Διαφημίσεις

Η απόφαση του Πούτιν φαίνεται ότι έρχεται αρκετά αιφνιδιαστικά, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι οι δυνάμεις των τζιχαντιστών έχουν αποδυναμωθεί σε όλα τα μέτωπα.

Ίσως ο Πούτιν να μυρίστηκε τη Δυτική παγίδα και προσπαθεί να απεμπλακεί από το χάος της Μέσης Ανατολής πριν να είναι πολύ αργά. Το όλο θέμα της εμπλοκής της Ρωσίας στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, αποτελεί πιθανόν ένα σημαντικό κομμάτι της αλλαγής στρατηγικής της Ουάσιγκτον…

Ο πρώτος στόχος είναι να μπορέσουν οι ΗΠΑ να αποσυρθούν σταδιακά από το Συριακό χάος, αποφεύγοντας άλλον έναν ατέλειωτο πόλεμο φθοράς.

Ταυτόχρονα, η Ουάσιγκτον θα εξαπολύσει ένα νέο πόλεμο προπαγάνδας ώστε να ρίξει το φταίξιμο για το χάος στον Πούτιν και τους συμμάχους του.

Η Ουάσιγκτον ελπίζει επίσης να αποκαταστήσει, ως ένα βαθμό, τις σχέσεις με τους Ευρωπαίους συμμάχους, που φαίνονται δυσαρεστημένοι με την Αμερικανική πολιτική η οποία δημιούργησε το μεγάλο προσφυγικό πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που η Ευρώπη φάνηκε απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει. Ο Πούτιν θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τα νέα κύματα προσφύγων.

Ο δεύτερος στόχος, είναι να σύρουν τη Ρωσία σε αυτό που οι ΗΠΑ θέλουν να αποφύγουν: έναν ατέλειωτο πόλεμο φθοράς. Ο Πούτιν μπορεί να παγιδευτεί σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν, αλλά μάλλον όχι για τόσο μακρά περίοδο. Αυτό που απέτυχαν να κάνουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στην Ουκρανία, μπορεί να το πετύχουν τώρα στη Συρία. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν ενδεχομένως να εξοπλίζουν μαχητές στη Συρία, κρατώντας τον Πούτιν απασχολημένο τουλάχιστον μέχρι τις Αμερικανικές εκλογές του 2016. Με μια περισσότερο πρόθυμη μαριονέτα από τον Ομπάμα, που θα ακολουθήσει πιστά την ατζέντα των νεοσυντηρητικών, η Ουάσιγκτον ίσως σχεδιάζει να ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα Ρωσικά σύνορα.

Όσο υπάρχουν φανατικοί που είναι αποφασισμένοι να σκοτωθούν σε επιθέσεις αυτοκτονίας, κανένας στρατός και καμία τακτική δεν θα μπορέσουν ποτέ να εξαλείψουν το χάος. Και ακόμα χειρότερα, τέτοιες ενέργειες σχεδιάζονται ήδη μακριά από τις εμπόλεμες ζώνες, σκοτώνοντας περισσότερους ανθρώπους, όπως πρόσφατα στο μακελειό της βομβιστικής επίθεσης στην Άγκυρα.

Το γεγονός αυτό, δείχνει ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να έχει και έναν τρίτο στόχο μέσα από την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στο Συριακό μέτωπο: να “μετατοπίσει” τέτοιου είδους επιθέσεις από Δυτικούς στόχους μέσα στη Ρωσική επικράτεια και ειδικά σε περιοχές “υψηλού κινδύνου” για τους Ρώσους, όπως ο Καύκασος. Έτσι ο Πούτιν θα έχει άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα να αντιμετωπίσει, πέρα από ένα πιθανό αδιέξοδο στη Συρία, μια ακόμα «έγχρωμη επανάσταση» στα Ρωσικά σύνορα και ένα νέο γύρο οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας.

Ενδεχομένως ο Ρώσος πρόεδρος να περίμενε πρώτα την έναρξη των διαπραγματεύσεων για να «ανιχνεύσει» τις πραγματικές προθέσεις των Δυτικών και της φερόμενης ως Συριακής αντιπολίτευσης στη Συρία. Απ’ότι φαίνεται, αυτό που τους ενδιέφερε δεν ήταν μια πραγματική εκεχειρία που θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στο μαρτύριο της Συρίας, αλλά ένας τρόπος για να δώσουν χρόνο στους αντικαθεστωτικούς να ανασυντάξουν δυνάμεις.

Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού του Πούτιν ενάντια στα σχέδια των Δυτικών να τον εγκλωβίσουν σε έναν αδιέξοδο πόλεμο και να ανοίξουν νέα μέτωπα με στόχο να τον φθείρουν και να τον ανατρέψουν.

Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο Ρώσοι και Αμερικανοί να έχουν συμφωνήσει στον επανασχεδιασμό του χάρτη της Μέσης Ανατολής, που θα συμπεριλαμβάνει αυτόνομο Κουρδικό κράτος, κάτι που εξηγεί και τον μεγάλο εκνευρισμό του Ερντογάν, καθώς φαίνεται ότι θέλουν να τον βγάλουν τελείως από το παιχνίδι.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

21 σχόλια στο “Ο ΠΟΥΤΙΝ «ΜΥΡΙΣΤΗΚΕ» ΔΥΤΙΚΗ ΠΑΓΙΔΑ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ! Τα σχέδια των ΗΠΑ για «πολύχρωμη επανάσταση» στη Ρωσία”
  1. Ζαχο,στον πουτιν πουτινιες δεν χωρανε! Ο ανθρωπος ειναι γνωστης του αντικειμενου.σωστα? Και παντα ενα βημα πριν απο ολους τους αλλους.οι αλλοι ηγετες παιρνουν οδηγιες εξηγησεις για το τι να κανουν.αυτος οδηγει τις εξελιξεις…αυτη ηταν η δουλεια του,αυτο κανει.οπως και να εχει,παντα θα εχει το πλεονεκτημα.μερκελ,ολαντ,ομπαμα,τι ξερουν απο ιντριγκα?δολιοφθορα?τπτ,οτι τους δωσουν να διαβασουν οι αλλοι και αν κατι καταλαβουν εχει καλως.ο πουτιν ομως?στο γηπεδο του..μια αναλυση απο ντουγκιν,μεντβεντεφ και δυο τηλεφωνα ακομα και ειναι τζετ! Γυρνα τον κοσμο αναποδα!!!

  2. Κο κο κο κο !!! Ήθελα να βλεπα τι θα λέγατε αν οι ΗΠΑ κάνανε πίσω. Θα ρίχνατε το κράξιμο του αιώνα. Τεσπα , μετά από ένα αεροπλάνο που ου ρίξανε και έναν πιλότο που έχασε καλά κάνει και αποσύρεται , διότι βλέπει οτι το ΝΑΤΟ κατέβηκε λόγο της βλακείας μας στο Αιγαίο.

    1. ΠΑΛΙ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ ΒΡΑΚΙΑ ΕΙΣΑΙ

      ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΔΩ, ΕΣΥ ,ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ?

    2. “στην αρχη οι τουρκοι θα νομιζουν οτι θα νικανε.αυτο θα ειναι η καταστροφη τους”

  3. ΕΔΩ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ. ΕΥΓΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ.
    Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε πρόκειται για μια κίνηση αιφνιδιασμού του Πούτιν ενάντια στα σχέδια των Δυτικών να τον εγκλωβίσουν σε έναν αδιέξοδο πόλεμο και να ανοίξουν νέα μέτωπα με στόχο να τον φθείρουν και να τον ανατρέψουν.

    Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο Ρώσοι και Αμερικανοί να έχουν συμφωνήσει στον επανασχεδιασμό του χάρτη της Μέσης Ανατολής, που θα συμπεριλαμβάνει αυτόνομο Κουρδικό κράτος, κάτι που εξηγεί και τον μεγάλο εκνευρισμό του Ερντογάν, καθώς φαίνεται ότι θέλουν να τον βγάλουν τελείως από το παιχνίδι.

  4. Το γεγονός είναι ένα : ότι Ρώσοι και Αμερικάνοι τα βρηκανε και αυτό οφείλεται σε έναν άνθρωπο που ακούει στο όνομα Κισινγκερ…

  5. ΑΠΛΑ ΤΩΡΑ ΗΛΘΕ Η ΩΡΑ Ν’ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!!!! ΤΟΝ ISIS ΘΑ ΤΟΝ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ !!! ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΣΠΙΑ!!!!

    1. νομιζω πως εχεις δικιο μαλλον προς αιγαιο θελει να ερθει τωρα αλεξανδρουπολη μερια και τοτε να δεις το νατο τι κολοτουμπες θα κανει!!!

  6. Το γεγονός είναι ότι ακόμα δεν έχετε καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται ή όπως τα ΜΜΕ θέλουν να το δείξουν.
    Ότι και να γίνει το Ευαγγέλιο το έχει ήδη προβλέψει: Θα πρέπει να πέσει και ο “Βασιλέας” των Συρίων.
    Και μετά …. το χάος!!!!!!!
    Υπομονή και σύντομα στις …οθόνες σας …. στις ζωές μας ….. και πολύ πιθανόν και στον κ@@@ μας!!!!

  7. Καλημέρα αδελφέ και αδέλφια

    Ετσι κάπως το βλέπω .. οπως και εσυ

    Η αμηχανία της Τουρκίας ειναι εμφανής και πρόσεξα οτι οι τονοι και οι επιθέσεις προσπαθουν να κατέβουν.

    Δεν συμφωνω οτι τα βρήκανε Αμερική Ρωσία πιστεύω οτι εχουν συμβιβαστει στο μη χειροτερο.
    Αυτο ομως δεν θα κρατησει …

    Η συνάντηση με το Ισραηλ που έκανε ο Πουτιν πριν κανα μηνα, ηταν καθαρά να εξασφαλισει οτι δεν θα εμπλακει με οπλικά συστηματα στο θεμα της Μεσης Ανατολής το Ισραηλω κατι που θα φερει μεγάλη καταστροφή σε ολο τον κοσμο..

    Καπου εκει μέσα βρίσκετε σε αναμονη ολο το θέμα …

    Ο τουρκος Πασας ομως χάνει απο παντού κι ας δειχνει οτι κερδιζει..
    Η Μερκελ χάνει απο παντου και τωρα με την κινηση του Πουτιν της δινει βήμα να τον πλησιασει με διαθεση καθαρη για συνεργασια .. ΑΡΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ…

    Η διπλωματία απο τον Πουτιν πηρε τον χωρο απο τα οπλα. (τουλαχιστον για λιγο για τωρα)

    Αφου εδειξε τα δόντια του τώρα σου λεει: θα κανεις ειρηνη και θα προωθησεις τα σχεδια μου σαν καλος πελατης..
    Μα πάνω απο ολα δηλωσε παίχτης με δικαίωμα κυριαρχίας με σαφη μηνυματα προς ολους…

    Το τελικό θέμα ειναι λοιπον αν θα εξακολουθησει να υπάρχει ενας συμφεροντολογικός κόσμος με απάτες ως προς τους αδυνάτους η θα επέμβει η Θεια Χαρη να ξεκαθαρισει τις αδικίες που οι Ελληνες εχουμε υποστεί.. λόγω Εθνοτητος και Θρησκειας..

    Καλη δυναμη αδέλφε και αδελφια
    προσοχη και προσευχη

  8. triklopodia.gr/%CE%AD%CE%BA%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B7-%CE%B5%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B3%CE%BC%CE%AE-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%BF-%CE%B2-%CF%80%CE%BF%CF%8D%CF%84%CE%B9/

    μπορει οι σπετσναζ μονο να φευγουν αλλα ο πουτιν τον εχει και μακρυ και χοντρο τον ισκαντερ για να σας δω τι θα κανετε τωρα τουρκακια!!!!!

  9. Δεύτερο Αφγανιστάν;;; Μιλάμε για τη Ρωσία εν έτη 2016 .. Την μεγαλύτερη μηχανή πυρηνικού πολέμου στον πλανήτη ολόκληρο. Θα κατέβει μέχρι τα Ιεροσόλυμα κ θα σαρώσει όλη την περιοχή της Τουρκίας, Συρίας, Ιράκ, τα πάντα.. Ο Πούτιν δεν έχει σκοπό να χάσει στρατό ούτε ένα αεροπλάνο στον πόλεμο κατά του ΝΑΤΟ κ ΗΠΑ. Γιαυτό κ “φεύγει” που δεν φεύγει γιατί αφήνει δύο βάσεις εκεί με πυραύλους S300. Κλειδώνοντας όλη την συνοριακή γραμμή Συρίας -Τουρκίας. Μαζεύει στρατό για να κάνει φουλ επίθεση κ να σαρώσει.

  10. Σε μια σκακιέρα όταν αποσύρεις τον πύργο ή τον αξιωματικό σου, δεν σημαίνει πως παραιτείσαι και από την παρτίδα ούτε πως ηττήθηκες. Κίνηση τακτίκής κάνεις. Γεωπολιτική στρατηγική παίζεται στη Μ.Ανατολή, τι δεν καταλαβαίνετε ακριβώς ορισμένοι ;
    Ο κοντός για να δώσει τέτοια εντολή όχι απλώς το έχει σκεφτεί καλά και σε βάθος, αλλά έχει ήδη ετοιμάσει την επόμενη κίνηση του.
    Διότι δεν αποσύρεις ποτέ τα πιόνια σου όταν δεν ξέρεις που θα τα τοποθετήσεις και πότε θα τα ξαναστείλεις για επίθεση.

    Γ Ε Ω Π Ο Λ Ι Τ Ι Κ Ο Σ Κ Α Κ Ι λέγεται και μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα ορισμένοι γιατί θα φάτε τα μούτρα σας.

    Υπομονή και ολα θα γίνουν όπως θέλει ο Θεός και όχι όπως θέλει ο διάολος.

  11. σωστε ρε τον εαυτο σας που τα περιμενετε ολα απο τον Πουτιν και απο τον Γεροντα Παισιο!!!
    @@ αναλυσεις κανετε.οπως σας βολευει!
    ολοι θελετε να πατε στον παραδεισο…ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΧΙ!!

    1. Ρε συ Jimmy ,ειναι που δεν προετοιμαστηκαμε ακομα για τον παραδεισο
      γιαυτο ψαχνουμε για καμμια παρατασουλα !

  12. Ο κοντός «διαβασε την φαση» και παίρνει τα μετρα του! Πανε να του μεταφερουν το προβλημα εντός ρωσίας και ενεργει αναλογα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *