Διαφημίσεις

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Τουρκία: Μακελειό με 27 νεκρούς από έκρηξη στην Άγκυρα

Ερντογάν: Εξαντλείται η υπομονή μας – η χώρα δεν θα διαμελιστεί – Τραγικός απολογισμός 28 νεκροί από την επίθεση στην Άγκυρα
Τρεις πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις μέσα σε έξη μήνες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, δείχνουν για πολλούς παρατηρητές ότι έχει αρχίσει μια διαδικασία αποσταθεροποίησης της Τουρκίας με όλες τις συνέπειες από μια τέτοια εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο.

attack

Την επισήμανση αυτή κάνει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Radikal, επικαλουμένη άρθρο της βρετανικής İndependent που το υπογράφει η Laura Pitel και σχετική εκπομπή του βρετανικού BBC, σύμφωνα με την οποία η Τουρκιά έχει μπει σε μια επίπονη διαδικασία αποσταθεροποίησης με ανυπολόγιστες συνέπειες ενώ μαίνεται ο πόλεμος μα τους Κούρδους και η κατάσταση στην Μέση Ανατολή είναι κάτι παραπάνω από εκρηκτική.

Μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, Τούρκος αξιωματούχος απέδωσε την ευθύνη της έκρηξη στο ΡΚΚ ή σε κάποια ομάδα που συνεργάζεται στενά με την κουρδική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό πως 10 ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες είχαν ανακοινώσει ότι ενώνουν τις προσπάθειες τους με το ΡΚΚ στον αγώνα ανατροπής του φασιστικού καθεστώτος Ερντογάν.

Σύμφωνα με την Radikal και την βρετανική İndependent, η επίθεση αυτή στο κέντρο της Άγκυρας σχετίζεται με τις σφοδρές μάχες που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην πόλη Cizre της νοτιοανατολικής Τουρκίας μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων ανταρτών. Ο πόλεμος με τους Κούρδους έχει πάρει τον τελευταίο καιρό μια δραματική τροπή καθώς όλο και περισσότερες τουρκικές δυνάμεις ρίχτονται στις μάχες και η περιοχή θυμίζει έντονα τον συριακό εμφύλιο.

Ήδη όπως αναφέρεται το ΝΑΤΟ έχει αρχίσει και ανησυχεί έντονα για την αποσταθεροποίηση της περιοχής από Συρία, Ιράκ και τώρα στην ίδια την Τουρκία.

Σημεία των καιρών!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ”
  1. Η είδηση στο συγκεκριμένο θλιβερό γεγονός (που στοιχηματίζω ότι πρόκειται για προβοκάτσια του σουλτάνου για να συνεχίσει να βομβαρδίζει τους “Κούρδους” και να “δικαιολογήσει” στο ΝΑΤΟ εισβολή στη Συρία οπότε και να εργοποιηθεί το άρθρο 5) είναι ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ή με απλά λόγια η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ και πιθανή ανάρτηση ‘απρόβλεπτου υλικού” που να ξεσκεπαζε τη σκευωρία.
    ΚΑΙ δημιουργεί τις συνθήκες για εισβολή στη Συρία με τη στήριξη στου ΝΑΤΟ ΚΑΙ κάνει crash test στην άμεση φίμωση τους διαδυκίου!
    “Μ’ ένα σμπάρο δυο τριγώνια”…
    DP

    1. ή δημιουργεί συνθήκες δήθεν αποσταθεροποίησης για να αιτιολογήσει μια επίθεση εναντίον της Ελλάδας όπως και προεκλογικά εναντίον των κουρδων προκειμένου να ξαναβγεί — κάθε εσωτερικό γεγονός στην τουρκία έχει εξωτερικό λόγο ή εξωτερικές επιπτώσεις…
      μόνο έτσι κρατάς μια αταίριαστη ενότητα…

  2. Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ. ΕΔΩ ΑΛΑΖΟΝΑ ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ.
    1ον Η ΘΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΣ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗΣ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΥ,
    2ον Η ΘΑ ΣΕ ΡΙΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΧΜΕΤ.
    3ον ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΕ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ.
    ΜΑΖΕΨΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΣΕ ΣΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΔΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΧΤΥΠΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ;
    ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΕΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ.
    ΣΟΥΛΤΑΝΕ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ
    ΤΑ 144 ΔΙΑ ΑΛΛΟΥΣ 147 ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙΣ ΣΟΦΟΤΕΡΟΣ.

    1. Δεν θα σταματήσει Ηλία. Το “Κουρδικό κράτος” είχε δρομολογηθεί από την 2η εισβολή στο Ιράκ, τότε που έριξαν οι Αμερικάνοι τον Σαντάμ. Και αυτό το ήξερε ο Ερντογάν. Με τη Συρία “ξανοίχτηκε” κι άλλο, από τη μια λόγω Κουρδικού, από την άλλη έκανε τον “ενδιάμεσο” των Αμερικανών. Και μέσα σ’ όλα είναι η κλοπή του πετρελαίου από τη Συρία, παράνομη διακίνηση αρχαίων, όπλων, “προσφύγων”, γενοκτονία Κούρδων… Έχει χωθεί ολόκληρος μεσα στα σκατά. Αν κάνει πίσω τώρα θα τον αφανίσουν (ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!) και αυτόν και την οικογένειά του!
      Αφού θα χάσει εδάφη κι όλα τα οφέλη από τα ανατολικά, ξανοίγεται στα δυτικά, σε μας. Έχει πάρει ήδη το μισό Αιγαίο, με ότι υπάρχει εκεί, χωρίς ν’ ανοίξει ρουθούνι. Και είναι έτοιμοι να του σερβίρουν και τη Θράκη στο πιάτο, σαν ώριμο φρούτο. Γιατί να σταματήσει;;;
      DP

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *