Διαφημίσεις

Διευκρινίσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία, σχετικά με το έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για την παρουσία Τούρκων αξιοματούχων σε 4 νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για ένα μνημόνιο κατανόησης, από τον Έλληνα Υπουργού Δημοσίας Τάξης Νίκο Τόσκα, με τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Efkan Ala.

Από το μνημόνιο, επιτρέπεται η παρουσία των τούρκων αξιοματούχων, σε hot spots, τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Αιγαίου.

Για το θέμα μίλησε ο κ. Γ. Κουμουτσάκος, ο οποίος εξήγησε ότι: «στο κείμενο κατανόησης (memorandum intent) για την παράνομη μετανάστευση, που συμφωνήθηκε μεταξύ του κ. Τόσκα και του κ. Efkan Ala, του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, υπάρχει μια παράγραφος για την οποία η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει διευκρινίσεις: «Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την πλήρη λειτουργία των hot spots στη Λέσβο, στη Χίο, τη Σάμο και την Κω, εξετάζει την αποστολή αντιπροσωπείας αξιωματούχων επανεισδοχής, με στόχο την επιτάχυνση της διαδικασίας αποδοχής των παράτυπων μεταναστών».

mnhm

Το αίτημα για την άφιξη των αξιοματούχων, προφανώς προήλθε από την Ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, «προκειμένου να συνδράμουν στην ταυτοποίηση και εν πάση περιπτώσει στη διαδικασία προσδιορισμού των μεταναστών ή προσφύγων, που καταλήγουν στα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου» όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Η Νέα Δημοκρατία ανέφερε σχετικά, ότι: «ζητούμε διευκρινίσεις και εξηγήσεις. Τι ακριβώς είναι αυτό; Τι υπονοείται; Και ποια ενέργεια έχει γίνει; Το ζήτησε η ελληνική Κυβέρνηση; Είναι πρόταση της τουρκικής Κυβέρνησης; Πως ακριβώς θα λειτουργήσει; Τι σημαίνει αυτό; Για πόσο καιρό; Τι αρμοδιότητες θα έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Θα ενταχθούν στη δομή των hot spots ή θα κινούνται έξω από αυτές; Αυτά πρέπει να απαντηθούν. Και να απαντηθούν με σοβαρότητα και υπεύθυνα».

voicenews



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “Είδηση σεισμός! Τούρκοι αξιωματούχοι στα ελληνικά νησιά…”
  1. Σσσσσς σιγά μην τους ξυπνήσετε…. Τώρα το έμαθαν? ξεκάθαρα λέγεται στο σχέδιο απόφασης του Συμβουλίων των Αρχηγών της ΕΕ που κυκλοφορεί από την προγουμενη Παρασκευή. … Κανεις δεν ζήτησε να μπει βέτο….

  2. Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ; ΜΠΑ ΤΙ ΛΕΣ. ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΙΣ ΑΣΥΜΑΖΕΥΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ. ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ ΝΑ ΓΥΡΝΑΤΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΔΑΚΡΥ. ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΜΕΡΙΚΛΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΟΡΔΕΣ.
    ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑ ΗΓΕΤΗ,
    ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΔΙΑ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ.
    ΒΕΛΟΠΟΥΛΕ ΚΡΑΤΑ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek