Διαφημίσεις

Τα Σκόπια φέρνουν όπλο νερού ενάντια στους πρόσφυγες ενώ τρέμουν εισβολή

Τα σύνορα με την Ελλάδα ενισχύουν τα Σκόπια, τοποθετώντας αύρες, ένα περίπου 24ωρο μετά την ένταση και τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε πρόσφυγες και μετανάστες και στην αστυνομία της γειτονικής χώρας.

Όπως αναφέρει στον λογαριασμό του στο Twitter ο φωτορεπόρτερ Philipp Breu, ο οποίος καλύπτει τα γεγονότα στο σημείο, οι αρχές των Σκοπίων ετοιμάζονται για νέες συγκρούσεις με αύρα, το όχημα δηλαδή που εκτοξεύει νερό με πίεση.

Σε άλλο tweet του κάνει λόγο για περίπου 30 ανθρώπους από χώρες όπως το Πακιστάν, που περιμένουν μπροστά από τον φράχτη.

Όλο και περισσότεροι φόβοι για μαζική και βίαιη εισβολή προσφύγων και μεταναστών στα Σκόπια εκφράζονται από ανθρώπους που βρίσκονται στα σύνορα.

Όπως γράφει η εφημερίδα Καθημερινή, οι φόβοι επικείμενης μαζικής βίαιης εισβολής στο έδαφος της ΠΓΔΜ από τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που παραμένουν καθηλωμένοι κάτω από απάνθρωπες συνθήκες στο πέρασμα της Ειδομένης εκφράζονται από όσους βιώνουν καθημερινά το δράμα των εκεί εγκλωβισμένων, με τα χθεσινά επεισόδια να θεωρούνται πρελούδιο όσων χειρότερων μπορεί να ακολουθήσουν.

Σημειώνεται ότι χθες πρόσφυγες και μετανάστες κινήθηκαν μαζικά προς τον φράχτη, τον έριξαν και οι Σκοπιανοί αστυνομικοί έριξαν απευθείας πάνω σε ανθρώπους και παιδιά δακρυγόνα και χημικά. Μάλιστα ενίσχυσαν το προσωπικό στα σύνορα με επίλεκτες δυνάμεις.

Βέβαια εκτός από τους 7.000 που είναι στην Ειδομένη, ακόμη 8.000 άνθρωποι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Την ίδια στιγμή, τα Σκόπια, ενόψει του ενδεχόμενου οι πρόσφυγες να παρακάμψουν το φρουρούμενο άτυπο πέρασμα στα σύνορα, άρχισαν την κατασκευή και τρίτου μεταλλικού φράχτη, από την Ειδομένη μέχρι τη Γευγελή, όπου λειτουργεί κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Στο ερώτημα που έθεσε η εφημερίδα σε μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων για το τι θα γίνουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι, η απάντηση ήταν η ίδια: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα θελήσουν να γυρίσουν πίσω. Όλοι δηλώνουν πως ή θα περάσουν ή θα παραμείνουν εδώ, ακόμα και αν κάποιοι εξ αυτών, όπως λένε, πεθάνουν στα σύνορα».

Οι Αρχές της ΠΓΔΜ αντιμετώπισαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα τούς νεαρούς που επιτέθηκαν χθες, αλλά είναι σαφές ότι στα Σκόπια επικρατεί αμηχανία, καθώς διαβλέπουν τον κίνδυνο να εφορμήσουν στον φράχτη χιλιάδες άνθρωποι και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Τώρα οι γείτονες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι το πρόβλημα ακουμπάει και τους ίδιους και, φυσικά, είναι αδύνατον να αντιμετωπιστεί με πολυβόλα στα σύνορα. Ήδη στην ΠΓΔΜ έχουν εγκλωβιστεί εκατοντάδες Αφγανοί στα σύνορα με τη Σερβία, οι οποίοι πιθανότατα θα αυξηθούν, ενώ οι κάτοικοι έχουν ξεσηκωθεί.

tribune.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Τα Σκόπια φέρνουν όπλο νερού ενάντια στους πρόσφυγες ενώ τρέμουν εισβολή”
  1. ΔΥΟ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΔΟΙΡΑΝΗ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΝΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΡΚΕΣ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙ .ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΛΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΑΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ . ΛΙΜΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΛΑΔΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ….?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *