Διαφημίσεις

Νέος νόμος για τα κατοικίδια: Υπαγορεύσεις και πρόστιμα ανά περίπτωση

Το τσιπάκι έγινε νόμος για τα κατοικίδιά σου και το δέχτηκες. Σύντομα θα το δεχτείς και στα παιδιά σου… εντελώς φυσιολογικά !!!

Πολλοί είναι εκείνοι που αποκτούν ένα σκυλάκι χωρίς να λογαριάζουν τους γραπτούς αλλά και άγραφους νόμους που υποχρεούνται να τηρούν. Μπορεί η παραμέληση, η κακοποίηση και η ανεύθυνη ανατροφή των κατοικιδίων να είναι κατακριτέα από την κοινή γνώμη, όμως συνεχώς ψηφίζονται και νέοι νόμοι που κατοχυρώνουν τα δικαιώματα των τετράποδων φίλων μας.

Νέες μα κυρίως σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος Νόμος 4039/2014 που αφορά την προστασία των κατοικίδιων ζώων. Κάθε υπεύθυνος ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα πρέπει να γνωρίζει τα βασικά σημεία του νόμου, τις υποχρεώσεις αλλά και τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτόν.

Τα πιο σημαντικά σημεία του νόμου είναι:

-Ο ιδιοκτήτης κάθε ζώου συντροφιάς είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον κτηνίατρο για τη μεταβολή των στοιχείων – είτε αφορούν τον ίδιο είτε το κατοικίδιό του – που έχουν καταχωρισθεί στη βάση δεδομένων.

-Γίνεται υποχρεωτική η σήμανση ακόμη και για τα τσοπανόσκυλα, με σκοπό την επίβλεψη του πληθυσμού τους και τη διασφάλιση της υγείας τους.

-Απαιτείται άδεια εκτροφέα σε όσους πωλούν ζώα, ακόμη και στην περίπτωση κατοχής ενός και μόνο θηλυκού ζώου αναπαραγωγής. Άδεια εκτροφής, αναπαραγωγής και εμπορίας ζώων συντροφιάς απαιτείται και για τους ερασιτέχνες εκτροφείς σκύλων ή γατών.

-Απαγορεύεται η πώληση σκύλων και γατών σε υπαίθριους δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των υπαίθριων αγορών, διότι στους χώρους αυτούς δεν είναι δυνατόν να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την καλή υγεία τους.

–Απαγορεύεται η εισαγωγή και εμπορία σκύλων που είναι ακρωτηριασμένοι.

-Αποσαφηνίζεται η επανένταξη των αδέσποτων. Έτσι, απαγορεύεται η επανένταξή τους στις εισόδους και εξόδους των λιμανιών, στους περιφραγμένους αρχαιολογικούς χώρους και στις κλειστές αγορές.

-Οι σκύλοι – οδηγοί τυφλών θα μπορούν να μπαίνουν χωρίς φίμωτρο ή κλουβί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανεξαρτήτως μεγέθους.

Τα πρόστιμα για περιστατικά κακοποίησης, παραμέλησης και μη τήρησης των κανόνων ευζωίας γίνονται αυστηρότερα ενώ προστίθενται και νέα πρόστιμα, όπως αυτά που απαγορεύουν την εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων και επιφέρουν χρηματικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

Ο ιδιοκτήτης κατοικιδίου:

-Θα πρέπει να µεριµνήσει για τη σήµανση µε τσιπ και καταγραφή του κατοικιδίου του καθώς και την έκδοση βιβλιαρίου υγείας µέσα σε διάστηµα ενός µήνα από την απόκτηση του ζώου.

-Σε εµφανές σηµείο στο περιλαίµιο του ζώου θα πρέπει να τοποθετηθεί η µεταλλική κονκάρδα που παραλαµβάνει ο ιδιοκτήτης κάθε χρόνο από τον κτηνίατρο κατά τον ετήσιο αντιλυσσικό εµβολιασµό του.

-Είναι υποχρεωμένος να εξασφαλίζει κατάλληλο κατάλυμα στο κατοικίδιό του.

-Κάθε ιδιοκτήτης σκύλου υποχρεούται να φροντίζει για τον περίπατο του κατοικιδίου του, που πρέπει να γίνεται πάντα με συνοδό. Παράλληλα, πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα προκειμένου το ζώο να μην εισέρχεται σε κοινόχρηστους χώρους ή χώρους άλλων ιδιοκτησιών.

-Κατά τον περίπατο του κατοικιδίου, ο ιδιοκτήτης οφείλει να καθαρίζει άμεσα από το περιβάλλον τα περιττώματα του ζώου. Η μη τήρηση επιφέρει πρόστιμο.

-Η στείρωση των ζώων είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη, ενώ για οποιαδήποτε ζημιά προκαλέσει το κατοικίδιο ευθύνεται ο ιδιοκτήτης.

-Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό κατοικιδίων που μπορεί να διατηρεί ένας ένοικος πολυκατοικίας. Εφόσον, όμως, βάσει καταστατικού της πολυκατοικίας υπάρχει περιορισμός, δεν μπορεί να έχει πάνω από δύο ζώα.

Η διατήρηση κατοικιδίων σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επιτρέπεται υπό τις εξής προϋποθέσεις:

-Να διαμένουν στο ίδιο διαμέρισμα με τον ιδιοκτήτη.

-Να μην παραμένουν μόνιμα στους ανοιχτούς χώρους του διαμερίσματος ή τις βεράντες.

-Να τηρούνται στο διαμέρισμα οι κανόνες ευζωίας, οι υγειονομικές και αστυνομικές διατάξεις.

-Να φέρουν τα ζώα τσιπ και να έχουν βιβλιάριο υγείας.

-Απαγορεύεται η διατήρηση και παραμονή των κατοικιδίων σε κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Αλλά με τη σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων ενοίκων, επιτρέπεται στον κήπο, τον ακάλυπτο καθώς και την πιλοτή της πολυκατοικίας.

Στις μονοκατοικίες, η διατήρηση ζώων συντροφιάς επιτρέπεται εάν και εφόσον έχουν σημανθεί και καταχωρισθεί νομίμως και φέρουν βιβλιάριο υγείας. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες καλής μεταχείρισης και ευζωίας των ζώων, οι ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις καθώς και οι αστυνομικές διατάξεις περί κοινής ησυχίας.

Η μεταφορά των μικρών ζώων συντροφιάς σε όλα τα οδικά, σιδηροδρομικά και σταθερής τροχιάς μέσα μαζικής μεταφοράς, επιβατηγά πλοία και ταξί μπορεί να γίνει εφόσον τα ζώα είναι τοποθετημένα σε ασφαλές κλουβί μεταφοράς και φυσικά συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη ή τον κάτοχό τους.

Πρόστιμα:

-Απουσία εν ισχύει αντιλυσσικού εμβολιασμοί και μη τοποθέτησης της μεταλλικής κονκάρδας ή παράλειψη καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του ζώου 100 ευρώ.

-Παράλειψη προσκόμισης στον οικείο δήμο του αντιγράφου πιστοποιητικού ηλεκτρονικής ταυτοποίησης 300 ευρώ.

-Μη κατοχή ενημερωμένου και θεωρημένου βιβλιαρίου υγείας ή διαβατηρίου 300 ευρώ.

-Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου ή παράλειψη λήψης μέτρων πρόληψης της εξόδου του σκύλου 300 ευρώ.

-Εγκατάλειψη τραυματισμένου ζώου ύστερα από τροχαίο ατύχημα 300 ευρώ.

-Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας του ζώου συντροφιάς ή της εξέτασης από κτηνίατρο 500 ευρώ.

-Παράλειψη τήρησης κανόνων ευζωίας, υγειονομικών και αστυνομικών διατάξεων και διατήρηση περισσοτέρων από δύο ζώων συντροφιάς σε διαμέρισμα όπου ο κανονισμός απαγορεύει τη διατήρηση ζώων συντροφιάς 500 ευρώ.

-Πώληση ζώου συντροφιάς με ηλικία μικρότερη των οκτώ εβδομάδων και πώληση σκύλων και γάτων σε υπαίθριους χώρους 1.000 ευρώ ανά ζώο.

-Εκτροφή έστω και ενός θηλυκού σκύλου αναπαραγωγής χωρίς άδεια εκτροφής 1.000 ευρώ ανά ζώο.

-Εκτροφή και αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων ζώων μετά την οριζόμενη λήξη της μεταβατικής πενταετούς περιόδου 1.000 ευρώ ανά ζώο.

-Εισαγωγή και εμπορία ακρωτηριασμένων σκύλων 1.000 ευρώ ανά ζώο.

-Ανυπαρξία ειδικών κλουβιών σε επιβατικά πλοία για την μεταφορά μεγάλων ζώων 5.000 ευρώ.

-Χρησιμοποίηση ζώου σε υπαίθρια δημόσια έκθεση με οικονομικό όφελος 5.000 ευρώ για κάθε χρησιμοποιούμενο ζώο.

-Εκτροφή και εκπαίδευση ζώου για μονομαχία 10.000 ευρώ ανά ζώο.

-Διατήρηση ζώου σε τσίρκο ή θίασο που χρησιμοποιείται με οποιονδήποτε τρόπο ή σκοπό στο πρόγραμμά του ή πραγματοποιεί παράσταση 20.000 ευρώ για κάθε ζώο που διατηρείται.

-Κακοποίηση, βασανισμός, κακή ή βάναυση μεταχείριση ζώου, καθώς και εμπορία ή διακίνηση μέσω διαδικτύου 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.

enallaktikidrasi.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

34 σχόλια στο “Νέος νόμος για τα κατοικίδια: Υπαγορεύσεις και πρόστιμα ανά περίπτωση”
  1. Όταν οι ποινές είναι όλες σε ευρώ, περιμένει ο νομοθέτης να πιστέψουμε ότι το κάνει για άλλο λόγο εκτός από το να κλέβει από όπου και όπως μπορεί το κόσμο;;;;;;

  2. Επειδη ειμαι φιλοζωη και ξερω πολυ καλα τι συμβαινει στην χωρα μας ευχομαι να τηρηθουν οι νομοι και να τιμωρηθουν ολοι οσοι κακοποιουν ζωα.Αλλα μεχρι τωρα ουτε η αστυνομια ουτε τα δικαστηρια ηταν συνεργασιμοι σε καταγγελιες κακοποιησεων ζωων.Υπαρχουν καταγγελιες για εξαγωγη ζωων απο κυκλωματα στην ευρωπη αλλα δεν ασχολειθηκε κανεις……

    1. Πες τα Κική μου, εγώ είμαι και ανθρωπιστής και φιλόζωος και συγκρούονται τα θέλω μου… πότε είμαι έτσι πότε είμαι αλλιώς, ξέρεις ανάλογα με το τι θέλω να δείχνω στην κοινωνία βγάζω τον ανάλογο εαυτό μου. Τώρα είμαι ανθρωπιστής λόγο προσφύγων γι αυτό σου απαντάω: δεν πας να κάνεις κάνα παιδί λέω εγώ…

      1. ΚΟΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ.ΑΝ ΣΕ ΕΛΕΓΑ ΖΩΟ, ΘΑ ΥΠΟΤΙΜΟΥΣΑ ΤΑ ΖΩΑ…ΤΑ ΖΩΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΗΛΙΘΙΟΣ…ΑΛΛΑ ΠΟΥ…ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ. Ο ΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΕΣΤΡΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ ΑΥΤΑ……..

          1. κοκο (και μόνο απ’ το όνομα καταλαβαίνει κανείς!),
            Πόσο καιρό έχεις να πας με κάποιον?
            Υπάρχει κάποιος να σε ανέχεται? Δεν το νομίζω!
            Βγάλε λοιπόν την καφρίλα σου έτσι, ό,τι και να γράψεις θά’ναι το ίδιο ασήμαντο μ’ εσένσ!

          2. θέλεις να μην σου απαντούν για να έχεις την ψευδαίσθηση ότι έχεις δίκιο έτσι?
            Από κάπου να αισθανθείς κι εσύ δικαιωμένος στη μίζερη μοναχική ζωή σου….

      2. Δεν καταλαβαινω την επιθεση σου.Το οτι αγαπαω τα ζωα δεν σημαινει οτι δεν αγαπαω τους ανθρωπους που και αυτοι ανηκουν στο ζωικο βασιλειο.Το αρθρο αναφεροταν στα ζωα και απαντησα σε αυτο.Μπερδευεις τα πραγματα και μαθε οτι ο ευαισθητος ειναι γενικα ευαισθητος και οχι επιλεκτικα.Δεν θελω να μου απαντησεις γιατι τετοιου ειδους λογικες δεν με αντιπροσωπευουν.

        1. Μου εξήγησες… ΑΡΑ;;; Σε τρώει να ακούσεις και τη συνέχεια. Έλα πες θες να συνεχίσουμε αυτόν τον υπέροχο διάλογο; επίσης θα μπορούσα να σου αναπτύξω περισσότερο γιατί τραβάτε ζόρια με τα σκυλιά… άντε και τα γατιά για να μη με πείτε και ρατσιστή.

        2. εσυ η κατα των μαλακων εισαι δηλαδη κατα του εαυτου σου αντε παρε κανα κοπρο να γεμισεις τη μοναξια σου να ενοχλησεις και κανενα γειτονα με τα σκυλογαυγισματα να νοιωσεις οτι υπαρχεις

  3. τι πινετε και δεν μας δινετε,..το κρατος του παραλογου,κρατος madness εδω πεινα ο κοσμος και πεφτουν στην αυτοκτονια δεκαδες καυα μερα ,και ο βλακας ο νομοθετης θελει να προστατευσει τους τετραποδους φιλους μς αποσοντα μας ανα παραβαση και 500 η 1000 ευρω,ρε εχετε τρελαθει ολοι σε αυτην την τανγκανικα που ζουμε θα ερθει ομως η ωρα σας κοντα ειναι….

    1. Ναι τα ζωα με τα ζωα..ΣΩΣΤΑ! Αρα και εσυ με τα ζωα..και εγω και ολοι μας!!!εκτος και εσυ ανοικεις σε αλλο βασιλειο;;δυστυχως δεν καταλαβαινουμε οτι ειμαστε ΖΩΑ με την ονομασια ΑΝΘΡΩΠΟΣ…και τα σκυλια ζωα με την ονομασια σκυλος μηπως πρεπει να πω και αλλες ονομασιες ζωων;; Ισως μερικοι να νομιζουν πως ανοικουν σε καποιο αλλο βασιλειο της φυσης..ισως στο βασιλειο των ΦΥΤΩΝ….αν ναι να τους δειξουμε πως φερονται τα φυτα και τα δεντρα….Μπορει να ειμαστε τα πιο εξυπνα ζωα στην φυση!! αλλα δυστυχως ειμαστε και τα πιο συχαμενα καθως και τα πιο φονικα..Να πω πως εχω σκυλο..αλλα δεν συμφωνω με πολλους δηθεν ζωοφιλους!! που στην τελικη ειναι οι χειροτεροι οπως και πολλες ζωοφιλικες…..Τελος μαζεψετε τα λογια σας και τα ειρωνικα σχολια και δειξτε οτι ειστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ οπως θελετε να το εννοειται..ιδαλος στο βασιλειο των ΦΥΤΩΝ………..

      1. Είσαι ρατσιστής με τους γύφτους; Νιώθεις πως είσαι ανώτερος από τους ανθρώπους αυτούς;
        Πετάχτηκε και ο φασίστας αλλά για πάρτη σου μην προσβάλλω και τον φασισμό, πετάχτηκε και η τσαπού.

      2. ΤΣΑ! Όχι εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα εσείς τα έχετε τα ψυχολογικά αυτά και γι αυτό επιλέγετε ζώα για να μπορείτε να επιβάλλεστε σ αυτά, επίσης μπας και πιάστε και καμιά κουβέντα με κάποιον όμοιό σας στο δρόμο την ώρα που σας κατουράνε στα πόδια τα σκυλιά σας. Ο μίζερος είσαι εσύ και όχι εγώ γιατί μια χαρά τα βρίσκω με τους ανθρώπους δεν απευθύνομαι σε σκυλιά και γατιά αποκαλώντας τα και παιδιά μου. κατάλαβες ζώο;

        1. Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά τόσην ώρα ανθρώπους βρίζεις, το μένος σου σε ανθρώπους το διοχετεύεις με αφορμή τα ζώα.
          Με τους ανθρώπους τα έχεις στην πραγματικότητα, απλά ψάχνεις να βρεις κάποιο “κουσούρι” για να μπορείς να τους επιτεθείς.
          Φαίνεται ότι δεν τα πας καλά με κανέναν και σίγουρα καμία από αυτές που βρίζεις παραπάνω ως αγάμητη, άτεκνη, 40άρα, χοντρή κλπ. δεν θα ήθελαν ούτε να σε φτύσουν πόσο μάλλον να σου κάτσουν!
          Και σίγουρα ούτε παιδιά έχεις κι αν είχες θα ήταν δυστυχισμένα πλάσματα εξ αιτίας σου.
          Και που με λες ζώο δεν προσβάλλομαι γιατί ακόμα και τα ζώα από εσένα είναι πολύ ανώτερα.

          1. Πόσο καλά ξέρεις να ψυχολογείς τους ανθρώπους που πραγματικά μένω άφωνος. Δεν θα ήθελα να σε κρατάω άλλο, τελείωσες την ακτινογραφία; αν ναι πίσω στην πίπα σου και στο σανό σου.
            Και τέλος θα σου προτείνω και ένα έργο:
            Ξέρω τι κάνεις τα βράδια με το σκύλο σου.. Θα το λατρέψεις.. Καλή συνέχεια στα παραγγέλματα στο σκύλο σου , σήκω-κάτσε έλα-φύγε φάε και κοιμήσου.

          2. Τα βράδια μου “κοκέ” τα περνάω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου και με τους φίλους μου, δίποδους και τετράποδους, ενώ εσύ μόνος!
            έχω πέσει μέσα ε? πονάει Ε? περαστικά

        2. γεια σου ρε κοκε μαγκα μας τα’χουν πριξει οι ανωμαλοι με τα κοπροσκυλα τους ουτε να ησυχασουμε δε μπορουμε

  4. Όποιος Μπάσταρδος νομοθέτης έγραψε αυτές τις ΠΙΠΕΣ γαμιέται το μουνί τον ξέρασε 7 γενιές εμπρός και 7 πίσω.

    Γαμώ την Ευρώπη σας πουτάνας γιοι.

    Γιάννης.

    1. εμενα μου εκανε μηνυση μια πουτανα ψεθτοφιλοζωος πως ειχα εγκαταλειμενο το σκυλακι μου μεσα στον κηπο μου ….της γαμησα τα κουκουλια και η μηνυση πηγε στο αρχειο … ειναι οργανα της νεας ταξης πραγματων ολες αυτες οι πουτανες …. για τα φτωχα παιδακια ουτε λεξη γαμω τη φαρα τους …. ΓΑΜΙΟΛΕΣ

      1. Αν πάρεις γραμμή αδερφέ ή μπάζα είναι ή χοντρές και πούστηδες ή 30άρες-40άρες που δεν έκαναν παιδιά και θέλουν να παριστάνουν τις μανάδες σε σκυλιά.. και μετά με είπε το άλλο το ζώο παρά φύσιν χαχαχα η φυσιολογική που λέει το σκύλο αγόρι-κορίτσι ή παιδί της ή άντρα της και όλοι ξέρουμε γιατί.

        1. ΑΦΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ, ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΑΣΧΟΛΗΣΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ???? ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ ΗΛΙΘΙΟΣ…..ΑΝΘΡΩΠΑΚΟΣ…..

          1. Ντροπή.. Τι στόμα είναι αυτό; Θα θες να βρεις και άντρα μετά.

          2. εχετε καταντησει δουλοι των σκυλων και εχετε θεοποιησει τα ζωα οι μαγκες τα βρισκουν με τη μοναξια του εαυτου τους και εχουν βρει το θεο μεσα τους δεν ειναι εξαρτημενοι απ’τους αλλους και ειδικα απ’τα ζωα αντε ενοχλειστε κανενα ανθρωπακο με τους ηλιθιους μπαλκονομπουμπιδες σας ενοχλητικοι μισανθρωποι να δωσετε νοημα στην υπαρξη σας ανοητοι

        2. τελειος ο κοκος πολυ σωστος το ενενηντα τοις εκατο των σκυλαδων ειναι προβληματικα ατομα για λυπηση

  5. εκείνο το ζώο που ξεπουλάει τη χώρα θα του βάλουμε τσιπάκια για να τον βρίσκω όπου και αν κρυφτή θα έρθει και αυτουνού η ώρα το κοπρόσκυλο

  6. ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek