Διαφημίσεις

Σε καθολική απαγόρευση της οπλοφορίας και οπλοχρησίας για τους κληρικούς όλων των βαθμίδων προχώρησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με εγκύκλιο σημείωμά της προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και όλες τις Μητροπόλεις, η Δ.Ι.Σ. απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που δέχθηκε υπενθυμίζει πως «η οπλοφορία δεν συνάδει προς το ιερατικόν σχήμα» και καλεί τους κληρικούς της χώρας όλων των βαθμίδων να μην φέρουν όπλα.
__________________________________
Ο ΠΑΠΑ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ
_________________________________
“Μην σας φαίνεται παράξενο που ένας ιερέας κρατάει όπλο. Η Εκκλησία και τα όπλα της Ελλάδος από πάντα πάνε μαζί”

Δείτε σε ένα βίντεο τον συγκεκριμένο ιερέα να μιλάει για το μεγαλύτερο σύμβολο του Ελληνισμού, την σημαία μας:

Πάντως και η Ένωσης Κληρικών (συνδικαλιστικό όργανο των χαμηλόβαθμων ιερέων) έβγαλε αντίστοιχη ανακοίνωση:

Η Γενική Συνέλευση ύστερα από την ενημέρωση και τη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε αποφάσισε ομόφωνα: 1. Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος από κοινού με την Ένωση Συνδέσμων Κληρικών Κρήτης εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στους δίκαιους αγώνες του λαού για εργασία και αξιοπρέπεια, σε όλο τον αγροτικό κόσμο, αλλά και σε κάθε επαγγελματική ομάδα που αγωνίζεται για τα δίκαιά της. 2. Με αφορμή τη σχετική εγκύκλιο της Δ.Ι.Σ. περί πλήρους απαγορεύσεως της οπλοκατοχής και οπλοχρησίας, η Γ. Σ. του Ι.Σ.Κ.Ε. έχοντας υπόψη τις διαμαρτυρίες κληρικών σε όλη την Ελλάδα, εκφράζει την αντίθεσή της, καθώς θεωρεί ότι μια τέτοια απαγόρευση προσβάλλει τα δικαιώματα των κληρικών ως ελευθέρων πολιτών, την ιστορία και προσφορά του ιερού κλήρου στους αγώνες του Έθνους και δηλώνει την πρόθεσή του Ι.Σ.Κ.Ε. να προσφύγει εναντίον της εγκυκλίου στο Σ.τ.Ε.

 

e-koutsobola



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΜΥΤΙΛΗΝΙΟΣ

O Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός είναι ένας "τρελός" από τη Μυτιλήνη. Η τύχη τον έφερε στην Αθήνα, όπου διαμένει σχεδόν 20 χρόνια και χαίρεται τη ζωή μέσα από την οικογένεια και τους φίλους του. Ο Ζαχαρίας είναι Χριστιανός Ορθόδοξος, όμως δεν έχει καμία σχέση με την παπαδοκρατεία (Πατριάρχες, Αρχιεπισκόπους,Επισκόπους και μικρό - ευτυχώς- μέρος των ανάξιων ιερέων) που μαστίζει την πραγματικότητα μας. Ο Ζαχαρίας είναι ΕΛΛΗΝΑΣ, πατριώτης και πιστεύει ότι η λεφτεριά της πατρίδος είναι κοντά, έστω και αν χρειασθεί ολοκληρωτική επανεκκίνηση!

16 σχόλια στο “Ξεσηκώνονται οι Ιερείς ενάντια στην απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδας να απαγόρευση της οπλοκατοχής – ΕΥΓΕ!!!”
  1. Τι να το κάνει το όπλο ο παπάς .. ? Όπλο του είναι ο σταυρός .. Και με αυτόν τον σταυρό να ευλογεί τα όπλα αυτών που τα σηκώνουν για το δίκιο τους ..

    ¨εδειξε μια εικόνα σήμερα η τηλεόραση από την Συρία που πολλοί την είδαν αλλά λίγοι την κατάλαβαν ..

    Οι ρώσικες δυνάμεις συνόδευαν τους δημοσιογράφους μέσα στην Συρία και μαζί τους ήταν και ο Χριστιανός Παπάς της περιοχής , όταν ξαφνικά άρχισαν να σκάνε βλήματα και να πέφτουν οι σφαίρες βροχή προς το μέρος τους , αμέσως όλοι έπεσαν κάτω για να προστατευτούν .. Όλοι ΕΚΤΟΣ από τον Παπά , ο οποίος όρθιος άρχισε να προσεύχεται στον Θεό για όλη την ώρα που έπεφταν γύρω τους σφαίρες και οι υπόλοιποι ήταν προφυλαγμένο κάτω στο έδαφος ..

    Αυτά είναι τα όπλα του Παπά , η προσευχή , ο σταυρός και η πίστη του .. Και αυτά τα όπλα είναι τα πιο ισχυρά όπλα στον πλανήτη .. Πιο ισχυρά και από ατομική βόμβα ..

    1. Να σου θυμίσω την Αθανάσιο Διάκο, τον Παπαφλέσσα και χιλιάδες άλλους;
      Στη μάχη θα χρειασθούν όλοι, απλά ο Παπάς θα έχει έναν ακόμα ρόλο…

      1. έχει δίκιο
        να σου θυμίσω Αγίους που τους πυροβολούσαν και δεν τους πείραζαν οι σφαίρες; Αγιος Χαραλάμπης, Αγία Ταρσώ κλπ
        ο ιερέας είναι εκπρόσωπος του Κυρίου
        τί είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΟΤΑΝ ΤΡΑΒΗΞΕ ΜΑΧΑΙΡΙ;

    2. Ο παπας εκτος απο ιερεας είναι και ελληνας πολιτης και σαν πολιτης δικαιούται να παει για κυνήγι, ακομα και σκοποβολη…
      Αυτα τα δυο απαιτουν όπλο. Δεν εχω δει σκοπευτη ή κυνηγό να κυνηγάει φάσες με σφεντονα…

    3. ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΑΣ ΔΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ .ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΣ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΚΑΛΑ.

      ΤΑ ΟΠΛΑ ΟΧΙ – ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ – ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΕΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕς ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΕΔΡΙΣΑΝ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.

      ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΛΟΙΠΟΝ.

      1. Δεν μου λέτε, βρε χριστιανοί που μου θυμίζετε μαρτυρες του ιεχωβά, για τον Άγιο Γεώργιο και τον Άγιο Δημήτριο έχετε ακουστά;

  2. Το γνωστό ύπουλο παιχνίδι του σιωνισμού….. αφού άλωσαν την εκκλησία με δικούς τους πράκτορες τώρα θα προσπαθήσουν να αφοπλίσουν τους Έλληνες μιας και οι ‘’εκπρόσωποι’’ του θεού έπραξαν πρώτοι το ίδιο……

    Ρε χαλβαδοπιτουρες…… είστε τοσο εύκολα προβλέψιμοι , αν κάποιος σας μελετήσει λίγο , που πραγματικά απορώ πως έχετε καταφέρει να κυριαρχήσετε τον πλανήτη…..

  3. Ευτυχώς εμεις εδω στην κρητη εχουμε υλικο
    για 6 παγκοσμιους πολεμους. Για τον Ε.Σ δεν ξερω?

  4. και η παπαδες ειναι αναγκη να τα δοσουν.αμα τους πουν να πανε να πηδιξουν θα πηδιξουν απο το γιοφυρι?

  5. ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ “ΑΓΙΑΣ” ΣΙΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ? ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ:
    Είμαι χριστιανός, ως εκ τούτου δεν δύναμαι να είμαι Έλλην!» Γεννάδιος Σχολάριος (λέει ο πατριάρχης τους οτι είναι διεθνιστης ως εκπρόσωπος μιας διεθνιστικης ιουδαικης αίρεσης ή καλλίτερα είναι τεχνιτως ιουδαιος)
    ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΓΩΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΦΟΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ?!

    1. ασε ρε φιλε τα Ελληνοκουλά , ξέρεις πόσοι Παπαφλέσσες υπήρξαν και χύσανε το αίμα τους και πόσοι γδαρθηκανε ζωντανοί στα Γίαννενα και γενικά στην Ήπειρο. Αφήστε αυτα ζαβά, το ότι δεν θα υπήρχε Χριστιανιμός χωρίς τον Ελληνισμό απόλυτο αλλά το ότι δεν είναι Ελληνες οι Χρισιανοί πέστα σε αστοιχείωτους…

      1. Υπυρχαν τότε (όπως υπάρχουν και σήμερα )αμόρφωτοι και απλοί άνθρωποι οι οποίοι είχαν πλήρη άγνοια για την Ανθελληνική φύση της ιουδαιοχριστιανικής θρησκείας και το Ανθελληνικο προδοτικό ρόλο των κληρικών ειδικά στις ανώτερες βαθμίδες! Οι απλοϊκοί άνθρωποι περισσότερο έτρεμαν τον αφορισμό και από τον ίδιον το θάνατο. Ακόμη κι αυτός, ο χαλκέντερος και πολύπαθος Κολοκοτρώνης δεν άντεξε τον αφορισμό του Γρηγορίου του Ε΄ στα 1806. Οταν τον επόμενο χρόνο, στα 1807 βρέθηκε κουρσάρος πλέον στη Χαλκιδική, έστειλε ένα μήνυμα στον εξόριστο τότε, από τον σουλτάνο, στο Αγιον Ορος, Γρηγόριο τον Ε΄ που του ‘γραφε ότι εκείνος τον κατάντησε έτσι: «Εσύ μου ‘γραψες την προδοσία στο χαρτί αλλά εγώ θα σου τη γράψω στο κούτελο». Η απάντηση του πρώην αλλά και μελλοντικού Πατριάρχη ήταν ότι όλα έγιναν «κατά θείαν παραχώρησιν»Στην προσπάθειά τους να καταπνίξουν την Επανάσταση, έξαρχοι του Πατριαρχείου περιέτρεχαν την τουρκοκρατούμενη Ελλάδα και κάθε Κυριακή αφόριζαν στις εκκλησίες αλλά και στα τζαμιά κάθε έναν που σήκωνε το γιαταγάνι και το τουφέκι εναντίον των Τούρκων και με γελοία φληναφήματα, όπως: «… Ας μην χάσωμεν διά μίαν ψευδήν και ανύπαρκτον τάχα ελευθερίαν του παρόντος βίου, τας αμαράντους στεφάνους αιωνίου μακαριότητας» ή «… Ελευθερία εν τω ουρανώ και υποταγή επί της γης», κρατούσαν τον λαό ραγιά και υποτελή των Τούρκων.Ενας άλλος δεσπότης, ο Πορφύριος της Αρτας, όχι μόνον αφόρισε τους Σουλιώτες αλλά στρατολόγησε και 500 αγρότες, τους όπλισε και τους έστειλε να πολεμήσουν εναντίον των Σουλιωτών. Ο δε μητροπολίτης Πάργας Ιγνάτιος απειλούσε με αφορισμό τους Αρτινούς εάν προσέτρεχαν σε βοήθεια των Σουλιωτών.

        Μετά από όλα αυτά, απορεί κανείς πώς πέτυχε η Επανάσταση, η οποία ήταν έργο, με πρωτεργάτη τη Φιλική Εταιρεία και εθνεγέρτη τον Παπαφλέσσα, μονάχα του ΛΑΟΥ που ο Π.Π. Γερμανός αποκαλούσε «χυδαίο, απαίδευτο, άπειρο, φτωχό, ποταπό, που …κατήντησε εις αχαλίνωτον ενθουσιασμόν».

        Εχοντας υπ’ όψιν όλα τα παραπάνω, αλλά και μύριες άλλες αθλιότητες και προδοσίες του ανώτατου κλήρου και των μισητών κοτζαμπάσηδων, των χριστιανών πασάδων, όπως ήταν πιο γνωστοί, ο «Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Σουηδίας» απέστειλε τον Μάρτιο του 1982 υπόμνημα στον τότε πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, και τον καλούσε να ενεργήσει τα δέοντα ώστε η Εκκλησία της Ελλάδος να άρει τον αφορισμό της Επανάστασης του ’21 και να ζητήσει συγγνώμη από τους αφορισμένους μυστακοφόρους του αγώνα.

        Το υπόμνημα αυτό δεν έφτασε ποτέ στα χέρια του πρωθυπουργού, όπως μας διαβεβαίωσε μερικά χρόνια μετά ο ίδιος αλλά και η διευθύντρια του γραφείου του κα Αγγέλα Κοκκόλα.

        Απ’ ό,τι διαφαίνεται οι αφορισμένοι του αγώνα, για πολλά χρόνια δυστυχώς ακόμη, θα περιμένουν ανειρήνευτοι τη δικαίωσή τους.

  6. Όποιος ιερέας επιθυμεί να έχει στην κατοχή του όπλο καλό θα είναι να αφήσει την ιερωσύνη και ως πολίτης πλέον που θα ανήκει στους λαϊκούς ας φέρει όσα όπλα θέλει. Η Εκκλησία ποτέ δεν πάει με τα όπλα! Μην τα συγχέουμε. Κατ`άκραν οικονομία ευλογεί τα όπλα λόγω της ασθένειας της δικής μας.

  7. Δεν θα ξανακοροϊδέψω ίσως παπά, έσκυψε αρχικά όπως όλοι να καλυφθεί, αλλά αμέσως σηκώθηκε, θεωρώντας μάλλον υποτιμητικό να προσεύχεται σκυφτός.

    twitter.com/AvgerinosMoscow/status/704667148434718721?ref_src=twsrc%5Etfw

    TWEET ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

    Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

    https://youtu.be/eicoIcGaC6E?t=20s

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *