Διαφημίσεις

Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για την ΕΕ»!

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Επιστρέφει με νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Robert Fico ο οποίος με μέγιστο θράσος ζητάει «την θυσία της Ελλάδα για την ΕΕ στο προσφυγικό πρόβλημα» δείχνοντας έτσι για άλλη μια φορά το πως εννοούν οι «εταίροι» την «αλληλεγγύη».

«Φτάσαμε στη στιγμή που η Ελλάδα θα πρέπει να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ», είπε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Hospodarske noviny.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να απευθυνθεί προσωπικά στον Α.Τσίπρα κατακρίνοντάς τον για ότι συμβαίνει στην χώρα με τους πρόσφυγες-λάθρο:

«Τσίπρα, εάν δεν κάνεις ότι οφείλεις να κάνει θα υπάρχει ένα μονο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα».

Επισημαίνει μάλιστα το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να προστατέψει τα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Ο Robert Fico ανεβάζει τους τόνους καθώς το Σάββατο στις εκλογές θα παλέψει για να διατηρήσει την πλειοψηφία και την πρωθυπουργία.

Στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης δεν είναι πρώτη φορά που η ομάδα των 4 χωρών της λεγόμενης ομάδας του Βίσεγκραντ, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, τηρούν ανθελληνική στάση.

Ο Robert Fico προ δεκαημέρου μάλιστα είχε θέσει θέμα εξόδου της Ελλάδας από τη Σένγκεν.

«Αν δεν λειτουργήσει η συνεργασία Ελλάδας Τουρκίας- και είμαι απαισιόδοξος- τότε όλοι εμείς στην Ευρώπη θα επιμείνουμε στη σωστή προστασία των εξωτερικών συνόρων και δεν θα μένει τίποτα άλλο να κάνουμε, παρά να προστατεύσουμε τα σύνορα στη γραμμή Ελλάδα-Σκόπια και Ελλάδα-Βουλγαρία», είχε πει χαρακτηριστικά.

Χθες ο Σλοβάκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει πως: «Η Αθήνα δεν πληροί το καθήκον της προστασίας των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Η Ελλάδα δημιουργεί τεράστια προβλήματα γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να γίνουν σκέψεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τους θεσμούς αυτούς (Σένγκεν)» προκαλώντας την αντίδραση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κούτρα, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με το θέμα απάντησε ότι «η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και η διαχείριση ενός τόσο σύνθετου ζητήματος, όπως η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, δεν πρέπει και δεν μπορεί να αποτελούν αντικείμενο εσωτερικής πολιτικής αντιπαράθεσης».

«Τέτοιες μικροπολιτικές τακτικές προφανώς γίνονται για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά ουσιαστικά βλάπτουν όχι μόνο τη Σλοβακία και τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά και την ίδια την Ευρώπη».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

4 σχόλια στο “Σλοβάκος πρωθυπουργός: «Η Ελλάδα πρέπει να θυσιαστεί για την ΕΕ»!”
  1. τόσα χρόνια κι εμείς και η Τουρκία με τα εξοπλιστικά τζάπα χρήμα χαλάμε…αφού δεν μπορούμε να φυλάξουμε τα θαλάσσια σύνορα γιατί μας κοροιδεύουν τόσα χρόνια? οι Τούρκοι χρειάζονται μόνο πλαστικές βάρκες και σωσίβια κι εμείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

  2. Να σοκαριστούμε τώρα ή μετά?.. Εδώ η κυρία Τζαβέλα τότε ευρωβουλευτίνα του ΛΑΟΣ που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι πατριωτικό κόμμα πανάθεμά με, είπε στην Ευρωβουλή τον πρόεδρο της βουλής “πρωθυπουργό”, και δήλωσε ξεκάθρα πως αν είναι να καεί η Ελλάδα, ας καεί για να σωθεί η ΕΕ. Ορίστε! http://katohika.gr/diethni/slovakos-prothipourgos-ellada-prepei-na-thisiastei-gia-tin-ee/
    (έτσι μου’ρχεται να κάνω βίντεο γι’αυτό, μα το Θεό δηλαδή!)

    1. Ουπς… πάει, παραψεκάστηκα σήμερα…
      Εδώ είναι το λινκ για την κα. Τζαβέλα…
      https://www.youtube.com/watch?v=k-copp9sNbY

      ‘Οταν και αν ποτέ μαζέψουμε τους… “Ελληναράδες” σ’αυτόν τον τόπο, τότε μαζευουμε και τους ξένους.. Στην ξεφτίλα που είμαστε τώρα, καλά μας κάνουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *