Διαφημίσεις

Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός 

Πόσος καιρός πέρασε που τα Κατοχικά Νέα σας ενημέρωσαν για τα σχέδια της Ε.Ε. περί απόσυρσης του χαρτονομίσματος των 500ευρώ;

4-5 μήνες;

Πολλά ειπώθηκαν από τότε και πολύ σωστά έπραξαν  πολλοί να τα ανταλλάξουν ενώ κάποιοι άλλοι έτρεξαν να μας τα χώσουν για άλλη μια φορά. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, έχουμε συνηθίσει.

Τώρα την “απόσυρση” του 500ευρών την διαβάζετε και την βλέπετε και στις ειδήσεις.

Αφού λοιπόν την “είδηση” την έπαιξε και η κουτσή Μαρία και αναγκάσθηκαν και τα συστημικά μέσα να την μεταδώσουν και έτσι έχουν σπεύσει οι έχοντες να τα “ανταλλάξουν”.

Στην αρχή οι τράπεζες αρνήθηκαν να κάνουν τις ανταλλαγές.  Όταν πάλι και μόνον εμείς (για την ακρίβεια το 99,9% χωρίς να πληρώσετε τίποτα), λογικό ήταν ότι το τραπεζικό σύστημα, χέρι χέρι με το κράτος, θα έβρισκε τρόπο για να βάλει χέρι στα λεφτά σας.

Έτσι σήμερα μεταδίδεται η “είδηση” ότι για να κάνεις ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ τραπεζική πράξη, ΠΛΕΟΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗ.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο φακέλωμα όλων των εποχών.

Θα μου πείτε, ρε φίλε αυτοί που δεν τα δηλώνουν ξέρουν τι κάνουν…

Φίλε εδώ ίσως και να έχεις δίκιο. Θα σου πω όμως μια μικρή ιστορία από ένα φιλαράκι, που βγάζει τίμια απο τη δουλειά του πολύ χρήμα, αλλά δεν γουστάρει ούτε τις τράπεζες ούτε τίποτα. Από το 2010 που αναγκαστικά όλες οι συναλλαγές άνω των 1500 ευρώ (και από το 2013 άνω των 1000 ευρώ) γίνονται μέσω καταθέσεων, ο φίλος αυτός χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του, όπως όλοι μας. Επειδή η δουλειά του έχει να κάνει με εξαγωγές – εισαγωγές σε κάποια φάση βγάζει από τον λογαριασμό του (προσωπικό ταμιευτηρίου επειδή του όψεως δεν επαρκούσαν) ένα ποσό της τάξης των 170.000 ευρώ, προκειμένου να πληρώσει μια συναλλαγή στο εξωτερικό. Ως γνωστών από το 2011 με το εξωτερικό όλες οι συναλλαγές γίνονται με το εικονικό ρευστό (νούμερα μεταξύ τραπεζών) Μιλάμε για δικά του χρήματα δουλεμένα. Τελικά η δουλειά σκάλωσε και του επέστρεψαν τα χρήματα και αυτός μην γνωρίζοντας τα κόλπα του Παπακωνσταντίνου και του Στουρνάρα, έβαλε πίσω τα λεφτά στον προσωπικό του λογαριασμό. Δύο χρόνια μετά του έρχεται ένα μπουγιουρντί να πληρώσει φόρο 85.000 ευρώ, τα μισά δλδ λεφτά, γιατί του είπαν ότι είχε αδήλωτα ποσά. Τρία χρόνια μετά, έχει το παλικάρι πληρώσει σχεδόν 10.000 ευρώ σε δικηγόρους, 40.000 ευρώ στην εφορία (για να έχει δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια) και ακόμα άκρη δεν έχει βγάλει. Την δίκη θα την κερδίσει γιατί η διαδρομή του χρήματος είναι ηλεκτρονική και αποδεικνύεται, το θέμα όμως είναι ότι θα έχει χάσει πάνω από 15.000 ευρώ και τα υπόλοιπα 25.000 θα τα πάρει στο διηνεκές…

Αυτή την ιστορία σας την είπα για έναν λόγο. Για να σας εξηγήσω ότι οι περισσότεροι που έχουν πάρε δώσε με τράπεζες δεν είναι λαμόγια. Τα λαμόγια έχουν άλλα συστήματα και “τράπεζες” εκτός του ελληνικού ελέγχου, που βρίσκονται σε διαμερίσματα του Κολωνακίου και της Εκάλης και εκεί το χρήμα σου πρέπει μετριέται σε 7 μηδενικά για να μπορέσεις να πεις καλημέρα.

Για του λόγους το αληθές για τους δύσπιστους που θέλουν “πηγή” σας δίνω αυτούσιο το ρεπορτάζ της Καθημερινής :

Σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο της Τράπεζας της Ελλάδος, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πρέπει να καταγράφουν και να καταχωρίζουν μηχανογραφικά κάθε ανάλογη κίνηση. Η προσέλευση πολιτών στα γκισέ των τραπεζών για να ανταλλάξουν χαρτονομίσματα των 500 ευρώ υπήρξε έντονη μετά τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντάγκι ότι η ΕΚΤ προτίθεται να προχωρήσει στη σταδιακή απόσυρση από την αγορά των τραπεζογραμματίων μεγάλης αξίας.
Η σχετική πρόθεση, την οποία προσυπέγραψε στη συνέχεια κι ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, εντάσσεται στην προσπάθεια μείωσης των συναλλαγών με μετρητά και αύξησης των ηλεκτρονικών πληρωμών.

Προμήθεια των τραπεζών
Αν και η ανακοίνωση αυτής της πρόθεσης δεν συνοδεύτηκε από ένα σαφές χρονοδιάγραμμα, αρκετοί ήταν οι πολίτες στη χώρα που έσπευσαν να βγάλουν τα 500άρικα από τα σεντούκια και τις θυρίδες. Οι περισσότεροι μάλιστα προτίμησαν να σπάσουν τα χαρτονομίσματα σε μικρότερα των 50 ή των 20 και να τα ξαναφυλάξουν στα σπίτια τους ή στα υπόγεια των τραπεζών, αποφεύγοντας να τα καταθέσουν σε λογαριασμό. Η επιβολή προμήθεια ένα τοις χιλίοις επί ποσού που ανταλλάχθηκε ουδόλως πτόησε τους κατόχους τους, παρά την παρότρυνση των τραπεζών να τα καταθέσουν στον λογαριασμό που είχαν ήδη στην τράπεζα, αποφεύγοντας και την καταβολή προμήθειας.

Οι τράπεζες υπεραμύνθηκαν της πολιτικής είσπραξης προμήθειας, αφού όπως υποστηρίζουν η ανταλλαγή των χαρτονομισμάτων τους υποχρέωσε να διακινούν χρηματοαποστολές με 20 ή 50 ευρώ, που ξεπερνούσαν κατά πολύ τις συνήθεις ανάγκες των καταστημάτων, ειδικά σε περίοδο capital controls.

Κάπως έτσι προκλήθηκε και η παρέμβαση της ΤτΕ, η οποία μέσω της εγκυκλίου που απέστειλε στις τράπεζες, τις καλεί να εφαρμόσουν τα δέοντα περί ξεπλύματος χρήματος. Εν προκειμένω τα δέοντα δεν είναι άλλα από την καταγραφή και την καταχώριση μηχανογραφικά κάθε πράξης ανταλλαγής τραπεζογραμματίων.

 

Μετά από αυτό φίλε να ξέρεις ότι μόλις το δηλώσεις σύντομα θα βρεθείς προ εκπλήξεων… Η εφορία παραμονεύει, ακόμα και αν τα έχεις νόμιμα. Βλέπεις οι γαμονόμοι των προδοτών ισχύουν ακόμα…



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

5 σχόλια στο “Για να παραδώσεις 500ευρώ, πρέπει να δηλώσεις ΟΛΑ τα στοιχεία σου”
  1. Μια φίλη πήγε να ανταλλάξει 500ρικα και η Τράπεζα ζήτησε προμήθεια!!! Είναι χρήματα από το Ταμείο της εταιρείας της απολύτως νόμιμα και φορολογημένα. Πολλοί που τράβηξαν λεφτά από τις Τράπεζες τα έχουν σπίτι σε 500ρικα για να μην έχουν όγκο και να τα κρύβουν εύκολα.

    Ζαχαριά όσα λες είναι 100% ακριβή. Η γνώμη μου είναι ότι με τίποτα δεν πρέπει να εκβιαστεί κόσμος να τα βάλει πίσω στο τραπεζικό σύστημα. Όπως είναι η κατάσταση κανεις δεν μπορεί να εγγυηθεί. Υπάρχουν κάποιες άλλες λύσεις που πρέπει να διερευνήσει ο κάθε ενδιαφερόμενος. Μόνο προσοχή, δεν εχει ανακοινωθεί από την ΕΚΤ ημερομηνία απόσυρσης και δεν ξέρουμε πόσος χρόνος μένει. Λογικά θα αφήσουν κάποιο χρόνο, κάποιους μήνες. Μετά την ημερομηνία αυτή όσα 500ρικα βρίσκονται σε χέρια ιδιωτών δεν θα ανταλλάσσονται πλέον, θα είναι άκυρα.

    Το παρακολουθώ και θα τα ξαναπούμε.

  2. Αυτά, κι όσα λένε γιά φακέλλωμα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, κλπ παρόμοια, ισχύουν και γιά τους γύφτους; Έ, Τσιπράκο; (Σιγά να μην.) Σε τέτοια νομοθετήματα (του …πωπού) ισχύει η λογική του προπολεμικού μπασκίνα: εσένα (Έλληνα) βρήκαμε εύκαιρον, εσένα πιάσαμε.

    1. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΦΜ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΧΤΗΚΑΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ.

  3. Μπλα μπλα μπλα μπλα
    Τα νομιμα χρηματα ειναι νομιμα
    Δωσε τα στοιχεια σου και στ αρχιδια σου
    Μπορουν να σε κλασσουν τ αρχι/ δλδη
    Δεν εβγαλαν ακομα νομο που δεν μπορεις να εχεις χρηματα στο σπιτι σου Νομιμα χρηματα
    Το παραδειγμα ειναι ασχετο
    Ειναι χρημα απ το εξωτερικο και το ψαχνουν….κακως …..
    Οι χουντοτραπεζες κανουν τη χουντοδουλεια τους η χουντοκυβερνηση τη δουλεια των δανειστων κι ο λαος πρρεπει να κανει τη δουλεια του…..δλδη ν αντιδρασει
    Η χουνταρα σιγα σιγα εισβαλει στα σπιτια μας
    Κι αν εχεις χρημα εκτος των χουντοτραπεζων κανε το κουμαντο σου γρηγορα γρηγορα κι αθορυβα
    Δεν ενδιαφερουν τα 500 αρικα αλλα το μαυρο χρημα
    Οσο δεν αντιδρουμε στο γενικοτερο ελεγχο της χουντας ομως ο μικρος ελεγχος θα γινεται ολο και μαγαλυτερος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek