Διαφημίσεις

Νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου, μετά είναι η σειρά των χρηματιστηρίων

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η συμφωνία για την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να σταματήσει η πτώση των τιμών του πετρελαίου, αλλά χωρίς να υπολογίσουν την Σαουδική Αραβία και το Ιράν. Οι αγορές αντέδρασαν τις τελευταίες ημέρες και έχασαν ένα μέρος των κέρδων τους, αφού και οι δύο χώρες ανακοίνωσαν ότι δεν θα αλλάξουν τίποτα στην παραγωγή πετρελαίου τους.

Κάποιες χώρες του ΟΠΕΚ μαζί με την Ρωσία συμφώνησαν να παράγουν λιγότερο πετρέλαιο για να σταματήσουν την πτώση των τιμών του πετρελαίου. Η είδηση ​​αυτή βοήθησε τις χρηματοπιστωτικές αγορές και την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Αλλά η ανάκαμψη στις χρηματιστηριακές αγορές ήταν για λίγο χρόνο γιατί πάλι η Σ. Αραβία και το Ιράν ανακοινώσανε ότι δεν πρόκειται να παγώσουν την παραγωγή πετρελαίου τους.

Η παραγωγή πετρελαίου του Ιράν έχει αυξηθεί ετά την άρση του εμπορικού εμπάργκο από τη Δύση. Το Ιράν θα εξάγει περισσότερο πετρέλαιο για να αποκτήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς και η Σαουδική Αραβία θα κάνει «τα πάντα» για να εξασφαλίσει ότι δεν θα χάσει το μερίδιο της αγοράς από το Ιράν.

Σύμφωνα με τους Financial Times, υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ της εξέλιξης των τιμών του πετρελαίου και των χρηματιστηρίων. Αν η τιμή του πετρελαίου πέσει κατά ένα δολάριο, στη συνέχεια, πέφτουν τα χρηματιστήρια κατά περίπου 0,8 τοις εκατό, και το αντίστροφο.

Έτσι, φαίνεται ότι η Σαουδική Αραβία και το Ιράν παίζουν ένα σημαντικό ρόλο για την περαιτέρω εξέλιξη της τιμής του πετρελαίου και, επομένως, των χρηματιστηριακών αγορών.

ΚΟΡΑΞ για τα Κατοχικά Νέα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από KORAKAS NEWS

Αγαπητικός της έρευνας και εραστής της ζωής...! Οταν κραζει ο κόρακας, θα κράξει τρεις φορές, και το μήνυμα έχει περάσει στο υλικό πεδίο: -Καθημερινό ξεβράκωμα των συνωμοτών εναντίον της χώρας και του λαού μου...

5 σχόλια στο “Νέα πτώση της τιμής του πετρελαίου, μετά είναι η σειρά των χρηματιστηρίων”
  1. Ολα γινονται για να γεμισουν τα αποθεματα της Κινας με φθηνο πετρελαιο,και δευτερον να πτωχευσουν οι μικρες εταιριες με αποτελεσμα να εξαγοραστουν απο τα μεγαλα κεφαλια (BP,Shell,Chevron etc)για ενα κομματι ψωμι..και για να ξαναφερουν την τιμη στα δικα τους επιθυμητα επιπεδα τους χρειαζεται ενας πολεμος.
    Αυτα

  2. Ναι σημάδια πτώσης για το Χρηματιστηριο.

    Εδω και μία ωρα υπάρχει πρόσημο αρνητικό ..

    Νύχτα αποφάσεων η σημερινή για το πολιτικό σύστημα.

  3. Είπαμε την Τρίτη θα πέσουν τα χρηματιστήρια. Σορτάρετε οτι έχετε και δεν έχετε … Διαβάστε “κατοχικά” αναλύει το “πεδίο” και βγάζει αναλύσεις που θα σας ανοίξουν τα μάτια ….

    Υ.Γ
    Όταν το κατοχικά έγραψε οτι θα πέσει το χρηματιστήριο αγόρασα αβέρτα…. Σήμερα πούλησα …. Ευχαριστώ κατοχικά …

  4. Αύριο 26 Φεβρουαρίου ανοίγουν οι κάλπες για τις διπλές εκλογές στο Ιράν. Στις 08:00 τοπική ώρα (06:30 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 18:00
    Το Ιράν διεξάγει εκλογές για την προεδρία, το κοινοβούλιο, τις δημοτικές θέσεις και τη Συνέλευση των Εμπειρογνωμόνων.
    Τα αποτελέσματα θα έχουν αποφασιστική σημασία όχι μόνο για τις εσωτερικές εξελίξεις αλλά και τις σχέσεις της χώρας με τη δύση μετά από πολλά δύσκολα χρόνια πολιτικής και οικονομικής απομόνωσης.
    Οι εκλογές έρχονται μετά την ιστορικής σημασίας συμφωνία της Τεχεράνης με την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η εφαρμογή της οποίας οδήγησε στην άρση των εμπορικών και οικονομικών κυρώσεων.
    Σχεδόν 1.400 ανεξάρτητοι υποψήφιοι απέσυραν την υποψηφιότητά τους -μια κίνηση που ενισχύει τα ψηφοδέλτια των μεγάλων πολιτικών ρευμάτων- Σχεδόν το 10% των υποψηφίων είναι γυναίκες και ο αριθμός τους στο εξής ανέρχεται σε περίπου 500, καθώς εκατό μεταξύ αυτών απέσυραν την υποψηφιότητά τους. Καμιά γυναίκα δεν είναι υποψήφια στη Συνέλευση των Ειδικών που είναι αρμόδια να διορίζει, να επιβλέπει και ενδεχομένως να καθαιρεί τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν.

    1. οι λεγόμενοι “εκσυγχρονιστές” κυριάρχησαν στην εκλογική περιφέρεια της Τεχεράνης.

      Τα ανοίγματα του Rohani έκαναν τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, όπως ακριβώς συμβαίνει στο δικό μας καπιταλιστικό σύστημα. Στη δύση και την πατρίδα μας, τα μνημόνια της λιτότητας για να αναζητήσουμε την “ανάπτυξη” και να έχουμε το ευρώ, κάνουν τις πολυεθνικές και τους ολιγάρχες πλουσιότερους και φτωχοποιούν την κοινωνία.
      Το Ιράν δεν έχει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς. Όμως, δεν είναι και ένα καπιταλιστικό σύστημα, όπως της δύσης. Συνεπώς, ο Rohani, η κυβέρνησή του και το οικονομικό του επιτελείο πρέπει να λάβουν το μήνυμα. Αν δεν το κατανοήσουν, του χρόνου που θα γίνουν προεδρικές εκλογές, δεν θα έχει ελπίδα επανεκλογής ο Rohani, μετά από τη συντριπτική του ήττα στις χθεσινές εκλογές.

      press-gr.com/2016/02/blog-post_1356.html

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek