέφη για να χρηματοδοτήσουν την πορεία τους προς την Ευρώπη… Άλλωστε αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι σε θέση να τα μεγαλώσουν.

    Δεν έχετε δει τα δημοσιεύματα για τα παιδιά που χάνονται από τους γονείς τους εδώ και ένα χρόνο, είναι τρομακτικός αριθμός…

    Επίσης, στο πέρασμα από τα νησιά του Αιγαίου, πολλοί γονείς πνίγηκαν και κάποιοι διέσωσαν τα παιδιά τους…

    Είναι πιο εύκολο να πουλήσεις ένα βρέφος που δεν είναι δικό σου…

  5. ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΠΩΣ ΑΠΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΠΟΜΑΣΤΕ ?ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΩ …..

  6. Όταν οι γονείς δεν μεριμνούν για τις βασικές ανάγκες των παιδιών τους, όπως τροφή και ένδυση, ενώ τους δίνεται η δυνατότητα, σίγουρα δεν ενδιαφέρονται και δεν πονάνε για αυτά. Σίγουρα δεν ανησυχούν για την υγεία τους, άρα, τους είναι αδιάφορο, εάν νοσήσουν, εάν ζήσουν ή πεθάνουν. Γνώμη μου είναι ότι η αδιαφορία τους πηγάζει από το γεγονός ότι δεν είναι οι πραγματικοί τους γονείς, απλά τα κουβαλάνε κατ΄ ανάγκη. Κυρία Ιζαμπέλ επειδή τα παιδιά είναι τα μεγάλα θύματα αυτής της κατάστασης, μήπως θα πρέπει (εάν φυσικά είναι εφικτό) να καταγγέλλονται οι φιλοξενούμενοι μετανάστες με παιδιά, που εκδηλώνουν τέτοιες συμπεριφορές ? Είναι γνωστό και έχει δημοσιοποιηθεί μετακίνηση ανηλίκων, από συνοδούς σκοπιμότητας. Εάν το φαινόμενο αυτό αποκαλυφθεί, ίσως περιοριστεί και η πολλαπλή εκμετάλλευση των παιδιών αυτών, από τα διάφορα κυκλώματα, γιατί ΕΙΝΑΙ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΑΘΩΩΝ ΨΥΧΩΝ.

  7. Είναι απλά τα πράγματα, και πραγματικά απορώ γιατί μας ρωτά η αρθρογράφος.
    Οι φανατικοί ισλαμοπίθηκοι την γυναίκα την αντιμετωπίζουν ως σκεύος ηδονής, από την στιγμή που γεννιέται.
    Δεν νιώθουν ΚΑΝΕΝΑΝ σεβασμό γι’αυτές.
    Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τους δημιουργούνται απίστευτα κόμπλεξ και ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία μοιραία περνούν στα παιδιά τους… Και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται για αιώνες, από γενιά σε γενιά.
    Τα παιδιά τους τα βλέπουν ως ένα ακόμα αριθμό, στα πιθανά επιδόματα που τους παρέχει η Δύση, ή ως σκλάβες σε κάτι πορνόγερους, ή ως βόμβες
    αυτοκτονίας, ώστε να εξασφαλίσουν για την πάρτυ τους μια θέση ανάμεσα στις 72 παρθένες (βλέπε ισλαμοπαράδεισος).
    Φυσικά υπάρχουν κι ελάχιστες εξαιρέσεις ανθρωπιάς (ούτε το 5%) στα εκατομμύρια του ισλάμ, αλλά δυστυχώς τόσο μικρό ποσοστό “πνίγεται” ανάμεσα στην βαρβαρότητα των υπόλοιπων πιθήκων…

    Παραθέτω μόνο ελάχιστα, από τα χιλιάδες παραδείγματα, προς όλους τους πεφτοσυννεφάκηδες που σιγά σιγά ανακαλύπτουν την “Aμερική” …
    https://www.youtube.com/watch?v=iWGA8i6scYY

    https://www.youtube.com/watch?v=Q5t9U9r9Kfs

    https://www.youtube.com/watch?v=MSq0BAZzHKg

  8. Εκατοντάδες ανήλικα παιδιά έζησαν τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και τώρα βρίσκονται μόνα και ασυνόδευτα σε μια παντελώς άγνωστη σε αυτά χώρα. Παιδιά που έχασαν τις οικογένειές τους στην προσπάθεια τους να φθάσουν στη χώρα μας με τα όνειρα τους να ναυαγούν ωστόσο στα ύδατα του Αιγαίου. Η Κρήτη έχει ανοίξει ήδη την αγκαλιά της σε ανήλικα προσφυγόπουλα που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και έφθασαν στη χώρα μας, μετά από ένα περιπετειώδες ταξίδι, μόνα όμως και απροστάτευτα.

    Όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, η αρχή έγινε στο Κέντρο Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στα Ανώγεια, εκεί όπου φιλοξενούνται σήμερα 15 με 20 ανήλικα αγόρια που έχουν έρθει από την Λέσβο αλλά και από τον Ελαιώνα της Αττικής. Παιδιά φοβισμένα, ταλαιπωρημένα, που έχασαν τους δικούς τους, όχι στην διάρκεια του πολέμου αλλά ενός ταξιδιού, επιπόνου, με αφετηρία την Τουρκία και προορισμό την γη της επαγγελίας, όπου όμως και δεν κατάφεραν να φτάσουν ποτέ.

    http://mobile.neakriti.gr/fullarticle.php?docid=1308556

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *